Združeni graničar

Jednostavni graničar je grupna igra za učenike nižih razreda osnovne škole. Često se igra i u petom i šestom razredu. Graničari loptom gađaju igrače u polju. Pogođeni igrač ispada iz igre. Zajedničkim nastupom učenika i učitelja osnovnoškolskog programa intelektualnih teškoća u združenom malom graničaru i uz prisustvo studenata Edukacijskog fakulteta koji su bili na praksi u tim razredima odigrane su dvije utakmice. Bilo je zanimljivo vidjeti  pojedinačni nastup svih sudionika u prvoj utakmici, a poslije u drugoj utakmicu parova učitelja i učenika. Ovo je ujedno bilo i završno sportsko natjecanje za učenike osnovnoškolskog programa gdje su svi učenici po završetku utakmica dobili zlatne i srebrne medalje. Nagrađeni su bili i učitelji koji su sudjelovali u igri sa svojim učenicima.

Opširnije:Združeni graničar

Završno programsko sportsko natjecanje u poligonu i pikadu za učenike u odgojno-obrazovnim skupinama

Natjecanje u poligonu za učenike odgojno-obrazovne skupina mlađih dobnih kategorija i pikadu starijih dobnih kategorija održano je 12. lipnja 2024. u školskoj sportskoj dvorani  Centra. Prisustvovalo je trideset pet učenika. Neki učenici su samostalno odvježbali postavljeni poligon sa zadacima iz biotičkih motoričkih znanja. Drugima je bila potrebna  verbalan i fizička potpora. Natjecanje u pikadu je bilo uspješno za većinu polaznika odgojno-obrazovnih skupina starije kronološke dobi. Neki od njih su također naši natjecatelji u pikadu na Specijalnoj Olimpijadi Hrvatske. Natjecanje su organizirale i provele Sandra Jadrijević, prof. TZK i  Andrijana Đumlan, prof. TZK. Svi sudionici natjecanja su dobili utješne medalje.

 

Opširnije:Završno programsko sportsko natjecanje u poligonu i pikadu za učenike u odgojno-obrazovnim skupinama

Združena odbojka s policijskom školom "Josip Jović"

Sportsko druženje polaznika Policijske škole i učenika Centra za autizam odvilo se kao mali turnir u združenoj odbojci. Združena odbojka igra se tako da su ekipe mješovite a čine ih polaznici Centra i Policijske škole koji su partneri. Odigrana su tri seta združene odbojke između natjecateljskih timova plavaca i zelenih. Igralo se u timskom duhu, sportskom druženju i poštivanju fair playa. Sve natjecatelje srdačno je dočekala  ravnateljica centar Žarka Klopotan i zaželjela svima dobrodošlicu i ugodan boravak.
Istaknula je dugogodišnju suradnju s Policijskom školom koja pruža priliku korisnicima Centra da steknu povjerenje prema policijskim službenicima, a budućim policajcima da steknu iskustvo ophođenja prema osobama s intelektualnim teškoćama i poremećajima iz spektar autizma. Nakon sportskog dijela polaznici su obišli nekoliko odgojno-obrazovnih skupina, upoznali se s načinom rada i družili se s učenicima.Projekt združene odbojke godinama zajedno provode Maja Krajcar, profesor na Policijskoj školi i Andrijana Đumlan, prof. TZK u programu intelektualnih teškoća.

Opširnije:Združena odbojka s policijskom školom "Josip Jović"

Prvenstvo Hrvatske u malom nogometu za osobe s intelektualnim teškoćama

Prvenstvo Hrvatske u malom nogometu za osobe s intelektualnim oštećenjima koje se organizira pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske i ujedno obilježava Europski nogometni tjedan Specijalne olimpijade 2024. U istom se tjednu održavaju turniri u cijeloj Europi (od 25. svibnja do 2. lipnja 2024.) za osobe s intelektualnim teškoćama  promovira i potiče briga o njima.

Natjecanju je pristupilo sedam ekipa centara za odgoj i obrazovanje i četiri ekipe udruga za osobe s intelektualnim teškoćama. Ekipa Centra za autizam sastavljena je od sedam učenica i učenika programa intelektualnih teškoća (I. Jaković, E. Nikolić, R. Tošić,

D. Bobara, M. Ramić, R. Šain, K. Gračak). Odigrane su dvije utakmice u III grupi. Rezultat prve je bio 7-0 za Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda, a druga 6-0 za nas protiv ekipe Centra za odgoj i obrazovanje Zagorska. U ukupnom poretku zauzeli smo treće mjesto u našoj grupi. Trenerica ekipe Andrijana Đumlan, prof. TZK.

Opširnije:Prvenstvo Hrvatske u malom nogometu za osobe s intelektualnim teškoćama

Izlet u Mariju Bistricu

U srijedu 10. travnja 2024. učenici Odjela intelektualnih teškoća, njih trideset i petero u pratnji učiteljica bili su na tradicionalnom poludnevnom izletu i hodočašću u Marijino svetište u Mariji Bistrici.
U veselom raspoloženju i vjetrovitoj, ali suncem obasjanoj Mariji Bistrici zajedno su sudjelovali na svetoj misi i na pobožnosti križnog puta. Nakon molitve, finih sendviča, grickalica i sokova uživali su u šetnji mjestom i igri na otvorenom prostoru oko svetišta.
Zadovoljni i sretni vratili su se u Zagreb u14.00 sati. Planirani ciljevi su na ovom izletu ostvareni!

Opširnije:Izlet u Mariju Bistricu

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica