Glazbom do sunca

Završna priredba u našem razrednom odjelu u Novoj Gradiški bila je nezaboravno sunčano iskustvo! Učenici su se predstavili s svojim prekrasnim likovima sunca koje su sami izradili, sve uz zvuke melodije "Pozdrav SUNCU". Plesom i pjesmom smo oživjeli prostoriju i učinili da se cijeli razred zasja radosnim bojama završetka školske godine. Bio je to divan završetak koji će nam dugo ostati u sjećanju!

Opširnije:Glazbom do sunca

Jednodnevni izlet u izletište Stari Brestovac

Dana 14. lipnja 2024. godine, učenici 17. osnovne škole iz Odjela za djecu s autizmom, zajedno s roditeljima i učiteljima, uputili su se na izlet u Požeško-slavonsku županiju, točnije u izletište Stari Brestovac.

Dan je bio predivan, a okruženje očaravajuće. Uživali smo u prekrasnom krajoliku koji je nudio brojne sadržaje za djecu – igralište, park, jezero, domaće životinje i ribnjak. Poseban dojam ostavila je vrhunska gastronomska ponuda i izuzetno ljubazni domaćini.

Proveli smo divan dan ispunjen radošću i sretno se vratili kući. Slike koje smo snimili dočaravaju sve ljepote i nezaboravne trenutke ovog izleta.

Opširnije:Jednodnevni izlet u izletište Stari Brestovac

Flora Fest

Dana 3. svibnja 2024. učenici 17.OŠS sa svojim učiteljima posjetili su manifestaciju Flora fest i školskog sajma u našem gradu. Svečanost otvorenja sajma upriličena je uz bogat glazbeno zabavni program u kojem su sudjelovali dječji vrtići, plesne skupine i mažoretkinje grada Nove Gradiške. Obišli smo prekrasne štandove s cvijećem s ciljem uočavanja različitosti boja, mirisa i htjeli smo potaknuti svijest o stvaranju ugodnog ozračja, ljepote prirode u proljeće. Ujedno, ovom manifestacijom se želi potaknuti ljude na uređenje okućnica, balkona, dvorišta, vrtića i škola. Tako smo i mi ponijeli sadnice cvijeća za naš vrtni kutak.

Opširnije:Flora Fest

Radionica "Druženje s autorom"

U sklopu mjeseca svjesnosti o autizmu 30. travnja smo imali radionicu s DV Utrina "Druženje s autorom" . Uz Domagoja, Edija, Davida i Beatu iz predškolskog programa Centra za autizam, pridružili su nam se Borna, Noa, Rita R., Rita H. i Dora iz grupe Pingvini DV Utrina. Na početku smo se upoznali i zajedno pročitali slikovnicu "Mali Miha na farmi automobila" s autorom i učiteljem likovnog-likovnim terapeutom Zdenkom Mikšom. Nakon što smo došli do kraja priče, odlučili smo se, inspirirani slikovnicom, slikati temperama. Dan je prošao u veselom i šarenom druženju.

Opširnije:Radionica "Druženje s autorom"

Posjeta vrtića KGZ Travno

Volimo travanj, mjesec obilježavanja svjesnosti o autizmu, kad posjećujemo naše omiljeno mjesto u susjedstvu, Knjižnicu grada Zagreba u Travnom. Najmlađi iz predškolskog programa prošetali su 19. travnja držeći se za ručice do dječjeg odjela knjižnice gdje su nas i ove godine dočekale s velikim osmijehom i puno topline naše knjižničarke Tina Matošević i Dunja Lacković Ćurić. Uživali smo u prostoru čarobnog svijeta slikovnica, igračaka, bojica... Radosni smo se vratili u vrtić s očekivanjem sljedećeg posjeta!

Opširnije:Posjeta vrtića KGZ Travno

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica