OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA SVJESNOSTI O AUTIZMU 2.4. 2022.

Korisnička ocjena:  / 1

Početak proljeća nas djelatnike i korisnike Centra za autizam u Zagrebu uvijek potakne na razmišljanje kako da približimo naše korisnike i svoj rad ljudima iz lokalne zajednice.

Tako smo ove godine odlučili da kroz etno priču uz pjevanje, ples i recitiranje pokažemo što sve možemo. U suradnji sa Centrom mladih Ribnjak i HSPD „Šestine“ u petak 1.4. proveli smo ugodnih sat vremena uz poznate melodije kajkavskih popevki. Neki od nas nosili su prekrasne šestinske narodne nošnje, a drugi su obukli plave majice koje su simbol autizma u cijelom svijetu.

Program su pozdravnim govorom otvorile ravnateljica Centra mladih Ribnjak, gđa Pavlica Bajsić i ravnateljica Centra za autizam Žarka Klopotan. Kroz program su nas bez treme vodile naše zvijezde Ivanka i Vedran. Udružene snage iz Jelkovca 1, 2 i 3 su pjevale i plesale zajedno sa folklorašima iz HSPD „Šestine“. Na kraju je slijedilo zajedničko slikanje i otvaranje izložbe Janka Cicvarića u prostoru MO „Ribnjak“.

Opširnije:OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA SVJESNOSTI O AUTIZMU 2.4. 2022.

AUTIZAM U JELKOVCU

Korisnička ocjena:  / 0

Ususret Svjetskom danu svijesti o autizmu, koji se tradicionalno obilježava 2. travnja, životne zajednice CZA u Jelkovcu prigodno su ga "oslikale2 prošlog petka 1. travnja u Gradskoj Knjižnici Jelkovec. Ondje  je održana književno-likovno-kreativna radionica, gdje su nam gosti bili učenici 4. razreda OŠ Jekovec. Na književnoj radionici koju je organizirala Knjižnica, predstavljena je prigodna slikovnica o autizmu "Ljepota razlika". Mi smo pripremili likovno-kreativnu radionicu, na kojoj su se oslikavale slagalice na istu temu te oblikovale u cjelinu. Izložbu gotovih radova, kao i foto prezentaciju naših zajednica možete pogledati tijekom mjeseca travnja na dječjem odjelu Knjižnice Jelkovec. Nakon radionica i druženja s učenicima, korisnici naših zajednica imali su zabava u prostoru Knjižnice.

Opširnije:AUTIZAM U JELKOVCU

FAŠNIK 2021.

Korisnička ocjena:  / 1

„Danas je Fašnik veseli dan, dajte nam krafnu da ne idemo van!“ - tako nekako bi se mogao opisati Fašnik u koroni. „Slika govori više od 1000 riječi“, bio bi opis fašničke parade na zoom-u. Iz slika se vide naše želje za normalnim životom, za druženjem, za zabavom, vidi se koliko si nedostajemo…, ali vidi se i naš prkos i domišljatost. Danas smo barem na kratko bili veseli i trudili se razveseliti one tužne. Sjetili smo se svih onih koji danas nisu mogli biti s nama na ovoj mini zabavi, posebno vanjskih korisnika koji trenutno ne dolaze u Centar. Kao i svuda, bilo je „bijelih vrana“ koje se nisu htjele maskirati, no većina je to rado učinila. Neki su se predomislili kada je sve završilo i onda su se htjeli slikati i nastupati. Stignu sljedeće godine.

Eto da predstavimo naše maškare:

U Dvoru je bila ekipa POP CORN iliti kokica za kino. Iz Jelkovca 1 javile su se Najljepše puce, a iz Jelkovca 2 Grupa semafora (to su oni semafori koji ukazuju da zeleno znači sad može posjet i izlaz, crveno - sad ne može, da čekamo nove mjere – to je valjda žuta boja). U Jelkovcu 3 smo otkrili Čudnovatu šumu pod nadzorom epidemiološke službe. Bilo je tu raznih životinja: zec, lisica, ptica dugog kljun, pa i šumski duh, gnom i jedan party breaker. Radionica Potkova vrvila je od ljepotica, kraljeva, liječnika i kirurga, harlekina, modno osviještenih voditelja, do likova iz bajki. Uglavnom bili su lijepi i okupirani plesom. A radionica Zvečka, iako ih je bilo malo, jako dobar štimung su napravili. Od dame s kamelijama, veselog zagorca, klauna, gondolijera, James Bonda do srcolike dame i jednog foteljaša.

Demokratskim izborom najboljih maski i štimunga izdvojeni su sljedeći koji čekaju nagrade iz EU fonda za maškare:

 1. Najbolje maske na lokaciji: Krešica iz Dvora, Anamarija iz J1, Sara iz J2, Ante iz J3, Anita iz Zvečke te dvojac Mateo i Luka iz Potkove.
 2. Najbolje prezentirana lokacija: Jelkovac 2
 3. Najbolja maškara u radnom odnosu: Damir
 4. Najveselija lokacija: Zvečka
 5. Najbolja cijena za kvalitetu krafne: Lidl

Nedemokratski i pristrano izabrane su sljedeće maškare:

 1. Najbolja maškara koja je iskoristila trenutak za samozastupanje: Mia iz J2
 2. Maškara koja je uložila veliki napor da bude prisutna: Ivan iz Potkove
 3. Maškara koja je digla guzu i poskočila: Mario iz J3
 4. Maškara zbog koje smo poduzeli sve tehnološke mogućnosti da ima Fašnik: Ante iz J3
 5. Aktualna maska za pandemiju: Jadranko i Sanela
 6. Modno osviještene maškare: Miro i Milka
 7. Najkompletniji nastup maškare: Ratko iz Zvečke
 8. Najaktivnije maškare: ekipa iz Potkove
 9. Maškare u kučnoj atmosferi punoj mirisa ulja: Jelkovac 2
 10. Maškare uz koje je teško ostati gladan: ekipa Pop corn iz Dvorničićeve

Na žalost nedemokratski izabrani dobit će samo trenutak slave. Čokolade idu samo onima koji su demokratski izabrani.

Opširnije:FAŠNIK 2021.

Kalendar šk.god.2021/22

Galerija Slika i Radova