OBILJEŽAVANJE TJEDNA ŠKOLSKOG DORUČKA ODJELA OSNOVNOG ŠKOLOVANJA UČENIKA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA 12. – 16. listopada

Korisnička ocjena:  / 1

Svi znamo da je doručak najvažniji obrok u danu. Kako bi vašem organizmu pružili dovoljno hranjivih tvari, započnite dan uz zdravi doručak koji će vam dati osjećaj sitosti i poboljšati metabolizam. Iskoristite sezonu šumskog voća i pripremite zdravi obrok za odličan početak dana. U nastavku naša preporuka za zdrav i ukusan doručak!

Sastojci:

1 šalica jogurta

Krupne zobene pahuljice

Šumsko voće po izboru: maline, kupine, borovnice

Samljeveni bademi ili lješnjaci

Zaslađivač po želji: med, sirup agave

Priprema:

1. U zdjeli pomiješajte jogurt i zobene pahuljice. *

2. Dodajte zaslađivač po želji i ubacite šumsko voće.

3. Pospite mljevenim orašastim plodovima.

*Možete pripremiti i ranije i držati u frižideru preko noći.

Na sljedećem videu možete pogledati kako smo mi obilježili "Tjedan školskog doručka".

 

Opširnije:OBILJEŽAVANJE TJEDNA ŠKOLSKOG DORUČKA ODJELA OSNOVNOG  ŠKOLOVANJA UČENIKA S INTELEKTUALNIM...

Kako izgleda naša škola na daljinu

Korisnička ocjena:  / 1

Prošlo je već više od mjesec dana kako nastavu održavamo na daljinu. Za to nismo bili niti najmanje spremni-niti mi učitelji, niti roditelji, a ponajmanje naši učenici. I onda, dan po dan, počela su se dešavati mala čuda. Učili smo, istraživali, snalazili se na sve moguće i nemoguće načine,  stvarali, pronalazili nova rješenja, komunicirali novim kanalima - svi mi - učenici, roditelji, učitelji - zajedno i složno. Usmjereni samo k jednom cilju - da se djeca osjećaju sigurno i voljeno, a opet, da iz dana u dan stječu neka nova znanja i vještine. I mislimo da smo u tome uspjeli i da nam dobro ide. Tako smo obilježili i za nas značajne datume: Svjetski dan osoba s Down sindromom,  kao i Svjetski dana svjesnosti o autizmu. Sada znamo da možemo rješavati nove izazove koji su pred nama, ali naravno da bi sve bilo ljepše kada bi mogli biti zajedno u svojim razredima sa svojim prijateljima i učiteljicama. 

Vatiti ćemo se još jači. Sigurni samo u to!

PJEŠAČKA TURA NA BLIZNECU

Korisnička ocjena:  / 2

Nova tura pješačenja na Bliznecu, projekta koji se provodi kroz mjesec ožujak na Medvednici održana je 11.3.2020. Pješačili su učenici kombiniranog 4.,5.i 6. razreda.Sunčan dan i malo vjetra osigurali su odlično druženje i akrivno kretanje na svježem zraku u okruženju šume, koja se budila u predproljetnom vremenu.Učenici i njihove učiteljice  tjelesno zdravstvene kulture Andrijana Đumlan-Cetin i Lea Biloglav hodali su Blizneckom stazom, čitali tekstove s postavljenih panoa i učili o biljnom i životinjskom svijetu i geološkoj strukturi  Medvednice.

Naučeno su po povratku preneli svojim prijateljima u školi.

Opširnije:PJEŠAČKA TURA NA BLIZNECU

PJEŠAČKA TURA NA BLIZNECU

Korisnička ocjena:  / 0

Započelo je provođenje projekta Pješačka tura na  Bliznecu. Dan bez kiše bio je idealan za hodanje i poučavanje u prirodi. Učenici kombiniranog 6.,7.,i 8.razreda i njihova razrednica,defektologinja Marina  Andričić i učiteljice tjelesne i zdravstvene kulture Andrijanom Đumlan-Cetin i pripravnica Lea Biloglav  pješačili su poučnom stazom na Bliznecu.Projekt se provodi u korelaciji s međupredmetnom temom Prirode i društva .Prva od četiri predviđene pješčke ture za učenike 2.do 8. razreda programa intelektualnih teškoća održana je dana 4.3.2020. Hodanje i učenje i sve to spojeno s ugodnim druženjem pravi je primjer Škole za život.

Opširnije:PJEŠAČKA TURA NA BLIZNECU