Prvenstvo hrvatske u bowlingu za osobe s intelektualnim teškoćama, 2023.

Športsko društvo Specijalni športovi „Luč“ bio je organizator Prvenstva Hrvatske pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske  u bowlingu za osobe s IT. Natjecanje se održalo 4. i 5. travnja 2023 u Bowling Clubu po pravilima Specijalne olimpijade i organizatora, Ulica Florijana Andrašeca 14. Prvi dan održale su se kvalifikacije a drugi dan finale. Centar za autizam – Zagreb i njegovo ŠSD „Krug“  sudjelovao je sa učenicima  M. Ramić /iz programa intelektualnih teškoća/, dok su korisnici programa autizam - odrasli bili: I. Pavlinec,  M. Kolar.
Trenerice koje su utrenirale sportaše: Sandra Jadrijević, mag. kineziologije i N. Oštrić mag. kineziologije.

Opširnije:Prvenstvo hrvatske u bowlingu za osobe s intelektualnim teškoćama, 2023.

Državno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske za učenike s intelektualnim teškoćama, Poreč od 6. – 8.3.2023.

Organizator natjecanja bio je Hrvatski školski sportski savez pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, a domaćin Državnog prvenstva bila je Plava Laguna Poreč.

Nastupilo je 60 ekipa iz redovnih škola s pridruženim posebnim razredima i posebnih odgojno-obrazovnih ustanova Republike Hrvatske. Centar za autizam – Zagreb i njegovo školsko sportsko društvo „Krug“ sudjelovalo je na ovom natjecanju s našim učenicima M. Ramić, I. Jaković  i D. Bobara/ program IT/, R. Vučak, D Duilo Hasanagić, /program autizam. Naši učenici natjecali su se u atletici koja se održala na Gradskom stadionu Veli Jože, plivanje se održalo na BK Kantrida u Rijeci, te pikado u sportskoj dvorani Intersport.

U pratnji učenika bili su učitelji Andrijana Đumlan, mag. kineziologije za plivanje i pikado, Sandra Jadrijević, mag. kineziologije za atletiku te Krešimir Majić, bacc. terap, occup.

Rezultati po sportovima:

Čestitamo svim natjecateljima!

Opširnije:Državno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske za učenike s                     ...

PRVENSTVO HRVATSKE U TRCANJU NA KRPLJAMA

Prvenstvo Hrvatske u trčanju na krpljama održalo se u četvrtak i petak 9.02. i 10.02. 20023 godine u Delnicama. Natjecanje se održalo za žene i muškarce u disciplini trčanja na krpljama 100 metara. Organizator natjecanja bilo je Sportsko društvo Specijalni sportovi ,,Luc" uz pokroviteljstvo Specijalne olimpijade Hrvatske.

Natjecanje se odvijalo po pravilima SOH organizatora . Prvi dan natjecanja održale su se kvalifikacijske utrke,a drugi dan finalne utrke. Trenerice učenika bile su Nensi Oštrić, mag. kineziologije i Sandra Jadrijević, mag. kineziologije.

Natjecatelji našeg Centra predstavljali su SSD ,,Krug" te osvojili sliedeća odličja:

Opširnije:PRVENSTVO HRVATSKE U TRCANJU NA KRPLJAMA

21. Prvenstvo Hrvatske u plivanju za učenike s intelektualnim teškoćama

Prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama održano je 18. i 19. listopada 2022. na bazenu Termi Tuhelj u Tuheljskim Toplicama. Natjecanje organizira Športsko društvo Specijalni športovi "Luč", pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske. Samo natjecanje se odvijalo po pravilima Specijalne olimpijade i organizatora i to prvi dan kao kvalifikacije, a drugi dan kao finale. Našu ekipu su činili učenici iz programa intelektualnih teškoća i autizma te odrasle osobe s autističnim spektrom. Održane su dvadeset i tri utrke, a finalni rezultati su donijeli pet medalja.

 

Opširnije:21. Prvenstvo Hrvatske u plivanju za učenike s intelektualnim teškoćama