ŠKOLSKI PROJEKT „ŠKOLA U ŠUMI“

Korisnička ocjena:  / 0

U periodu od listopada 2021. do svibnja 2022. proveden je školski projekt „Škola u šumi“.

Projekt je nastao na prijedlog Hrvatskih šuma, odnosno kao izdvojeni dio predloženih radionica. Obuhvaćao je učenike odjela za učenike s IT, točnije učenike kombiniranih razrednih odjela 2.,3. i 4. razreda, 5.,7. i 8. razreda te 6., 7. i 8 razreda.

Cilj projekta je bio približiti učenicima ljepotu šume, ukazati na važnost šume za život svih živih organizama, ukazati na raznolikost biljnog i životinjskog svijeta te na važnost očuvanja šume, prepoznati najčešće bilje i drveće u šumi, prepoznati i razlikovati vazdazeleno i listopadno drveće. Projekt smo provodili prema utvrđenom vremeniku i tematskim cjelinama od listopada do svibnja, boravkom u obližnjoj šumi, odlaskom na poučnu stazu, izradom herbarija, plakata, bojanjem predložaka te malim radionicama unutar školskih prostora.

Kako je većina projekta provođena pod epidemiološkim ograničenjima, nismo uspjeli provesti neke susrete sa voditeljicom projekta iz Hrvatskih šuma, ali smo unatoč tome bili u stalnom kontaktu te ju obavještavali o učinjenom.

Što nam je poklonio projekt? Druženje, boravak u prirodi, istraživanje, praćenje promjena u prirodi, upoznavanje različitih mjesta u prirodi, putovanje različitim prijevoznim sredstvima... A ono najvažnije, osvijestio nam je da bez čuvanja šume nema života.

Opširnije:ŠKOLSKI PROJEKT „ŠKOLA U ŠUMI“

Izlet u Mariju Bistricu

Korisnička ocjena:  / 1


U utorak 10.05.2022., nakon dvije i pol godine, ponovno smo otišli na tradicionalno hodočašće odjela Intelektualnih teškoća Centra za autizam u svetište u Mariju Bistricu.
Veliki odaziv učenika i njihova radost je bila očekivana jer na izletu dugo nisu bili zbog pandemije. U osunčanoj Mariji Bistrici sudjelovali smo na svetoj misi, na pobožnosti križnog puta i uživali u lijepoj prirodi zagorskih brda.
Vratili smo se u Zagreb sretni i u nadi da je vrijeme izolacije iza nas.

Opširnije:Izlet u Mariju Bistricu

Svjetski i Europski tjedan novca

Korisnička ocjena:  / 2

Svjetski i Europski tjedan novca, 21.-27.03. 2022.,  obilježili smo u VII OOS u okviru predviđenih kurikularnih aktivnosti.  O štednji i raspolaganju malim iznosima novca učimo kroz prikupljanje povratne ambalaže. Prikupljamo je u školi, ali i uz podršku obitelji učenika. Veselimo se odlasku u obližnju trgovinu i samostalni smo u svim koracima povrata. Naučili smo o važnosti recikliranja, ali i njenoj isplativosti - prikupljenim iznosom možemo pomoći drugima (primjer je bio donacija Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba), ali i da baratanjem novcem možemo sebi omogućiti sitna zadovoljstva kao kavu, slatkiše i grickalice uz koje se onda ugodno družimo!

Opširnije:Svjetski i Europski tjedan novca

Državno prvenstvo u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama

Korisnička ocjena:  / 0

U organizaciji Specijalne Olimpijade Hrvatske u Tuheljskim Toplicama na bazenima Terma Tuhelj održano je 11. i 12. 10.2021. Državno prvenstvo za osobe s intelektualnim teškoćama. Prvi dan su bile kvalifikacije, a sljedeći finale. Svi sudionici su mogli nastupiti  u jednoj disciplini i jednoj plivačkoj tehnici. Nastupio je manji broj plivača (udruge i centri za odgoj i obrazovanje) iz cijele Hrvatske. Naši predstavnici iz programa intelektualnih teškoća plivali su 25M slobodnom tehnikom (Damir Bobara i Marko Crnić) i 25M leđnom tehnikom (Emanuel  Bunjački). 

Osvojili su :

  1. Emanuel Bunjački -1. mjesto
  2. Marko Crnić - 3. mjesto
  3. Damir Bobara - 4. mjesto

Trenerica ekipe je bila Andrijana Đumlan, prof..

Opširnije:Državno prvenstvo u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama

DRŽAVNO PRVENSTVO U MALOM NOGOMETU I SPECIJAL OLIMPICS EUROPEAN FOOTBALL WEEK 2021

Korisnička ocjena:  / 1

Prvenstvo Hrvatske u malom nogometu za osobe s intelektualnim teškoćama u organizaciji Specijalne Olimpijade Hrvatske i obilježavanje Europskog nogometnog tjedna Specijalne Olimpijade Hrvatske 2021. održano je 23.9.2021.Na taj se način promovira i promiče briga o osobama s intelektualnim teškoćama. Natjecanje je održano u Zaprešiću u gradskoj dvorani. Nastupile su 24 nogometne ekipe podijeljene u tri grupe iz centara za odgoj i obrazovanje i udruga  za osobe s intelektualnim teškoćama Republike Hrvatske. Ekipa Programa intelektualnih teškoća  nastupila je u trećoj gupi i zauzela 2. mjesto pored ekipa Sportskog društva Luč i Sportskog društva Lobor. Mješovitu ekipu je činilo šest učenica i učenika trećeg do osmog razreda i jedan učenik iz najstarije odgojno-obrazovne skupine programa. Ekipa je za svoje osvojeno mjesto dobila pehar, a treneri su nagrađeni medaljama. Natjecatelji su uživali u sportskoj atmosferi i fair play borbi nakon dugo vremena.

Opširnije:DRŽAVNO PRVENSTVO U MALOM NOGOMETU I SPECIJAL OLIMPICS EUROPEAN FOOTBALL WEEK 2021

Kalendar šk.god.2021/22

Galerija Slika i Radova