Edukacija u sklopu Erasmus + projekta: Razred “A”: uključivanje i podrška za učenike s poremećajem iz spektra autizma u redovnim osnovnim školama

Korisnička ocjena:  / 0

 

Na Univerzitetu Masaryk u gradu Brnu u Češkoj, od 11. do 15. 07. 2022., održane su edukacije u sklopu projekta Razred “A” na temu “Naučite kako koristiti strategije upravljanja ponašanjem u svom razredu”.
Svaka zemlja partner je imala svoja tri predstavnika (Danska, Sjeverna Makedonija, Češka, Cipar, Španjolska i Italija). Centar za autizam su predstavljale kolegice Ana Melita Pokupec, Vinka Šunjić i Ivana Majsec. Predstavljeni su materijali koji će se koristiti na edukacijama  za podršku učiteljima osnovnih škola u procjeni i upravljanju ponašanjima djece s PSA. Materijali će se koristiti kao inovativni obrazovni paket utemeljen na znanosti primijenjene analize ponašanja u redovnim razredima.


Specifične teme edukacije uključuju:

- Strategije upravljanja ponašanjem
- Funkcije ponašanja
- Korištenje potkrepljenja u učionici
- Gašenje
- Žetonske ekonomije
- Grupna uvjetovanja

 Centar za autizam kao partnerska organizacija je sudjelovao u predstavljanju prezentacija na tamama “Funkcije ponašanja” i “Gašenja” te diskusijama na svim drugim temama koje su predstavljali ostali partneri kao dijelove priručnika namijenjenog za e-platformu. Predlagani su različiti načini približavanja poremećaja iz spektra autizma i primijenjene analize ponašanja učiteljima iz redovnih škola, koji su također prisustvovali edukacijama.

Nakon ove petodnevne uspješne suradnje dogovorena je edukacija učitelja iz redovnih škola koja će se održati na Cipru u gradu Nikoziji od 10.10. do. 14. 10. 2022.  
Svaka zemlja partner će slati jednog edukatora i četiri učitelja iz redovnih škola.  Centar za autizam će slati učitelje iz dvije Osnovne škole “Granešina” i “Vjenceslav Novak” s kojima imamo dugogodišnju suradnju.

Dogovoren je termin transnacionalnog sastanka koji će se održati u Zagrebu 9. i 10. 11. 2022.

Aktivnosti projekta možete pratiti na stranici https://theaclass.eu/ ili na Facebook – u https://www.facebook.com/KA2TheAclass/

Zagreb,15.07.2022. 

Razred “A” projektni tim

Opširnije:Edukacija u sklopu Erasmus + projekta:  Razred “A”: uključivanje i podrška za učenike s...

2. Transnacionalni sastanak partnera međunarodnog EU projekta u sklopu Erasmus+ projekta : Razred “A”: uključivanje i podrška za učenike s poremećajem iz spektra autizma u redovnim osnovnim školama

Korisnička ocjena:  / 1

 

 

The "A" class: integrating and supporting students with autism in the mainstream classroom (The A Class)

26. 01. i 27. 01. 2022. održan je 2. Transnacionalni sastanak partnera međunarodnog Erasmus+ projekta The A Class. Domaćin nam je trebao biti naš koordinator Niels Christian Vestergaard, ravnatelj danske organizacije Sosu Ostjylland, ali zbog porasta broja zaraženih u epidemiji Covid 19 odlučili smo da će se ovaj sastanak ponovo održati na daljinu preko platforme Zoom.  

Prvi dan  partneri su radili na temama poput diseminacijske strategije, finaliziranja kurikuluma, priručnika te knjige aktivnosti. Dogovorili smo se da su materijali spremni za prijevod na jezike partnerskih zemalja. Također smo razgovarali o pripremi za podnošenje privremenog izvješća Agenciji te projekt menedžmentu.

Drugi dan smo raspravljali te odlučili o dizajnu infografike koja će pratiti materijale te o izgledu programa (software): “Upravljanje učionicom temeljen na pozitivnom pojačanju “ i platforme za e-učenje na kojoj će biti prezentirani svi materijali koji će služiti kao vodič i podrška u radu učiteljima i nastavnicima u čije su razrede uključeni učenici s poremećajem iz spektra autizma.

Partneri u projektu su Centar za autizam (Hrvatska), EURO-NET (Italija), Inercia Digital Sl (Španjolska), Masaryk University (Češka), Stando Ltd (Cipar) i Association for improving quality of life of people with autism spectrum disorders "Blue Firefly" (Makedonija) i koordinator Sosu Ostjylland (Danska)

Sudionici 2. Transnacionalnog sastanka

Unatoč Covid 19 pandemiji nastojimo izvršiti sve projektne aktivnosti, zahvaljujući profesionalnosti i želji svih partnera da se planirane aktivnosti ostvare.

Aktivnosti projekta možete pratiti na stranici https://theaclass.eu/ ili na Facebook – u https://www.facebook.com/KA2TheAclass/

 

The A Class tim Centra za autizam