OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U ATLETICI – PULA 2021.

Korisnička ocjena:  / 0

22. i 23. travnja 2021. godine održano je virtualno natjecanje putem Zoom aplikacije (zbog epidemioloških mjera).

Natjecanje organizira Škola za odgoj i obrazovanje – Pula i Školsko sportsko društvo „Hobotnica“ pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske. Na natjecanju je nastupio naš učenik Andrija Blažević u dvije discipline – trčanje na 20 metara i skok u dalj s mjesta.

Na kvalifikacijama je bilo nešto treme, no u finalu je učenik sigurno i samouvjereno odradio svoje discipline te u finalu poboljšao kvalifikacijski rezultat. Osvojio je

1. mjesto u trčanju na 20 metara

2. mjesto - skok u dalj s mjesta

Učeniku Andriji Blaževiću čestitamo na rezultatima.

Opširnije:OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U ATLETICI – PULA 2021.

Nacionalni projekt „Živjeti zdravo“

Korisnička ocjena:  / 0

Očuvanje zdravlja, mijenjanje loših životnih navika, smanjenje pobola od kroničnih nezaraznih i porast udjela zdravih građana.

U projekt „Živjeti zdravo“ uključila se i naša škola. Cilj projekta su nam zdravi stilovi života (pojačano kretanje, zdrava i dozirana prehrana). U projektu su sudjelovali svi učenici našeg programa, dio u školi (sportska dvorana), dio u spomen parku „Dotrščina“. Na Dotrščini smo odradili pješačku turu te na kraju ture na jednom platou uz plakat Svakodnevno 10 minutno tjelesno vježbanje su učenici vježbali. Učenici su rado i sportski odradili sve postavljene zadatke.
Nakon vježbanja plakat nismo skidali te smo ga ostavili za sve namjernike koji bi vježbali a ne znaju kako.

Opširnije:Nacionalni projekt „Živjeti zdravo“

URADI SAM

Korisnička ocjena:  / 0

... ovogodišnja je kurikularna školska aktivnost učenika 9. odgojno-obrazovne skupine i 14. odgojno-obrazovne skupine uz podršku njihovih učiteljica Sandre Rožman i Đurđice Sokolić. Ovim aktivnostima nastojali smo objediniti dva cilja - razvijanje svijesti o kvalitetnom i svrhovitom korištenju slobodnog vremena, te razvijanje svijesti o vrijednostima koje možemo proizvesti svojim radom. Naravno, i učenicima i učiteljicama bilo je jednako važno uživati u tim aktivnostima i postignutim rezultatima.

Naš prvi uradak bio je STOLNI NOGOMET od kartonske kutije, drvenih štapova i kvačica.
Nakon uživanja u stolnom nogometu naša sljedeća aktivnost bila je izrada HRANILICA ZA PTICE od tetrapaka, koje smo zatim postavili u okolici naše škole.

Što smo naučili i koliko smo u svemu tome uživali prosudite sami iz fotografija.

Mi nastavljamo dalje... KALENDAR od drvenih elemenata već je u izradi, a SAT i STALAK ZA OLOVKE čekaju svoj red i toplije dane.

Opširnije:URADI SAM 

„OD STAROG NOVO, ZA DAR OD SRCA“

Korisnička ocjena:  / 2

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od 16.studenog do 21.prosinca 2020. godine organizirao je  ekološko-obrazovni nagradni natječaj “Od starog novo, za dar od srca”.
Kako bi obilježili božićne blagdane ukrasima, darovima,  kreativnim rješenjima izrađenim prema načelima ponovne uporabe, a ujedno, i iznenadili svoje najmilije poklonima koje su učenici  sami izradili.
Cilj natječaja bio je da se djeci i mladima u okviru zadane teme, uz elemente ponovne uporabe (eng. upcycling), približi pravilan način gospodarenja otpadom i potakne promjena svijesti o vrijednosti stvari.

Uz malo mašte i kreativnosti natjecatelji su trebali  izraditi poklone za svoje najmilije ili  blagdanske ukrase i dekoracije od predmeta i materijala koje više ne koriste, te im tako dati novu svrhu.

Na navedenom natječaju sudjelovali su i naši učenici; Jurica, Andrija i Marko, učenici 15. odgojno obrazovne osnovnoškolske skupine Programa za osnovno školovanja učenika s autizmom, uz podršku svojih učiteljica Katarine Crnoja i Ksenije Sambol .

Od recikliranih materijala (tuljka za namatanje konca, zidnih obloga, vune, stare božićne kuglice, kapsule od kave i ostalih predmeta…) izradili su anđela. Postupak izrade je snimljen i video uradak poslan na natječaj.

 „Anđeo za mamu“; kako su ga nazvali,  dobio je pohvale a učenici i mentori prigodne nagrade i darove!

Opširnije:„OD STAROG NOVO, ZA DAR OD SRCA“

Virtualno druženje

Korisnička ocjena:  / 0

Prvi online zajednički susret u okviru projekta „Bogatstvo različitosti“ održan je 16. prosinca 2020. godine. U njemu su sudjelovali učenici 8.a razreda OŠ Granešina i učenici 14. osnovnoškolske skupine iz Centra za autizam. Uz podršku Anite Poslon, prof. hrvatskoga jezika i Silvije Ferare, prof. glazbene kulture iz OŠ Granešina te pomoć tehničkog administratora iz Centra uspješno je realiziran zajednički sat glazbene kulture preko videokonferencije u trajanju od 30-tak minuta. Novo iskustvo virtualnog druženja oduševilo je učenike iz obje škole. Zajedno su pjevali božićne pjesme i plesali uz klavirsku pratnju prof. glazbenog. Uz podršku svoje učiteljice učenici Anđela, Samuel i Rino pripremili su  za  nastup  uvijek rado slušane  i drage  nam pjesme „ Sretan Božić svakome“ i „Neka cijeli ovaj svijet“. Naši učenici su  podržani i nagrađeni velikim pljeskom svojih dugogodišnjih prijatelja. Iako su se učenici izvrsno snašli u „virtualnom učenju“ nadamo se skorašnjem druženju i satu uživo.

Opširnije:Virtualno druženje