Pješačka tura na Bilznecu 24.2.2021.

Zadnja pješačka tura hodana je 24.2.2021. Toplo,s unčano i prekrasno vrijeme s  najstarijom odgojno-obrazovnom skupinom XI i puno novih promjena u prirodi. Učenici koji su ovu turu prehodali puno puta, ponovno su bili bili oduševljeni odlaskom na potok Bliznec i druženjem u prirodi. Prisjećli su se prijatelja koji su već završili školu i uspomena stvorenih ovdje. Uvijek je iznova zanimljivo i drugačije, zaključili su sa svojom defektologinjom Sonjom Kuljiš.

Opširnije:Pješačka tura na Bilznecu 24.2.2021.

Pješačka tura na Bliznecu 22.2.2021.

Danas su pješačili učenici s umjerenimi ntelektualnim teškoćama koji pohađaju Odgojno-obrazovne skupine V. Njima je pomagala razrednica defektologinja Dina Marić. Njihov tempo hodanja je bio sporiji, s više kraćih odmora. Razgledavali smo edukativne ploče, a defektologinja je  čitala popratne sadržaje i objašnjavala promjene u prirodi. Najzanimljivije je bilo dok smo gledali par divljih pataka, velikog umjetnog medvjeda i tržili  proljetnice, kojih je bilo puno više.

Opširnije:Pješačka tura na Bliznecu 22.2.2021.

Pješačka tura na Bliznecu 17.2.

Nova pješačka tura hodana je 17.2.2021. s učenicima kombiniranog 5.-6.7. razreda, uz pratnju njihove razrednice Ksenije Bračić, dipl.defektologinje. Još uviijek smo se morali pridržavati epidemioloških mjera pri vožnji u školskom kombiju. Dan je bio topal i sunčan, s puno više vijesnika proljeća, pjesmom koju je povela razrednica, a ostali se priključili. Uživali smo hodajući i uočavajući promjene u prirodi, pozdravljali prolaznike  koji tu hodaju sa svojim kućnim ljubimcima, ili koji se penju puno više i dalje nego mi. Neki su ponijeli  bocu vode  za okrijepu, a drugi slatkiš. Brzo smo odradili turu, jer smo bili više puta  na njoj, a i odrasli smo. Lijepo druženje završili smo zajedničkom fotografijom za uspomenu.

Opširnije:Pješačka tura na Bliznecu 17.2.

Nova pješačka tura 10.2.2021. na Bliznecu

Nova pješačka tura na Bliznecu odrađena je u srijedu 10.2.2021. Pješačili su učenici kombiniranog 2.-4. razreda sa svojom razrednicom Tanjom Biloglav, diplomiranom defektologinjom. Dan je bio prohladan i sunčan. Čitali smo i razgledavali panoe sa sadržajima o biljnom i životinjskom svijetu na Medvdnici i potoku Bliznec. Tražili smo nove vjesnike proljeća i ugledali novoniknule visibabe. Na potoku su nas dočekale i divlje patke. Svježi zrak nas je tjerao da brže pješačimo. Šuma je bila okupana suncem. Uživali smo u svakom trenutku.

Opširnije:Nova pješačka tura 10.2.2021. na Bliznecu

Pješačka tura na Bliznecu 8.2.2021.

Druga pješačka tura na Bliznecu odrađena je s kombiniranim 6.-7.-8. razredom i njihovom razrednicom Spomenkom Kolak, dipl.detektologinjom. Zbog primjene epidemiološkoh mjera u prevozu školskim kombijem,nismo mogli povesti sve učenike. Ipak hrabri i željni izazova su bili dva sportaša odličnih motoričkih sposobnosti, djevojka s ortozom na nozi i ruci i mladić s prekomjernom tjelsnom težinom i značajno oštećenim vidom. Hrabra skupina,koja se nije bojala kiše koja nas je zalila na pola puta i pratila tijekom povratka. Veseli, sretni, jer se nastava odvija izvan škole i puni priče tijekom hodanja ispunili smo tmurno i kišovito jutro.

Opširnije:Pješačka tura na Bliznecu 8.2.2021.