Prvenstvo Hrvatske u bowlingu za osobe s intelektualnim teškoćama 2024.

Prvenstvo Hrvatske u bowlingu za osobe s intelektualnim teškoćama održalo se 26. 3. /kvalifikacije/ i 27.3. /finale/  u Bowling Clubu, Ul. Florijana Andrašeca 14, Zagreb.
Športsko društvo Specijalni športovi „Luč“ pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske organiziralo je ovo natjecanje. Natjecanje se održavalo po pravilima Specijalne olimpijade i organizatora. Naši predstavnici  Školskog sportskog društva  „Krug“ bili su učenici Mirsel Ramić, Filip Matić, Mateo Kolar i Ivanka Pavlinec. Bilo je veselo, u pravom sportskom duhu. Pratnja učenika bile su trenerice Sandra Jadrijević, mag. cin i Nensi Oštrić, mag. cin.
Rezultati po skupinama:

Skupina 3
1. mjesto IVANKA PAVLINEC

Skupina 8
3. mjesto FILIP MATIĆ

Skupina 10
2. mjesto MATEO KOLAR

Skupina 13
3. mjesto MIRSEL RAMIĆ

Čestitamo na osvojenim medaljama!

Opširnije:Prvenstvo Hrvatske u bowlingu za osobe s intelektualnim teškoćama 2024. 

Državno prvenstvo školskih sportskih društava učenika s intelektualnim teškoćama - Poreč

Državno prvenstvo školskih sportskih društava učenika s intelektualnim teškoćama, održalo se u Poreču, bazenima Kantrida, Rijeci, Atletskom stadionu Veli Jože, Zelenoj laguni od 18.03. – 20.03.2024.  Organizator natjecanja bio je Hrvatski školski sportski savez, koji promiče zdravlje, timski duh i fair play među mladima. Pokrovitelj natjecanja bilo je Ministarstvo turizma i sporta. Na natjecanje se prijavilo 58 centara/škola, ukupno 359 učenika iz 20 županija. U pratnji učenika na Državno prvenstvo bili su Sandra Jadrijević, mag. cin i Nenad Palić, dipl. teolog.

Učenici Centra za autizam, ŠSD „Krug“, natjecali su se u  plivanju u svojim disciplinama. Neizvjesne utrke i vješti skokovi u vodu bili su u prvom planu. Odličnim rezultatima zaslužili su svoje medalje.

PLIVANJE

Disciplina 25 m SLOBODNO dječaci LIT

5. mjesto DAMIR BOBARA /10

6. mjesto ALESSANDRO HRVOJE DEKANIĆ /10

Disciplina 25 m LEĐNO dječaci LIT

3. mjesto DAMIR BOBARA

4. mjesto ALESSANDRO HRVOJE DEKANIĆ

Disciplina 25 m SLOBODNO mladići UIT

3. mjesto RINO VUČAK

4. mjesto DAVOR DUILO HASANAGIĆ

Disciplina 25 m LEĐNO mladići UIT

3. mjesto DAVOR DUILO HASANAGIĆ

Nakon večere učenici su se zabavljali uz pjesmu i ples. Svakodnevno veselje, podrška i zajedništvo uljepšali su ovo natjecanje, ostavili nezaboravan dojam i omogućili nam još jedno divno iskustvo u Poreču. Čestitamo natjecateljima!

Opširnije:Državno prvenstvo školskih sportskih društava učenika s intelektualnim teškoćama - Poreč

Prvenstvo Hrvatske u kuglanju na 9 čunjeva za osobe s intelektualnim teškoćama 2023.

Prvenstvo Hrvatske u kuglanju održalo se 21. i 22. 11. 2023 na Kuglani Zaprešić. Športsko društvo Specijalni športovi pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske organiziralo je ovo zanimljivo natjecanje. Prijavilo se 26 ekipa – 116 natjecatelja  iz Centara za odgoj i obrazovanje  i udruga  iz cijele Hrvatske. Predstavnici Školskog sportskog društva „Krug“  iz Centra za autizam bili su M. Ramić, D. Bobara iz programa intelektualnih teškoća, I. Pavlinec   i F. Matić iz programa odraslih. Natjecanje je bilo uzbudljivo i neizvjesno do zadnjeg bacanja  ostvarili su svoje sportske potencijale,  osvoje medalje i diplome.


KUGLANJE

Opširnije:Prvenstvo Hrvatske u kuglanju na 9 čunjeva za osobe s intelektualnim teškoćama 2023.

Malonogometni turnir Ban Josip Jelačić

Združeni malonogometni turnir Ban Josip Jelačić održao se  08.11.2023. godine u Zaprešiću u gradskoj dvorani na stadionu.Partneri su bili učenici Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića. Po dvojica igraju za svaku ekipu. Igralo se 6+1. Skupinu 1 činili su: COO Zagorska, COO Zagreb, COO Tuškanac, COO Rudolf Steiner. U 2.skupini natjecali su se: COO Velika Gorica, COO Luč / Zajezda, CZA program IT i OIT Međimurci.

U prvoj skupini najbolji su bili učenici COO Zagorska, a u drugoj COO Luč/ Zajezda.

Naša ekipa s igračem manje je u drugoj skupini osvojila 4. mjesto. Ekipu su činili učenici 5.-8. razreda (D.Bobara, M.Ramić, A.Dekanići ), te učenik odgojno-obrazovne skupine VIII (I.Jaković). Ekipu su još činili učenice: R.Šajn, K.Gračak i T.Šafran koji nisu mogli pristupiti natjecanju iz objektivnih razloga. Druženje je bilo odlično, jer su učenici srednje škole bili pravi prijatelji partneri u ekipama kojima su bili priključeni. Natjecanje je bilo u duhu Fair playa. Sudac natjecanja kineziolog Davor Lukačević sudio je odlično, bez prigovora. Ova naša mlada ekipa odigrala je prvi puta prave utakmice na nekom nogometnom turniru. Trebaju još vježbati elemente tehnike i uvježbavati taktiku igre kako bi dostigli svoje prijatelje iz ostali centara. Ekipu je pripremila kineziologinja Andrijana Đumlan, njihova učiteljica Tjelesne i zdravstvene kulture.

Opširnije:Malonogometni turnir Ban Josip Jelačić

22. Prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama, 2023.

 Prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama održano je na bazenu Termi Tuhelj u Tuheljskim Toplicama. 17. i 18. listopada 2023. Organizator natjecanja bilo je Športsko društvo Specijalni športovi „Luč“, pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske. 17.10 održane su Kvalifikacijske utrke održane su 17. listopada, a 18. listopada finalne utrke. Predstavnici Školskog sportskog društva „Krug“ tradicionalno se natječu u nekoliko plivačkih disciplina i postižu zavidne rezultate uz podršku trenerica Andrijane Đumlan, prof, Sandre Jadrijević, prof i Nensi Oštrić, prof..

Natjecatelji su se družili s učenicima iz drugih centara, uživali u bazenima te šetnji u prirodi i po vinskim cestama.

Čestitamo natjecateljima!

Opširnije:22. Prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama, 2023.

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica