Obilježavanje Svjetskog Dana autizma - Nova Gradiška

Dana 27.03.2024. učenici 17.OŠS CZA zajedno sa svojim učiteljima, roditeljima i brojnim prijateljima obilježili su svoj dan.

Na gradskom trgu postavljen je štand - kućica s njihovim radovima - proizvodi koji su nastali nakon kreativne radionice, magneti s porukama, personalizirane šalice s imenima, jaja od gipsa, začinsko bilje u teglicama, letci, priručnici, edukativni materijali, baloni s porukama i još mnogo toga kako bi senzibilizirali javnost i našu zajednicu o autizmu.

Opširnije:Obilježavanje Svjetskog Dana autizma - Nova Gradiška

KREATIVNA RADIONICA "U susret Uskrsu i svjetskom danu AUTIZMA"

Dana 19.03.2024. održana je kreativna radionica na Odjelu za djecu s autizmom,Vladimira Nazora 8 u suradnji s djelatnicama udruge GRANADA i radnim terapeutkinjama bolnice Sveti Rafael Strmac te našom udrugom SUNCE. Pod stručnim vodstvom radnih terapeutkinja Valentine Čolić i Gabrijele Trbara radionica je organizirana i osmišljena na sljedeći način:

- učenici Odjela za autizam inicijalno su započeli bojanje biskvitnih pločica gline uz fizičko vođenje, verbalne upute i pomoć stručnih djelatnika

- uslijedilo je pisanje kratkih poruka koristeći tehniku"urezivanja slova"

 
Nakon ovih pomno razrađenih faza slijedi:

1. pečenje u keramičkoj peći

2. pečenje-takozvano"glazurno pečenje"

3. lijepljenje magneta na gotov proizvod

Ove 3.faze provest će se na Strmcu u keramičkim pećima.

Udruga Granada će također izraditi 8 sublimacijskih šalica koje će biti individualizirane s imenima svakog učenika. Svi proizvodi ručne izrade bit će izloženi na štandu 27.03.2024. od 9 do 12 sati i tako ćemo prigodno obilježiti predstojeći Svjetski dan autizma. Radionica je bila konstruktivna,učinkovita i razigrana u trajanju od 9 do 12 s kratkim pauzama ,ali uz veliki trud i stručnost radnih terapeutkinja koje su pokazale izrazitu empatiju prema našim učenicima. Pridružile su nam se i dvije članice udruge Katarina Josipović-asistent u radu i tajnica udruge Ana Marija Turkalj i donirale preslatke i predivne uskrsne košarice za naše učenike.

Zahvaljujemo se u ime naših učenika na predivnoj suradnji i poklonima te se radujemo daljnjoj suradnji.

HVALA ZA SVE!

Voditeljica odjela; Melita Dragić, odgojiteljice Andrijana Čeliković Glavičić i Danijela Babić i predsjednica udruge SUNCE Vesna Mijatović.

Sve vas pozivamo da nam se pridružite na našem danu!!

U prilogu pogledajte kako je to danas veselo i radno bilo!

Opširnije:KREATIVNA RADIONICA "U susret Uskrsu i svjetskom danu AUTIZMA"

U ZOO VRTU!

Prošli tjedan naši učenici su posjetili Zoološki vrt. Nakon nekoliko tramvajskih stanica našli su se u tome doista posebnom vrtu. Putokazi su ih vodili do svih nastambi ispred kojih su radoznalo promatrali životinje. Najviše pažnje naših učenika zaokupili su samozatajni gmazovi te sisavci od kojih su neki spremno pozirali ispred foto objektiva. Bio je to zanimljiv i edukativan posjet isprepleten druženjem i zabavom. Pogledajte naše fotke:

Opširnije:U ZOO VRTU!

Poklade - "Semafor"


Obilježili smo pokladne dane u našem razredu.

Izradili smo kostime,prometne znakove uz temu SEMAFOR. Kroz pjesmu i poligon kretanja,prelazak preko pješačkog prijelaza, zaustavljanje na znak STOP, prelazak na znak KRENI namjena je prepoznati i primijeniti prometna pravila. Uz emotikone koje smo izradili cilj nam je bio poticati dobro raspoloženje,zabavu,kreativnost i igru, a sve to uz učenje kroz edukativno-prometne aktivnosti.

Opširnije:Poklade - "Semafor"

Origami radionica – jednostavna zabava s listom papira

Najpotrebniji „sastojak“ za našu četvrtu ORIGAMI radionicu osim papira bila je - dobra volja.  

Ovoga puta izrađivali smo životinje; psa i mačku. Papir može biti jednostrano ili dvostrano obojen. Za izradu ovih životinja koristili smo jednostrano obojen papir.

Osim lista papira, za rad nam nisu bili potrebni dodatni alati, još samo par sitnica – flomasteri, ljepilo i ukrasi. Rad s papirom omogućuje razvijanje ustrajnosti, kao i sposobnost da se započeti posao dovede do kraja. Nekoliko puta savijali smo papir prema kratkim uputama, iscrtali njušku i brkove, zalijepili oči i tako smo dobili naše ljubimce – psa i mačku.

Vrlo lako mogu se izraditi različite figure, pa je ovo sjajan način da uživamo u slobodnom vremenu.

Opširnije:Origami radionica – jednostavna zabava s listom papira

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica