Završno natjecanje u plivanju Programa IT

Korisnička ocjena:  / 1

Završno natjecanje u plivanju Programa intelektualnih teškoća održano je 29.5.2018. na Bazenskom kompleksu Svetice.Danas je nastupilo 5 učenika, a ostala dva plivača natjecanje su  odradili  u  travnju. Za program su nastupila  3 stara  plivača i 4 nova, mlada koji su ove godine završila  2. tečaj -školu  plivanja. Mladi plivači su pokazali da su spremni za nova natjecanja i odličja u vremenu koje dolazi.Oni su naše nove nade i budućnost.

 

REZULTATI

25m slobodno 1. mjesto  Fran Fiket (16-21god.)            0.32,19"

                     1. mjesto Antonio Cvetko(7-15god.)        0.40,62"

                     2. mjesto Emanuel Bunjački(7-15god.)    0.49,99"

                     3. mjesto Antonio Muharemi(7-15god.)    0,50,07"

                     4. mjesto Marko Crnić(7-15god.)            0.55,07"

 

 

25m prsno      1. mjesto Valentina  Glasnović(16-21god.)   0.36,19"

                      2. mjesto Filip Bagić(16-21god.)                 0.42,41"

 

 

25m leđno       1. mjesto Valentina Glasnović(16-21god.)   0.49,80"

                      2. mjesto Fran Fiket (16-21god.)               1.05,20"

                      3. mjesto Filip Bagić(16-21god.)                1.19,28"

 

Trenerica naprednog plivanja Andrijana Đumlan-Cetin zadovoljna je današnjim postignutim rezultatima. Nadamo se da su i roditelji ovih učenika zadovoljni.

Obuka vožnje tricikla

Korisnička ocjena:  / 0

Obuka vožnje tricikla učenika  koji pohađaju Programa intelektualnih teškoća odrađena je tijekom 2. odgojno-obrazovnog razdoblja ,a u okviru  nastave tjelesne i zdravstvene kulture za učenike viših razreda i odgojno obrazovnih skupina. Tricikl  je Centaru  za autizam  donirao  Rotary klub i učenicima čini znatnu pomoć u savladavanju  upravljanja ovim prometalom.Učenici su ga prihvatili s radošću.

Opširnije:Obuka vožnje tricikla 

Prvenstvo Hrvatske u malom nogometu za osobe s IT

Korisnička ocjena:  / 0

Prvenstvo  Hrvatske u malom nogometu za osobe s intelektualnim teškoćama održano je u Zaprešiću 23.5.2018. pod pokroviteljstvom Specijalne  Olimpijade  Hrvatske. U tjednu

19.5-27.5 .2018.obilježen je i Evropski nogometni tjedan Specijalne  Olimpijade  za 2018. godinu. kojim se promovira i  promiče briga o osobama s intelektualnim teškoćama.Turnir je odigran u gradskoj sportskoj dvorani kod stadiona.Sudjelovalo je 13 ekipa udruga(Veliko srce,Uriho,Mura,Nada,) i centara(Lug,Zagorska,Tuškanac,,Centar Zagreb,Centar Rudolf Štajner,Centar Velika Gorica,Centar Zajezda,Centar za  autizam) .Ekipe su bile podijeljene u četiri grupe.Ekipa Centra za autizam ,programa intelektualnihn teškoća nastupila je u 2. grupi   sa šest učenika(Pilija L.,Pilija G.,Fiket F.,Bunjački K.,Bunjački E.,Martinović L..)Trenerica ove muško-ženske  ekipe je Andrijana  Đumlan -Cetin.mag cin.

Osvojili su 3.mjesto

Opširnije:Prvenstvo  Hrvatske u malom nogometu za osobe s IT

Obilježavanje Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama 16.5.2018.

Korisnička ocjena:  / 0

Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama, učenici i njihovi učitelji obilježili su uz slogan i pjesmu „Anđeli pod maskama“.

Većina učenika Odjela osnovnog školovanja učenika s intelektualnim teškoćama obilježila je svoj Dan odlaskom na izlet u bio park Divlje Vode. Učenici koji su ostali u školi učestvovali su u likovnoj radionici na kojoj su zajedno s dijelom učenika iz Odjela autizma, izradili prekrasna šarena krila anđela.

Učenici na izletu u Divljim Vodama uživali su u prekrasnoj prirodi, vožnji vlakićem i jahanju. Vrijeme nam je prebrzo prošlo i netom je došlo vrijeme ručka i povratka u Zagreb.

Kao sjećanje na naš Dan svi smo dobili bedževe u obliku krila anđela, kako bi nas svakodnevno podsjećala na refren pjesme:

„Andjeli pod maskom, andjeli.
K nama su se spustili.
Andjeli, sa neba
Andjeli, da bi nas naučili pravoj ljubavi.“

Opširnije:Obilježavanje Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama 16.5.2018.

POSJETA BOTANIČKOM VRTU

Korisnička ocjena:  / 0

14.travnja 2018. učenici VIII.OOS posjetili su Botanički vrt u Zagrebu. Uz cvjetove magnolije i miris rascvjetanog ružmarina, uživali su na suncu, pjevu ptica, kreketu žaba i zujanju kukaca.

Učenici su sa zanimanjem razgledali i upoznavali razno raslinje, biljke i cvijeće.

Opširnije:POSJETA BOTANIČKOM VRTU