Programsko natjecanje u nogometu

Korisnička ocjena:  / 1

Natjecanje učenika 2.-8.razreda i učenika koji polaze odgojno-obrazovne skupine starije dobi (17.-21.godine) održano je 2.6.2021. na školskom nogometnom vanjskom terenu. Nastupile su dvije ekipe Plavi anđeli i Bananko. Tekma je započela u 10 sati, a završila u 11.15 sati. Odigrana su dva poluvremena sa završnim rezultatom 2:3 u korist Plavih anđela. Nastupilo je  osam učenika za svaku ekipu. Sudilo se po pravilima Specijalne Olimpijade Hrvatske: 2X10 minuta igre i 10 minuta odmora između poluvremena. Sudac natjecanja je bila Andrijana Đumlan-Cetin, prof., pomoćni sudac i zapisničar Sandra Jadrijević, prof.. Golove su dali za Bananko ekipu: Bunjački Emanuel i Christijan Gerek, a za ekipu Plavih anđela: Pilija Lucija i Bunjački Martin 2X. Također je cijelo vrijeme utakmice bilo jako vruće, ali su to igrači uspješno izdržali do samog kraja.

 

Opširnije:Programsko natjecanje u nogometu

Programsko natjecanje u poligonu

Korisnička ocjena:  / 1

Natjecanje učenika s umjerenim intelektualnim teškoćama svih odgojno-obrazovnih skupina programa održano je 1.6.2021. na zelenom dijelu školskog dvorišta. Nastupili je trideset učenika, kojima su pomagali u savladavanju poligona njihovi razredni defektolozi. Također svi natjecatelji su dobili utješne medalje Viktorije. I zajedničku skupinsku fotografiju. Natjecanjem su organizirale i koordinirale Sandra Jadrijević, prof. TZK i Andrijana Đumlan-Cetin, prof. TZK. Zahvaljujemo svim prisutnima na fer play ponašanju.

 

Opširnije:Programsko natjecanje u poligonu

Programsko prvenstvo u graničaru

Korisnička ocjena:  / 0

Prvenstvo programa intelektualnih teškoća u graničaru za učenike 2.-8. razreda i učenike odgojno-obrazovnih skupina VI-XI održano je dana 31.5.20210. na školskom sportskom igralištu centra. Uz poštivanje epidemioloških mjera odigrane su dvije utakmice graničara. Natjecale su se ekipe Malih zelenih i Bananko. Pobijedila je ekipa Malih zelenih 2:1. Svaku ekupu je činilo osam učenika i jedna rezerva. Sudac natjecanja je bila Andrijana Đumlan-Cetin, prof. TZK, a zapisničar Sandra Jadrijević, prof. TZK. Natjecanje je započelo u 10 sati, a završilo u 11 sati. Velika vrućina pratila nas je cijelo vrijeme. Učenici su osvojili zlatne i srebrne medalje. Sportsko druženje završili smo hladnim osvježenjem iz školske kuhinje.

 

Opširnije:Programsko prvenstvo u graničaru

Slikarske teksture u Nacionalnom muzeju moderne umjetnosti

Korisnička ocjena:  / 1

Na drugom katu Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti kriju se mnoga umjetnička ostvarenja značajnih hrvatskih likovnih umjetnika. Jednog sunčanog četvrtka su se na tom istom, šarenom drugom katu, našli i naši školski likovnjaci koji su sa velikim entuzijazmom i žarom stvarali inspirirani Vekićem, Penavušom, Dimitrijevićem, Bourekom i mnogim drugim umjetnicima novog cjelovitog kronološkog postava zbirke Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti od 19.st do danas.

Učenici kombiniranog razrednog odjela 6.-7.-8.razreda istraživali su različite slikarske teksture slikajući temperama. U jednom trenu su sakrivali poteze kista, dok su ga u drugom trenu naglašavali. Na glatke, zaglađene površine su dodavali teksturalne namaze guste tempere. Osim igre sa teksturama i bojama, novost im je bila slikati na podu, na foliji koja svakim pomakom proizvede zvuk, pucketa. Njihov je likovni rad na taj način dobio i novu dimenziju

Izuzetno ponosni na svoj rad, učenici jedva čekaju nova-stara, stabilnija vremena, kada će posjet muzeju ponovno postati draga rutina.

Opširnije:Slikarske teksture u Nacionalnom muzeju moderne umjetnosti