Državno prvenstvo u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama

U organizaciji Specijalne Olimpijade Hrvatske u Tuheljskim Toplicama na bazenima Terma Tuhelj održano je 11. i 12. 10.2021. Državno prvenstvo za osobe s intelektualnim teškoćama. Prvi dan su bile kvalifikacije, a sljedeći finale. Svi sudionici su mogli nastupiti  u jednoj disciplini i jednoj plivačkoj tehnici. Nastupio je manji broj plivača (udruge i centri za odgoj i obrazovanje) iz cijele Hrvatske. Naši predstavnici iz programa intelektualnih teškoća plivali su 25M slobodnom tehnikom (Damir Bobara i Marko Crnić) i 25M leđnom tehnikom (Emanuel  Bunjački). 

Osvojili su :

  1. Emanuel Bunjački -1. mjesto
  2. Marko Crnić - 3. mjesto
  3. Damir Bobara - 4. mjesto

Trenerica ekipe je bila Andrijana Đumlan, prof..

Opširnije:Državno prvenstvo u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama

DRŽAVNO PRVENSTVO U MALOM NOGOMETU I SPECIJAL OLIMPICS EUROPEAN FOOTBALL WEEK 2021

Prvenstvo Hrvatske u malom nogometu za osobe s intelektualnim teškoćama u organizaciji Specijalne Olimpijade Hrvatske i obilježavanje Europskog nogometnog tjedna Specijalne Olimpijade Hrvatske 2021. održano je 23.9.2021.Na taj se način promovira i promiče briga o osobama s intelektualnim teškoćama. Natjecanje je održano u Zaprešiću u gradskoj dvorani. Nastupile su 24 nogometne ekipe podijeljene u tri grupe iz centara za odgoj i obrazovanje i udruga  za osobe s intelektualnim teškoćama Republike Hrvatske. Ekipa Programa intelektualnih teškoća  nastupila je u trećoj gupi i zauzela 2. mjesto pored ekipa Sportskog društva Luč i Sportskog društva Lobor. Mješovitu ekipu je činilo šest učenica i učenika trećeg do osmog razreda i jedan učenik iz najstarije odgojno-obrazovne skupine programa. Ekipa je za svoje osvojeno mjesto dobila pehar, a treneri su nagrađeni medaljama. Natjecatelji su uživali u sportskoj atmosferi i fair play borbi nakon dugo vremena.

Opširnije:DRŽAVNO PRVENSTVO U MALOM NOGOMETU I SPECIJAL OLIMPICS EUROPEAN FOOTBALL WEEK 2021

Posjet Zoološkom vrtu- dan kada smo upoznali Zebru

Zagreb se ovog četvrtka probudio uz zvuk kiše. Tako osvježen i čist, Maksimir nas je dočekao svojim blatnim stazama i nagovještajem prave jeseni. Kiša je stala i dan je postao idealan za šetnju Zoološkim vrtom. Učenici 5., 6., 7., i 8. razreda programa intelektualnih teškoća konačno su otišli upoznati svog životinjskog prijatelja kojeg su tako vješto ovjekovječili animiranim filmom izrađenim na nastavi Likovne kulture. Za taj isti animirani film, prisjetimo se, učenici su u lipnju ove godine osvojili prvu nagradu na natječaju „Upoznajmo zagrebačke zebre“. Osim zebri, učenici su imali prilike vidjeti još mnoštvo prekrasnih životinja, diviti se i inspirirati za buduća likovna ostvarenja, njihovim krznima, perima, ljuskama i koži. Hrabri su ih čak uspjeli i dodirnuti. Samo neka nam je više ovakvih prilika, mi znamo da ćemo se i dalje truditi i vrijedno izrađivati likovne radove u svim tehnikama i materijalima.

Opširnije:Posjet Zoološkom vrtu- dan kada smo upoznali Zebru

Programsko natjecanje u nogometu

Natjecanje učenika 2.-8.razreda i učenika koji polaze odgojno-obrazovne skupine starije dobi (17.-21.godine) održano je 2.6.2021. na školskom nogometnom vanjskom terenu. Nastupile su dvije ekipe Plavi anđeli i Bananko. Tekma je započela u 10 sati, a završila u 11.15 sati. Odigrana su dva poluvremena sa završnim rezultatom 2:3 u korist Plavih anđela. Nastupilo je  osam učenika za svaku ekipu. Sudilo se po pravilima Specijalne Olimpijade Hrvatske: 2X10 minuta igre i 10 minuta odmora između poluvremena. Sudac natjecanja je bila Andrijana Đumlan-Cetin, prof., pomoćni sudac i zapisničar Sandra Jadrijević, prof.. Golove su dali za Bananko ekipu: Bunjački Emanuel i Christijan Gerek, a za ekipu Plavih anđela: Pilija Lucija i Bunjački Martin 2X. Također je cijelo vrijeme utakmice bilo jako vruće, ali su to igrači uspješno izdržali do samog kraja.

 

Opširnije:Programsko natjecanje u nogometu

Programsko natjecanje u poligonu

Natjecanje učenika s umjerenim intelektualnim teškoćama svih odgojno-obrazovnih skupina programa održano je 1.6.2021. na zelenom dijelu školskog dvorišta. Nastupili je trideset učenika, kojima su pomagali u savladavanju poligona njihovi razredni defektolozi. Također svi natjecatelji su dobili utješne medalje Viktorije. I zajedničku skupinsku fotografiju. Natjecanjem su organizirale i koordinirale Sandra Jadrijević, prof. TZK i Andrijana Đumlan-Cetin, prof. TZK. Zahvaljujemo svim prisutnima na fer play ponašanju.

 

Opširnije:Programsko natjecanje u poligonu

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica