21. Prvenstvo Hrvatske u plivanju za učenike s intelektualnim teškoćama

Korisnička ocjena:  / 0

Prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama održano je 18. i 19. listopada 2022. na bazenu Termi Tuhelj u Tuheljskim Toplicama. Natjecanje organizira Športsko društvo Specijalni športovi "Luč", pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske. Samo natjecanje se odvijalo po pravilima Specijalne olimpijade i organizatora i to prvi dan kao kvalifikacije, a drugi dan kao finale. Našu ekipu su činili učenici iz programa intelektualnih teškoća i autizma te odrasle osobe s autističnim spektrom. Održane su dvadeset i tri utrke, a finalni rezultati su donijeli pet medalja.

 

Opširnije:21. Prvenstvo Hrvatske u plivanju za učenike s intelektualnim teškoćama

Državno prvenstvo u nogometu za učenike s intelektualnim teškoćama

Korisnička ocjena:  / 0

Prvenstvo Hrvatske u malom nogometu za osobe s intelektualnim teškoćama koje je organizirano pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske održano je 25.5.2022. u Zaprešiću u sportskoj dvorani na  Gradskom stadionu.

U istom se tjednu održavaju turniri u cijeloj Europi (od 22.04. do 29.05.2022.) za osobe s intelektualnim teškoćama i na taj način se promovira i potiče briga o njima. Nastupilo je 15 ekipa s natjecateljima školske dobi (9 do 21 godine) i starijih od 21godine. Igralo se po pravilima Specijalne Olimpijade Hrvatske 2x10 minuta.

Ekipu Centra činilo je šest učenika 3.-8. razreda programa intelektualnih teškoća.Na turniru je  ekipa odigrala dvije utakmice: jednu protiv Centra Stančić s rezultatom 3:0 i njihovom pobjedom i drugu s Centrom Zagorska. Tu smo utakmicu dobili 2:0. Ukupno smo u našoj grupi osvojili 2.mjesto. Trenerica ekipe je bila Andrijana  Đumlan, prof. TZK.

Čestitamo svima koji su natupili, a posebno našoj pomlađenoj ekipi.

Opširnije:Državno prvenstvo u nogometu za učenike s intelektualnim teškoćama

Državno prvenstvo ŠSD za učenike s intelektualnim teškoćama, POREČ, 15.-17.5.2022.

Korisnička ocjena:  / 0

Nakon dvije godine ponovno je održano Državno prvenstvo školskih sportskih društava za učenike s intelektualnim teškoćama. I ove godine bili smo u Poreču od 15. do 17.5.2022. Natjecalo se 62 ekipe iz redovnih škola s pridruženim posebnim razredima i posebnih odgojno-obrazovnih ustanova Republike  Hrvarske. Zastupljeni su bili sportovi plivanje na bazenu Kantrida u Rijeci, atletika na Gradskom stadionu u Poreču, stolni tenis i poligon u sportskoj dvorani hotelskog kompleksa Plave lagune. Ekipu našeg Školskog sportakog društva "Krug" su činila četiri učenika iz programa intelektualnih teškoća u sportovima atletika (337 natjecatelja) i plivanje (25 natjecatelja). Najbolji su dobili zlatne, srebrne i brončane medalje, a ostali utješne.

Trenerice ekipe su bile Sandra Jadrijević, prof. za atletiku i Andrijana Đumlan, prof. za plivanje.

Sjajnija od medalja bila su nam nova iskustva i prijateljstva koja smo stekli.

Čestitamo svim natjecateljima!

Postignuti su rezultati:

Opširnije:Državno prvenstvo ŠSD za učenike s intelektualnim teškoćama, POREČ, 15.-17.5.2022.

OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U ATLETICI

Korisnička ocjena:  / 0

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u atletici – Pula 22 organizirano je virtualno preko ZOOM platforme, održano 11.4. 2022. Natjecanje je organizirala Škola za odgoj i obrazovanje : Pula i Školsko sportsko društvo „Hobotnica“ pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske. Natjecanje se održalo za žene i muškarce. U natjecanju su sudjelovali učenici i korisnici iz 15 centara/ ustanova iz Hrvatske.  Ekipu Centra za autizam predstavljali su natjecatelji: A. Blažević, M. Dizdar, R. Vučak sa trenericom Velidom Salihović, prof. TZK, , a Školsko sportsko društvo „Krug“. E. Bunjački, M: Ramić, D. Levak, M. Maltar, E. Nikolić, sa trenericom Andrijanom Đumlan, prof TZK.

Prisega sportaša

 „Dopustite mi da pobjedim, ako ne pobijedim, podržite me da budem dobar u pokušaju“ 

 

Rezultati natjecanja po disciplinama:

Čestitamo natjecateljima i trenerima na izvrsnom uspjehu!

Opširnije:OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U ATLETICI