Europski tjedan sporta

U okviru Europskog tjedna sporta 27.9.2022. održan je i Europski dan školskog sporta. Obilježili smo ga vježbanjem poligona u našoj školskoj sportskoj dvorani. Učenici iz razreda i oni iz odgojno-obrazovnih skupina u pratnji svojih edukacijskih rehabilitatora i predmetnih učiteljica i učitelja prolaskom kroz svih šest postavljenih zadataka radili su na poboljšanju svojih motoričkih sposobnosti. Svi su vježbali s osmijehom na licu,a na kraju smo se zajedno fotografirali. Program su osmislile učiteljice tjelesne i zdravstvene kulture/kineziterapije Sandra  Jadrijević i Andrijana Đumlan.

Opširnije:Europski tjedan sporta 

Završno natjecanje u poligonu za učenike s UIT


Završno programsko natjecanje u poligonu za učenike s umjerenim intelektualnim teškoćama održano je 15.6.2022. na vanjskom školskom sportskom igralištu. Nastupili su učenici svi jedanaest odgojno-obrazovnih skupina, u pratnji i uz pomaganje svojih razrednih edukacijskih rehabilitatora. Poligon je bio sastavljen od deset zadataka. Započeli smo u 9 sati, a završili u 10.30.Svi koji su prošli postavljene zadatke dobili su utješne medalje i zajedničku fotografiju.

Lijepo smo se družili,a za nas su navijali učenici nižih razreda redovne osnovne škole koja se smjestila pokraj našeg centra. I oni su htjeli isprobati naš poligon,pa smo im pomogli u vježbanju. Na samom kraju smo se počastili sokovima i keksima. Natjecanje je vodila  učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Andrijana Đumlan, a zapisnik je pisala i pomagala u vježbanju poligona učiteljica Sandra Jadrijević.

Opširnije:Završno natjecanje u poligonu za učenike s UIT

ŠKOLSKI PROJEKT „ŠKOLA U ŠUMI“

U periodu od listopada 2021. do svibnja 2022. proveden je školski projekt „Škola u šumi“.

Projekt je nastao na prijedlog Hrvatskih šuma, odnosno kao izdvojeni dio predloženih radionica. Obuhvaćao je učenike odjela za učenike s IT, točnije učenike kombiniranih razrednih odjela 2.,3. i 4. razreda, 5.,7. i 8. razreda te 6., 7. i 8 razreda.

Cilj projekta je bio približiti učenicima ljepotu šume, ukazati na važnost šume za život svih živih organizama, ukazati na raznolikost biljnog i životinjskog svijeta te na važnost očuvanja šume, prepoznati najčešće bilje i drveće u šumi, prepoznati i razlikovati vazdazeleno i listopadno drveće. Projekt smo provodili prema utvrđenom vremeniku i tematskim cjelinama od listopada do svibnja, boravkom u obližnjoj šumi, odlaskom na poučnu stazu, izradom herbarija, plakata, bojanjem predložaka te malim radionicama unutar školskih prostora.

Kako je većina projekta provođena pod epidemiološkim ograničenjima, nismo uspjeli provesti neke susrete sa voditeljicom projekta iz Hrvatskih šuma, ali smo unatoč tome bili u stalnom kontaktu te ju obavještavali o učinjenom.

Što nam je poklonio projekt? Druženje, boravak u prirodi, istraživanje, praćenje promjena u prirodi, upoznavanje različitih mjesta u prirodi, putovanje različitim prijevoznim sredstvima... A ono najvažnije, osvijestio nam je da bez čuvanja šume nema života.

Opširnije:ŠKOLSKI PROJEKT „ŠKOLA U ŠUMI“

Izlet u Mariju Bistricu


U utorak 10.05.2022., nakon dvije i pol godine, ponovno smo otišli na tradicionalno hodočašće odjela Intelektualnih teškoća Centra za autizam u svetište u Mariju Bistricu.
Veliki odaziv učenika i njihova radost je bila očekivana jer na izletu dugo nisu bili zbog pandemije. U osunčanoj Mariji Bistrici sudjelovali smo na svetoj misi, na pobožnosti križnog puta i uživali u lijepoj prirodi zagorskih brda.
Vratili smo se u Zagreb sretni i u nadi da je vrijeme izolacije iza nas.

Opširnije:Izlet u Mariju Bistricu

Svjetski i Europski tjedan novca

Svjetski i Europski tjedan novca, 21.-27.03. 2022.,  obilježili smo u VII OOS u okviru predviđenih kurikularnih aktivnosti.  O štednji i raspolaganju malim iznosima novca učimo kroz prikupljanje povratne ambalaže. Prikupljamo je u školi, ali i uz podršku obitelji učenika. Veselimo se odlasku u obližnju trgovinu i samostalni smo u svim koracima povrata. Naučili smo o važnosti recikliranja, ali i njenoj isplativosti - prikupljenim iznosom možemo pomoći drugima (primjer je bio donacija Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba), ali i da baratanjem novcem možemo sebi omogućiti sitna zadovoljstva kao kavu, slatkiše i grickalice uz koje se onda ugodno družimo!

Opširnije:Svjetski i Europski tjedan novca

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica