Programsko prvenstvo u graničaru

Korisnička ocjena:  / 1

Prvenstvo programa intelektualnih teškoća u graničaru za učenike 2.-8. razreda i učenike odgojno-obrazovnih skupina VI-XI održano je dana 31.5.20210. na školskom sportskom igralištu centra. Uz poštivanje epidemioloških mjera odigrane su dvije utakmice graničara. Natjecale su se ekipe Malih zelenih i Bananko. Pobijedila je ekipa Malih zelenih 2:1. Svaku ekupu je činilo osam učenika i jedna rezerva. Sudac natjecanja je bila Andrijana Đumlan-Cetin, prof. TZK, a zapisničar Sandra Jadrijević, prof. TZK. Natjecanje je započelo u 10 sati, a završilo u 11 sati. Velika vrućina pratila nas je cijelo vrijeme. Učenici su osvojili zlatne i srebrne medalje. Sportsko druženje završili smo hladnim osvježenjem iz školske kuhinje.

 

Opširnije:Programsko prvenstvo u graničaru

Slikarske teksture u Nacionalnom muzeju moderne umjetnosti

Korisnička ocjena:  / 1

Na drugom katu Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti kriju se mnoga umjetnička ostvarenja značajnih hrvatskih likovnih umjetnika. Jednog sunčanog četvrtka su se na tom istom, šarenom drugom katu, našli i naši školski likovnjaci koji su sa velikim entuzijazmom i žarom stvarali inspirirani Vekićem, Penavušom, Dimitrijevićem, Bourekom i mnogim drugim umjetnicima novog cjelovitog kronološkog postava zbirke Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti od 19.st do danas.

Učenici kombiniranog razrednog odjela 6.-7.-8.razreda istraživali su različite slikarske teksture slikajući temperama. U jednom trenu su sakrivali poteze kista, dok su ga u drugom trenu naglašavali. Na glatke, zaglađene površine su dodavali teksturalne namaze guste tempere. Osim igre sa teksturama i bojama, novost im je bila slikati na podu, na foliji koja svakim pomakom proizvede zvuk, pucketa. Njihov je likovni rad na taj način dobio i novu dimenziju

Izuzetno ponosni na svoj rad, učenici jedva čekaju nova-stara, stabilnija vremena, kada će posjet muzeju ponovno postati draga rutina.

Opširnije:Slikarske teksture u Nacionalnom muzeju moderne umjetnosti

Pješačka tura na Bilznecu 24.2.2021.

Korisnička ocjena:  / 1

Zadnja pješačka tura hodana je 24.2.2021. Toplo,s unčano i prekrasno vrijeme s  najstarijom odgojno-obrazovnom skupinom XI i puno novih promjena u prirodi. Učenici koji su ovu turu prehodali puno puta, ponovno su bili bili oduševljeni odlaskom na potok Bliznec i druženjem u prirodi. Prisjećli su se prijatelja koji su već završili školu i uspomena stvorenih ovdje. Uvijek je iznova zanimljivo i drugačije, zaključili su sa svojom defektologinjom Sonjom Kuljiš.

Opširnije:Pješačka tura na Bilznecu 24.2.2021.