„Čitaj (o) psu"

Korisnička ocjena:  / 3

Ove školske godine nastavljamo s projektom "Čitaj (o) psu" na radost naših učenika. Centar za autizam, Odjel osnovnog školovanja učenika s intelektualnim teškoćama, u sklopu programa R.E.A.D. ( Reading Education Assistance Dogs) surađuje s Udrugom za pet therapy Indeficienter. Radionice čitanja provode se jednom mjesečno te učenici željno iščekuju srijedu kad nam dolazi pas Kira i njen voditelj Sergej Jonke. Kira umiruje, opušta i posebno motivira za čitanje, a učenici vole pokazati i druge vještine kao recitiranje, pjevanje...U projekt je uključeno 12 učenika našeg Odjela te dva učenika iz Odjela osnovnog školovanja učenika s autizmom.

Opširnije:„Čitaj (o) psu"

Školski medni dan

Korisnička ocjena:  / 1

Već drugu godinu za redom, 9. prosinca, u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje i Agencijom za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj organizira Program „Školski medni dan“. Svi učenici nižih razreda i mlađe odgojno-obrazovne skupine dobile su na poklon bočicu meda hrvatskih medara.

Kako bi se učenici bolje upoznali sa životom pčela i proizvodnjom meda, ugostili smo pčelara „Čarobne košnice“ – pčelarstva Gašparević, koji nam je pričao o životu pčela u košnici i načinu kako nastaje med. Učenici su imali priliku obući pčelarsko zaštitno odijelo, a na kraju su svi nagrađeni bočicom slatkog meda.

Opširnije:Školski medni dan 

Izlet u Grad Zaprešić

Korisnička ocjena:  / 2

U ponedjeljak, 28.10.2019. s učenicima Odjela osnovnog školovanja učenika s intelektualnim teškoćama i njihovim učiteljima, krenuli smo autobusom na poludnevni izlet u Grad Zaprešić. Praćeni lijepim vremenom i dobrim raspoloženjem posjetili smo Nove dvore Jelačićeve,  neogotičku kapelu sv. Josipa i obiteljsku grobnicu  bana Josipa Jelačića. U predivnoj šumi, koja okružuje sam dvorac i jedinstveni spomenik kulturno-povijesne baštine, djeca su se okrijepila sendvičima i sokićima te opušteno igrala.

Organizator izleta bio je naš vjeroučitelj Nenad Palić.

Opširnije:Izlet u Grad Zaprešić

ZDRUŽENA ODBOJKA S POLICIJSKOM AKADEMIJOM "JOSIP JOVIĆ"

Korisnička ocjena:  / 1

I ove školske godine odigrana je prijateljska utakmica združene odbojke s Policijskom akademijom "Josip Jović". Susret je održan u Centrau za autizam 25.11.2019. u školskoj sportskoj dvorani.  Združene ekipe Zagrebačkih  kremšnita i Bubamara činili su akademci Policijske  akademije i učenici 4.- 8. razreda  Programa  intelektualnih teškoća .U dva odigrana seta pobjedu  od  2 - 0  su uvjerljivo odnijele Zagrebačke kremšnite.Nakon utakmice nastavljeno je zajedničko druženje i upoznavanje  akademaca i učenika Centra za autizam.

Opširnije:ZDRUŽENA ODBOJKA S POLICIJSKOM AKADEMIJOM "JOSIP JOVIĆ"

SVJETSKI DAN HRANE

Korisnička ocjena:  / 1

16.10.2019. kratkom priredbom i blagoslovom plodova jeseni, obilježili smo Svjetski dan hrane.

Spretne ruke naših učenika složile su savijaču od jabuka i hrenovke u lisnatom tijestu. Naše drage tete kuharice su nam to ispekle pa smo se zasladili na popodnevnoj užini. 

Opširnije:SVJETSKI DAN HRANE