Prvenstvo Grada Zagreba u atletici za učenike/ce sa intelektualnim teškoćama

 
Školsku godinu privodimo kraju u najboljem okruženju onom, sportskom. Dana 17. lipnja 2024., održano je Prvenstvo Grada Zagreba  /Županijsko natjecanje/u ovoj školskoj godini. Sve je počelo otvaranjem prvenstva gdje nam je toplu dobrodošlicu poželio tajnik  Školskog sportskog saveza Grada Zagreba Dario Franjić, prof . Prvenstvo se sastojalo od disciplina za djevojčice i dječake. Trčanje na 80m, skok u dalj s mjesta i bacanje vorteksa. Pratili smo atletske vještine učenika  u jednom od najljepših dijelova Zagreba, uz Savu, smjestio se atletski stadionu sportskog parka  „Mladost“, Jarunska 5.Treneri: Andrijana Đumlan, mag. cin, Sandra Jadrijević, mag. cin i Nenad Palić, dipl. teolog bili su pratnja učenicima na natjecanju. Uz smijeh, zabavu i pokoju suzu na zagrebačkom suncu uspjeli smo doći do kraja i otkriti idući poredak naših učenika:


BACANJE VORTEKSA

1. mjesto DAMIR BOBARA
2. mjesto KAROLINA GRAČAK
4. mjesto REBEKA ŠAJIN


SKOK U DALJ S MJESTA

1. mjesto MIRSEL RAMIĆ
2. mjesto REBEKA ŠAJIN


TRČANJE NA 80 m

1. mjesto MIRSEL RAMIĆ
3. mjesto DAMIR BOBARA
4. mjesto MARKO KRPAN
3. mjesto KAROLINA GRAČAK

Čestitamo svim natjecateljima na njihovim izvanrednim postignućima, te osvojenim medaljama!

Opširnije:Prvenstvo Grada Zagreba u atletici za učenike/ce sa intelektualnim teškoćama

Prvenstvo Hrvatske u malom nogometu za osobe s intelektualnim teškoćama

Prvenstvo Hrvatske u malom nogometu za osobe s intelektualnim oštećenjima koje se organizira pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske i ujedno obilježava Europski nogometni tjedan Specijalne olimpijade 2024. U istom se tjednu održavaju turniri u cijeloj Europi (od 25. svibnja do 2. lipnja 2024.) za osobe s intelektualnim teškoćama  promovira i potiče briga o njima.

Natjecanju je pristupilo sedam ekipa centara za odgoj i obrazovanje i četiri ekipe udruga za osobe s intelektualnim teškoćama. Ekipa Centra za autizam sastavljena je od sedam učenica i učenika programa intelektualnih teškoća (I. Jaković, E. Nikolić, R. Tošić,

D. Bobara, M. Ramić, R. Šain, K. Gračak). Odigrane su dvije utakmice u III grupi. Rezultat prve je bio 7-0 za Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda, a druga 6-0 za nas protiv ekipe Centra za odgoj i obrazovanje Zagorska. U ukupnom poretku zauzeli smo treće mjesto u našoj grupi. Trenerica ekipe Andrijana Đumlan, prof. TZK.

Opširnije:Prvenstvo Hrvatske u malom nogometu za osobe s intelektualnim teškoćama

Prvenstvo Hrvatske u bowlingu za osobe s intelektualnim teškoćama 2024.

Prvenstvo Hrvatske u bowlingu za osobe s intelektualnim teškoćama održalo se 26. 3. /kvalifikacije/ i 27.3. /finale/  u Bowling Clubu, Ul. Florijana Andrašeca 14, Zagreb.
Športsko društvo Specijalni športovi „Luč“ pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske organiziralo je ovo natjecanje. Natjecanje se održavalo po pravilima Specijalne olimpijade i organizatora. Naši predstavnici  Školskog sportskog društva  „Krug“ bili su učenici Mirsel Ramić, Filip Matić, Mateo Kolar i Ivanka Pavlinec. Bilo je veselo, u pravom sportskom duhu. Pratnja učenika bile su trenerice Sandra Jadrijević, mag. cin i Nensi Oštrić, mag. cin.
Rezultati po skupinama:

Skupina 3
1. mjesto IVANKA PAVLINEC

Skupina 8
3. mjesto FILIP MATIĆ

Skupina 10
2. mjesto MATEO KOLAR

Skupina 13
3. mjesto MIRSEL RAMIĆ

Čestitamo na osvojenim medaljama!

Opširnije:Prvenstvo Hrvatske u bowlingu za osobe s intelektualnim teškoćama 2024. 

Državno prvenstvo školskih sportskih društava učenika s intelektualnim teškoćama - Poreč

Državno prvenstvo školskih sportskih društava učenika s intelektualnim teškoćama, održalo se u Poreču, bazenima Kantrida, Rijeci, Atletskom stadionu Veli Jože, Zelenoj laguni od 18.03. – 20.03.2024.  Organizator natjecanja bio je Hrvatski školski sportski savez, koji promiče zdravlje, timski duh i fair play među mladima. Pokrovitelj natjecanja bilo je Ministarstvo turizma i sporta. Na natjecanje se prijavilo 58 centara/škola, ukupno 359 učenika iz 20 županija. U pratnji učenika na Državno prvenstvo bili su Sandra Jadrijević, mag. cin i Nenad Palić, dipl. teolog.

Učenici Centra za autizam, ŠSD „Krug“, natjecali su se u  plivanju u svojim disciplinama. Neizvjesne utrke i vješti skokovi u vodu bili su u prvom planu. Odličnim rezultatima zaslužili su svoje medalje.

PLIVANJE

Disciplina 25 m SLOBODNO dječaci LIT

5. mjesto DAMIR BOBARA /10

6. mjesto ALESSANDRO HRVOJE DEKANIĆ /10

Disciplina 25 m LEĐNO dječaci LIT

3. mjesto DAMIR BOBARA

4. mjesto ALESSANDRO HRVOJE DEKANIĆ

Disciplina 25 m SLOBODNO mladići UIT

3. mjesto RINO VUČAK

4. mjesto DAVOR DUILO HASANAGIĆ

Disciplina 25 m LEĐNO mladići UIT

3. mjesto DAVOR DUILO HASANAGIĆ

Nakon večere učenici su se zabavljali uz pjesmu i ples. Svakodnevno veselje, podrška i zajedništvo uljepšali su ovo natjecanje, ostavili nezaboravan dojam i omogućili nam još jedno divno iskustvo u Poreču. Čestitamo natjecateljima!

Opširnije:Državno prvenstvo školskih sportskih društava učenika s intelektualnim teškoćama - Poreč

Prvenstvo Hrvatske u kuglanju na 9 čunjeva za osobe s intelektualnim teškoćama 2023.

Prvenstvo Hrvatske u kuglanju održalo se 21. i 22. 11. 2023 na Kuglani Zaprešić. Športsko društvo Specijalni športovi pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske organiziralo je ovo zanimljivo natjecanje. Prijavilo se 26 ekipa – 116 natjecatelja  iz Centara za odgoj i obrazovanje  i udruga  iz cijele Hrvatske. Predstavnici Školskog sportskog društva „Krug“  iz Centra za autizam bili su M. Ramić, D. Bobara iz programa intelektualnih teškoća, I. Pavlinec   i F. Matić iz programa odraslih. Natjecanje je bilo uzbudljivo i neizvjesno do zadnjeg bacanja  ostvarili su svoje sportske potencijale,  osvoje medalje i diplome.


KUGLANJE

Opširnije:Prvenstvo Hrvatske u kuglanju na 9 čunjeva za osobe s intelektualnim teškoćama 2023.

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica