Sport za sve

Korisnička ocjena:  / 0

Dana 16. studenog 2022. smo na lokaciji Vile Velebita 11b proveli aktivno prijepodne koje smo nazvali "Sport za sve". Uz podršku kineziterapeuta priredili smo sportski poligon s različitim rekvizitima, a korisnici su nakon prolaska poligona dobili i zasluženu medalju. Na kraju smo se počastili voćnim frapeom. Cilj ovog ugodnog druženja je bio aktivno provođenje slobodnog vremena kada je vani hladno i maglovito.

Opširnije:Sport za sve

Dani kruha 2022

Korisnička ocjena:  / 0

Ovih dana smo obilježavali Dane kruha,Svjetski dan hrane te Dan zahvalnosti za plodove zemlje...

Naši vrijedni djelatnici zajedno sa korisnicima na svim lokacijama prigodno su proslavili te dane te se ujedno i fino počastili sa plodovima svoga rada. Izradom pekarskih proizvoda probudili smo u njima sva osjetila čime je degustacija bila slađa.

Mudre izreke o kruhu:

Znoj na leđima -na stolu će biti kruha.

Nema kruha bez motike.

Dobar kao kruh!

Kruh je to sa sedam kora!

Otišao je u svijet trbuhom za kruhom!

Bolje jesti kruh s vodom nego pitu s nevoljom.

Opširnije:Dani kruha 2022

Žumberačka utrka

Korisnička ocjena:  / 0

Drugu godinu zaredom, naši odrasli korisnici sudjelovali su u Žumberačkoj utrci na prilagođenoj stazi od 500 metara, pripremljenoj samo za njih. U uzbudljivoj utrci i uz glasno navijanje svih sudionika i gostiju, dobro smo se zabavili i usput potrošili puno kalorija. Naravno,sav taj trud je nagrađen i podjelom medalja pobjednicima nakon čega smo se okrijepili uz fini ručak za sve sudionike. Šetnja do Sopotskog slapa nakon tih događaja boravak na Žumberku učinila je još ljepšim i zanimljivijim.

Nadamo se da će se naše prijateljstvo i suradnja s Atletskim klubom Žumberak i dalje nastaviti te da se vidimo i iduće godine.

Opširnije:Žumberačka utrka

SUSRET S ANSAMBLOM LADO

Korisnička ocjena:  / 1

Dana 5. listopada 2022. sedamnaest korisnika i osam pratitelja iz Programa za odrasle osobe s autizmom bili su gosti na probi ansambla LADO. Susret je dogovorila cij. gđa Snježana Petrov iz Centra mladih Ribnjak u sklopu projekta "Kreativni otisak" kojeg provodi već niz godina za našu lokaciju Dvorničićeva 6. Doživljaj je bio neprocjenjiv kako zbog žive glazbe, upoznavanja zvuka tradicijskih instrumenata kao što su gajde, gusle i cimbala, tako i zbog specifičnog pjevanja, plesnih pokreta i figura. Sva osjetila su bila okupirana novim snažnim podražajima za mnoge od naših korisnika. Dojmljive su već bile same vibracije drvenog poda od različitih oblika kretanja plesača. Iako smo morali biti vrlo mirni i pristojni, neki su se jedva suzdržavali od pljeskanja, jujuškanja i da ne polete plesati zajedno s njima. Na licima im se izmjenjivala radost i tuga. Povremeno su zaplesali sjedeći, tiho pjevušili poznati napjev ili se ljuljali u ritmu. Kako nije bilo poželjno slikati, nemamo puno slika, ali imamo najvažniju sliku s ansamblom. I imamo poziv da dođemo ponovno u goste. Čast nam je bila doći i vidjeti vas tako blizu i osjetiti tako snažno i dojmljivo.

Opširnije:SUSRET S ANSAMBLOM LADO