Projekt HŠSS "Vrtim zdravi Film"

I ove školske godine učenici viših razreda Programa intelektualnih teškoća sudjeluju u projektu koji se provodi od 21.  listopada do 20.  svibnja tekuće školske godine. U njega su uključeni učenica petog, šestog i sedmog razreda. Učitelji kineziolozi, voditelji projekta sudjeluju u edukaciji koja se provodi na Simpoziju školskog sport Učenici moraju imati suglasnost roditelja za sudjelovanje u projektu. Uče se sadržaji: Osnovne postavke pravilne prehrane, Planiranje prehrane, Moje tijelo i hrana, Kako poboljšati prehrambene navike. Na samom kraju učenici trebaju pokazati svoje znanje kroz prilagođeni test evaluacije. U njemu pišu i crtaju. Projekt vode Andrijana Đumlan, kineziologinja i Janja Lovrić, edukacijska rehabilitatorica. U projektu također sudjeluju učiteljice edukacijske rehabilitatorice iz tih razreda. Tijekom provedbe slušaju se i gledaju obrazovni sadržaji na pametnim pločama,  vježba se u školskoj sportskoj dvorani,  pješači se na vanjskim terenima i rješavaju posebno izrađeni radni listići za tu priliku. Na samom kraju učenici će igrati igru sličnu Monopoliju koja se sastoji od radne ploče i sličica. Kroz igru će također pokazati usvojenost sadržaja. Završno izvješće je dokument koji pokazuje što smo radili tijekom provedbe, a najbolje škole bivaju nagrađene.

 

Opširnije:Projekt HŠSS "Vrtim zdravi Film"

Pješačka tura na Bliznec kombiniranih 6.-8.R i 7.-8.R

Kombinirani viši razredi Programa intelektualnih teškoća pješačili su 6.2.2024. na  Bliznecu. Pratile su ih njihove razrednice Ksenija Bračić i Spomenka Kolak. Pješačenje, čitanje sadržaja s edukativnih ploča vezanih za geologiju planine, biljni i životinjski svijet koji obitava na Medvednici, te sadržaji povezani s postajama Križnog puta smjenjivali su se.Promatrali smo i promjene u prirodi. Na kraju staze posjetili smo i kapelicu.Hodali smo bržim tempom,jer smo veliki i tako smo mogli. Projekt smo završili za ovu školsku godinu. Nadamo se da će stazu obnoviti za slijedeću godinu.

Opširnije:Pješačka tura na Bliznec kombiniranih 6.-8.R i 7.-8.R

Odgojno-obrazovne skupine na pješačkoj turi na Bliznec

Odgojno-obrazovne skupine IX i VIII također su pješačile na Bliznecu. Dana 1.2.2024. i 7.2.2024. hodale su starije dobne kategorije. Snijega više nije bilo, ali je sunca bilo u izobilju. Proljetnice se također nisu još pojavile. Radost druženja u prirodi i hodanje bili su dovoljni to jutro. Pratile su ih njihove razrednice defektologice Dina Marić i Julijana Božićević.

Opširnije:Odgojno-obrazovne skupine na pješačkoj turi na Bliznec

Druga pješačka tura na Bliznec

Drugu pješačku turu proveli smo 25. 1. 2024.  u potpuno drugačijim vremenskim uvjetima.  Nakon što je zajužilo i porasla temperatura za više stupnjeva Celzijusa dočekala nas je staza bez snijega. Učiteljica Jasmina Križanić prof. defektolog i pomoćnica u nastavi ,te Andrijana Đumlan prof. TZK bile su u  pratnja učenika 3. -5. -6.  razreda i odabranih učenika odgojno obrazovnih skupina mlađe kronološke dobi. Bolest je bila prepreka za sudjelovanje predviđenih učenika. Hodajući vidjeli smo procvjetalu lijesku,obronke Medvednice bez snijega,potok Bliznec pun vode. Proljetnice još nisu krenule. Patke također nismo vidjeli. Okopnjeli snijeg pokazao je stazu u drugačijem svjetlu. Sunce i ugodna temperatura potaknuli su i druge korisnike da pješače. Projekt kojim smo objedinili boravak u prirodi,utjecaj na motoričke sposobnosti druženje i učenje o biljkama i životinjama šireg okruženja u kojem živimo bio je odličan spoj učenja druženja i zdravog života.

Opširnije:Druga pješačka tura na Bliznec

Pješačka tura na Bliznecu 24.1.2024.

Projekt Pješačka tura na Bliznecu i ove školske godine nastavlja se provoditi u mjesecu siječnju i veljači. Krenuli smo s kombiniranim 4.-5.-6. razredom koji je pratila njihova razrednica Tanja Biloglav, prof. defektolog. Staza je bila puna snijega, jer su niže temperature omogućile da se snježne padaline zadrže. Uočavanje promjena u prirodi,hodanje i grudanje bili su sadržaji koje smo provodili. Vidjeli smo i patke koje borave u potoku Bliznec.

Umjetni medo načinjen od bršljana pokraj kojeg stoji edukativna ploča iz koje iščitavamo sve o medvjedu koji boravi na Medvednici stajao je još uvijek na istom mjestu. Stazu smo prehodali u zadanom vremenu, a na samom povratku pokazalo se i sunce. Ovaj sportski projekt kojim su obuhvaćeni razredi i učenici starijih odgojno obrazovnih skupina Programa intelektualnih teškoća osmislila je i provodi već dugi niz godina Andrijana Đumlan, prof. tjelesne i zdravstvene  kulture.

Opširnije:Pješačka tura na Bliznecu 24.1.2024.

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica