Pješačka tura na Bliznecu

Projekt pješačenja na Bliznečkoj stazi, uz istoimeni potok, koji  tu i protječe započeo je 3.2.2020.Odvijati će se tijekom veljače i ožujka. Učenike odvozi školski kombi  do staze. Oni tu pješače u skladu sa svojim  sposobnostima, jedan školski sat.Promatraju promjene u prirodi, prate obilježja Križnog puta  kroz postaje, a učenici nižih razreda uče hodati u koloni. Oni iz viših razreda ponavljaju naučene dijelove iz prirode i društva,vjeronauka te održavaju brži tempo hodanja i pravilnog disanja. Pješečenje se odvija u pratnji razrednog defektologa i učiteljice tjelesne i zdravstvene kulture Andrijana Đumlan-Cetin. Projekt se provoodi više godina i uvijek je zanimljiv našim učenicima.

Opširnije:Pješačka tura na Bliznecu

OBILJEŽAVANJE TJEDNA ŠKOLSKOG DORUČKA ODJELA OSNOVNOG ŠKOLOVANJA UČENIKA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA 12. – 16. listopada

Svi znamo da je doručak najvažniji obrok u danu. Kako bi vašem organizmu pružili dovoljno hranjivih tvari, započnite dan uz zdravi doručak koji će vam dati osjećaj sitosti i poboljšati metabolizam. Iskoristite sezonu šumskog voća i pripremite zdravi obrok za odličan početak dana. U nastavku naša preporuka za zdrav i ukusan doručak!

Sastojci:

1 šalica jogurta

Krupne zobene pahuljice

Šumsko voće po izboru: maline, kupine, borovnice

Samljeveni bademi ili lješnjaci

Zaslađivač po želji: med, sirup agave

Priprema:

1. U zdjeli pomiješajte jogurt i zobene pahuljice. *

2. Dodajte zaslađivač po želji i ubacite šumsko voće.

3. Pospite mljevenim orašastim plodovima.

*Možete pripremiti i ranije i držati u frižideru preko noći.

Na sljedećem videu možete pogledati kako smo mi obilježili "Tjedan školskog doručka".

 

Opširnije:OBILJEŽAVANJE TJEDNA ŠKOLSKOG DORUČKA ODJELA OSNOVNOG  ŠKOLOVANJA UČENIKA S INTELEKTUALNIM...

Kako izgleda naša škola na daljinu

Prošlo je već više od mjesec dana kako nastavu održavamo na daljinu. Za to nismo bili niti najmanje spremni-niti mi učitelji, niti roditelji, a ponajmanje naši učenici. I onda, dan po dan, počela su se dešavati mala čuda. Učili smo, istraživali, snalazili se na sve moguće i nemoguće načine,  stvarali, pronalazili nova rješenja, komunicirali novim kanalima - svi mi - učenici, roditelji, učitelji - zajedno i složno. Usmjereni samo k jednom cilju - da se djeca osjećaju sigurno i voljeno, a opet, da iz dana u dan stječu neka nova znanja i vještine. I mislimo da smo u tome uspjeli i da nam dobro ide. Tako smo obilježili i za nas značajne datume: Svjetski dan osoba s Down sindromom,  kao i Svjetski dana svjesnosti o autizmu. Sada znamo da možemo rješavati nove izazove koji su pred nama, ali naravno da bi sve bilo ljepše kada bi mogli biti zajedno u svojim razredima sa svojim prijateljima i učiteljicama. 

Vatiti ćemo se još jači. Sigurni samo u to!

Projekt R. E. A. D.- Čitaj (o) psu

Dragi učenici, znamo da vam nedostaju srijede popodne kad čitate Kiri i zato će do povratka u školu priče vama i Kiri čitati Sergej.

Nova priča vas čeka ovdje, a na Youtube-u one koje ste možda propustili.