NAOČALE LJUBAVI - 18.0ŠS NOVA GRADIŠKA

Korisnička ocjena:  / 0

Obilježili smo DAN LJUBAVI u cilju poticanja na izražavanje pozitivnih emocija-nježnost, toplina zagrljaja, pripadnost skupini, dobrota.
Uz izradu likovnih kartica, čestitki s tekstom prigodnog sadržaja, uz pregršt lijepih želja kroz "NAOČALE LJUBAVI" progovaramo našim jezikom ljubavi, a to su riječi i slike koje griju srce.
SRETAN VAM DAN LJUBAVI! 

Opširnije:NAOČALE LJUBAVI - 18.0ŠS NOVA GRADIŠKA

Prva zimska avantura

Korisnička ocjena:  / 0

Lijepo je bilo vidjeti ispred škole razdragana i uzbuđena lica naših učenika pred polazak. Nestrpljivo su iščekivali početak dosad nedoživljene avanture. Adam, Andrija, Leon i Rino odlaze na trodnevni izlet put Sljemena, a Josip na jednodnevni, hrabro, prvi puta bez roditelja, u pratnji njihovih učiteljica.

Vijugava cesta vodila ih je kroz sljemenski krajolik koji se s nadmorskom visinom mijenjao. Na vrhu dočekale su ih krupne, nježne pahulje koje su njihovo odredište, Dom Crvenog križa, učinile još ljepšim. I tako je započela, uistinu, avantura.

Nakon doručka užurbano su se vraćali u sobu i pripremali za jutarnji izlazak. Skafanderi, kape, rukavice, buce, sanjke. Izmjenjivalo se grudanje, spuštanje niz snježne brežuljke, hodanje po utabanim stazicama. Poslije obilnog ručka učenici su samostalno birali aktivnosti prema interesu. Neki društvene igre, modeliranje plastelinom, rješavanje dječjih križaljki a neki edukativne igre na tabletu. Nakon odmora kroz smijeh, ponovo spremanje za izlazak van. Učenici su izrađivali snjegovića, utrkivali se u spuštanju sanjkama, istraživali sljemenske obronke prekrivene snježnim prekrivačem, okrepljivali se uz vruće fritule i omiljenu coca – colu.

Nakon večere uljepšavanje za disco  večer i druženje s učenicima OŠ Vrapče. Ples, sreća, smijeh.

Navečer umorni, preplavljeni dojmovima i planinskim zrakom učenici su se žurno pripremali za spavanje kako bi što prije dočekali jutro.

Trenutak povratka došao je s izmiješanim osjećajima. Srećom, zbog susreta s roditeljima ali i iznenađenjem što je tako brzo prošlo to prelijepo druženje. Izlet je završio ali iskustvo kao i sjećanja na zajedničke provedene trenutke zasigurno ostaju zauvijek.

Pogledajte kako nam je bilo:

Opširnije:Prva zimska avantura

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka 2022.

Korisnička ocjena:  / 0

Petu godinu zaredom u osnovnim školama se tradicionalno održava Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka. Ovim programom koji se održava svake godine na Dan zaštitnika pčela i pčelara Sv. Ambrozija, 7. prosinca, želi se educirati učenike i njihove roditelje o važnosti meda kao sastavnog dijela prehrane, kao i pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.

I ove godine su ga obilježili naši najmlađi učenici sa učiteljicama i pomoćnicima u nastavi kroz tradicionalnu kreativnu radionicu. Izrađivali su pčele od papira, saće, bojali prigodne materijale te promatrali na edukativnom prikazu životni ciklus jedne pčele. Radionicu su završili ukrašavanjem prostora škole s izrađenim ukrasima. Kako je to izgledalo pogledajte na fotografijama, a osmijesi na njihovim licima govore o uspješnosti ovog projekata.

Svi učenici su dobili prigodnu vrećicu u kojoj se nalaze med zapakiran u nacionalnu staklenku za med i edukativna slikovnica o pčelarstvu "Pčelica Jelica i medo Edo".

Opširnije:Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka 2022.

U POKRETU

Korisnička ocjena:  / 0

S ciljem osobnog razvoja i učenja socijalnih i jednostavnih motoričkih vještina svako jutro započinjemo okupljanjem u boravku.

Ulazak u novi radni dan nastojimo učiniti što manje stresnim. Ponekad pada kiša, ponekad su jutra sunčana i vedra, a naša okupljanja su sve brojnija. Od promatrača i znatiželjnika stvaramo grupu vježbača koji jedva čekaju 9 sati da započnu aktivnost.

Uz vizualnu podršku i glazbu budimo osjećaj ugodne opuštenosti tijela, oslobađamo se napetosti i stresa te razvijamo toleranciju, razumijevanje i strpljenje.

Opširnije:U POKRETU

DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE-KESTENIJADA

Korisnička ocjena:  / 0

Cilj aktivnosti je upoznati učenike s jesenskim plodovima. Prepoznati i imenovati plodove te se upoznati s različitostima boja, okusa i mirisa. Namjena je razvijanje svijesti o zdravoj prehrani. Odlaskom u park skupili smo lišće,posjetili gradsku tržnicu te donacijom plodova jeseni te voća koje su donijeli roditelji učenika postavili smo "SLATKI STOL" u učionici. Osmislili smo kreativni kutak u kojemu su učenici sudjelovali u izradi "jesenskog šeširića" te na zadovoljstvo svih nas prionuli na kušanje slatkih i mirisnih plodova.

Opširnije:DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE-KESTENIJADA