ČETVRTA PJEŠAČKA TURA NA BLIZNEC

Korisnička ocjena:  / 0

Zadnju kombinirani 2.-3.-4. razred pješačio je 21.3.2022. uz potok Bliznec.Bilo nas je malo,ali smo zato najviše uživali.Najljepši dio pješačke ture bio je valjenje po lišću, sakrivanje u njemu i bacanje lišća u potok.Proljetnica je bilo još više. Penjali smo se i tražili ih po padini.Brali nismo,jer smo zapamtili da se ne smiju brati.
Medvjed obrastao bršljanom i klupe sa stolom u blizini poslužili su nam za  odmor i okrijepu. Na povratku smo sreli mnogo izletnika koji su tek dolazili, a mi smo se žurili natrag u školu.

Opširnije:ČETVRTA PJEŠAČKA TURA NA BLIZNEC

PJEŠAČKA TURA NA BLIZNECU 14.3.2022.

Korisnička ocjena:  / 0

Učenici šestog,sedmog i osmog razreda bili su na trećoj pješačkoj turi u mjesecu ožujku. Neki su bili bolesni pa nisu mogli hodati,a oni koji imaju teškoće u kretanju hodali su svojim tempom. Sunčano i toplo vrijeme, puno više proljetnica i sam potok Bliznec koji više nije bio mjestimično zaleđen učinili su pješačku turu prekrasnom.

Napravili smo kratak predah na klupama kod stare pilane. Nakon toga pogledali smo pčelinje košnice,te smo nastavili prema travnatoj skulpturi medvjeda.U pratnji učenika ovog kombiniranog razreda bili su učitelj Aleksandar Karanfiloski i učiteljica Andrijana  Đumlan.

Opširnije:PJEŠAČKA TURA NA BLIZNECU 14.3.2022.

DRUGA PJEŠAČKA TURA NA BLIZNEC

Korisnička ocjena:  / 0

Druga pješačka tura napravljena je 9.3.2022. s kombiniranim petim,sedmim i osmim razredom. Hodali smo umjereno brzim tempom dok se svi pa i oni koji imaju neke od teškoća u kretanju nisu prilagodili uvjetima na samoj stazi: otpalom lišću i dijelovima grana. Svi su bili u potpunosti samostalni. Usput smo ponavljali rimske brojeve na postajama križnog puta, životinje i biljke koje obitavaju na tom staništu.U kratkoj pauzi promatrali smo potok Bliznec i  bistru vodu koja u njemu teče. Razgovarali o tome zašto se voda zapjeni kad pada niz mali vodopad. Puno sunca i ugodna temperatura pratili su nas cijelo vrijeme. Učenicima ovog razreda i učiteljicama Spomenki Kolak i Andrijani Đumlan vrijeme predviđeno za pješačku turu brzo je prošlo. U povratku smo iz školskog kombija pogledali novootvorenu žičaru i poželjeli da se njom provozamo.

Opširnije:DRUGA PJEŠAČKA TURA NA BLIZNEC

PJEŠAČKA TURA NA BLIZNECU

Korisnička ocjena:  / 0

Ožujak je mjesec kada pješačimo na Bliznecu. Ove godine prvu turu projekta smo odradili  2.3.2022. s učenicima drugog, trećeg i četvrtog razreda.Školskim kombijem stigli smo na Bliznec i započeli hodanje u koloni,po samoj stazi.

Međupredmetna povezanost s prirodom i društvom ovog projekta tjelesne i zdravstvene kulture je biljni i životinjski svijet uz potok Bliznec u samom podnožju Sljemena.Putem smo tako gledali slike i čitali sadržaje na drvenim panoima koji su postavljeni na samoj stazi.Sve je bilo puno lišća,a vidjeli smo i proljetnice.Ponegdje je bilo malo snijega koji je pao za vikend.Sreli smo i naše prijatelje sa sportskih natjecanja iz  Centra za odgoj i obrazovanje Zagreb.Oni su veliki,brzo hadaju,pa su nas uskoro prestigli.Bilo nam je lijepo.Grupu su vodile učiteljice Jasmina Križanić i Andrijana  Đumlan.

Opširnije:PJEŠAČKA TURA NA BLIZNECU

PROJEKT ŽIVJETI ZDRAVO

Korisnička ocjena:  / 2

Projekt Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo "Živjeti zdravo" utemeljen je na Nacionalnom programu koji je usmjeren na poboljšanju zdravlja populacije kroz implementaciju u lokalnoj zajednici informiranjem, edukacijom i senzibiliziranjem svih građana o pozitivnim aspektima zdravih stilova života: promicanje tjelesnog,spolnog i mentalnog zdravlja, te smanjenjem pobola od kroničnih nezaraznih bolesti. Projektom se nastojalo dati doprinos smanjenju negativnog učinka različitih čimbenika, te stvoriti okruženja u kojima je svim osobama u Republici Hrvatskoj omogućena najviša razina zdravlja i zdravog života. I naš centar sudjeluje u tom projektu aktivnim 10 minutnim vježbanjem učenika, defektologa i učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture oba programa.
U programu intelektualnih teškoća projekt se organizirao i proveo kroz predavanje o zdravoj prehrani, razgovor s učenicima 1.-8. razreda i svih odgojno-obrazovnih skupina, te zajedničkim vježbanjem prikazanih vježbi s plakata u školskoj sportskoj dvorani. Učenici, defektolozi, edukacijski rehabilitatori, voditeljica programa zajedno su vježbali sa svojim demonstratoricama i voditeljicama projekta učiteljicama tjelesne i zdravstvene kulture i kineziterapije Sandrom Jadrijević i Andrijanom Đumlan-Cetin.

Opširnije:PROJEKT ŽIVJETI ZDRAVO