Prvenstvo Hrvatske u kuglanju na 9 čunjeva za osobe s intelektualnim teškoćama 2023.

Prvenstvo Hrvatske u kuglanju održalo se 21. i 22. 11. 2023 na Kuglani Zaprešić. Športsko društvo Specijalni športovi pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske organiziralo je ovo zanimljivo natjecanje. Prijavilo se 26 ekipa – 116 natjecatelja  iz Centara za odgoj i obrazovanje  i udruga  iz cijele Hrvatske. Predstavnici Školskog sportskog društva „Krug“  iz Centra za autizam bili su M. Ramić, D. Bobara iz programa intelektualnih teškoća, I. Pavlinec   i F. Matić iz programa odraslih. Natjecanje je bilo uzbudljivo i neizvjesno do zadnjeg bacanja  ostvarili su svoje sportske potencijale,  osvoje medalje i diplome.


KUGLANJE

Opširnije:Prvenstvo Hrvatske u kuglanju na 9 čunjeva za osobe s intelektualnim teškoćama 2023.

Malonogometni turnir Ban Josip Jelačić

Združeni malonogometni turnir Ban Josip Jelačić održao se  08.11.2023. godine u Zaprešiću u gradskoj dvorani na stadionu.Partneri su bili učenici Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića. Po dvojica igraju za svaku ekipu. Igralo se 6+1. Skupinu 1 činili su: COO Zagorska, COO Zagreb, COO Tuškanac, COO Rudolf Steiner. U 2.skupini natjecali su se: COO Velika Gorica, COO Luč / Zajezda, CZA program IT i OIT Međimurci.

U prvoj skupini najbolji su bili učenici COO Zagorska, a u drugoj COO Luč/ Zajezda.

Naša ekipa s igračem manje je u drugoj skupini osvojila 4. mjesto. Ekipu su činili učenici 5.-8. razreda (D.Bobara, M.Ramić, A.Dekanići ), te učenik odgojno-obrazovne skupine VIII (I.Jaković). Ekipu su još činili učenice: R.Šajn, K.Gračak i T.Šafran koji nisu mogli pristupiti natjecanju iz objektivnih razloga. Druženje je bilo odlično, jer su učenici srednje škole bili pravi prijatelji partneri u ekipama kojima su bili priključeni. Natjecanje je bilo u duhu Fair playa. Sudac natjecanja kineziolog Davor Lukačević sudio je odlično, bez prigovora. Ova naša mlada ekipa odigrala je prvi puta prave utakmice na nekom nogometnom turniru. Trebaju još vježbati elemente tehnike i uvježbavati taktiku igre kako bi dostigli svoje prijatelje iz ostali centara. Ekipu je pripremila kineziologinja Andrijana Đumlan, njihova učiteljica Tjelesne i zdravstvene kulture.

Opširnije:Malonogometni turnir Ban Josip Jelačić

22. Prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama, 2023.

 Prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama održano je na bazenu Termi Tuhelj u Tuheljskim Toplicama. 17. i 18. listopada 2023. Organizator natjecanja bilo je Športsko društvo Specijalni športovi „Luč“, pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske. 17.10 održane su Kvalifikacijske utrke održane su 17. listopada, a 18. listopada finalne utrke. Predstavnici Školskog sportskog društva „Krug“ tradicionalno se natječu u nekoliko plivačkih disciplina i postižu zavidne rezultate uz podršku trenerica Andrijane Đumlan, prof, Sandre Jadrijević, prof i Nensi Oštrić, prof..

Natjecatelji su se družili s učenicima iz drugih centara, uživali u bazenima te šetnji u prirodi i po vinskim cestama.

Čestitamo natjecateljima!

Opširnije:22. Prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama, 2023.

10. Ljetne igre Specijalne olimpijade Hrvatske

Centar za autizam nastupio je s ekipom ŠSD „Krug“na 10. Ljetnim igrama Specijalne olimpijade Hrvatske održanim ovaj vikend 7. I 8. Listopada 2023 na Policijskoj akademiji  „Josip Jović“, Aveniji Gojka Šuška. Organizator natjecanja bila je Specijalana olimpijada Hrvatske i policijska akademija partner u organizaciji ovog sportskog događaja. Maja Krajcer, dipl, krim pozdravila je sve sudionike zaželjela im puno sportskog uspjeha, sreće i dobru zabavu tijekom natjecanja. Suradnjom Specijalne olimpijade Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova promiče se svijest o potrebi uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama u zajednicu i njihovog prihvaćanja kao ravnopravnih članova društva.

Na igrama je sudjelovalo 18 ekipa iz cijele Hrvatske. Natjecanje se održalo u sljedećim sportovima: atletici, pikadu, združenom pikadu i floorbalu.  Naši učenici predstavljali su ŠSD „Krug“ u atletici, pikadu, te združenim pikadom.  Dana 7. 10 održane su kvalifikacije po sportovima, a 8. 10. Finale po grupama. Učiteljice Andrijana Đumlan, prof TZK i Sandra Jadrijevič, prof. TZK bile su u pratnji učenicima na natjecanju.

Rezultati učenika po sportovima:

Opširnije:10. Ljetne igre Specijalne olimpijade Hrvatske

Državno prvenstvo u odbojci

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda bio je 22.9.2023. organizator Državnog prvenstva u odbojci  za osobe  s intelektualnim teškoćama. Natjecanje je održano u prelijepoj novoj školskoj sportskoj dvorani u Područnoj osnovnoj školi Hrašćina. Nastupile su ekipe iz Vukovara, Lobor Grada, Zagreba i Zajezde. Natjecanje je otvorio predsjednik SOH Denis Sušac, prof.def. i ravnateljica škole. Ekipu centra su činili učenici 4.-7. razreda i učenici OOS 8. Ekipu je pripremila Andrijana Đumlan, prof. TZK, a podršku učenicima je pružala Tanja Biloglav, prof.def..

Odigrano je jedanaest utakmica, a završnica je donijela redoslijed:

1.mj. COO Zajezda

2.mj. Golubica  Vukovar

3.mj. Lobor Lobor Grad

4.mj. CZA Zagreb

Gostoljubivost domaćina, dobro suđenje, fair play ponašanje sportaša, prekrasna priroda i učinili su da nam  ovaj sportski doživljaj ostane u lijepom sjećanju.

Opširnije:Državno prvenstvo u odbojci

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica