Završni sastanak projekta „Special Hearts For a Beautiful Earth“

Erasmus+ projekt „Special Hearts For a Beautiful Earth“ priveden je kraju. Posljednjim video sastankom smo se oprostili od svojih partnera Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva „Maria Montessori“ iz Constante u Rumunjskoj te Nazilli Ozel Egitim Meslek Okulu iz Nazillija u Turskoj.

Na sastanku smo partnerima predstavili naš vertikalni vrt (koji ste imali prilike vidjeti u ranijoj objavi) ali su i naši učenici, koji su sudjelovali na virtualnom sastanku, vidjeli vertikalne vrtove naših partnera.

Projekt, koji je započeo 1.3.2022. bio je namijenjen učenicima s posebnim obrazovnim potrebama iz sličnih inkluzivnih obrazovnih centara, njihovim učiteljima, odgajateljima, roditeljima te u konačnici, svojim akcijama- lokalnoj zajednici. Projekt je obilovao nizom radionica na kojima je, osim vertikalnog vrta, stvoreno mnoštvo didaktičkih materijala, dekorativnih predmeta, osmišljena je kazališna predstava i zasigurno najvažnije od svega, usvojena je kultura i navika recikliranja  te brige o okolišu.

Ovaj nas projekt još jednom podsjeća na važnost suradnje i razmijene znanja sa srodnim institucijama iz Europe i diljem svijeta.

Opširnije:Završni sastanak projekta „Special Hearts For a Beautiful Earth“ 

POZIV NA KONFERENCIJU EUROPSKOG PROJEKTA „GA-TE“

 

GOOD APPLICATIONS FOR EDUCATION

„Dobre aplikacije za obrazovanje“

 

Konferencija će se održati 5. lipnja 2023. od 17.00 do 19.00 sati preko ZOOM aplikacije.

 

Dragi učitelji, stručni suradnici, roditelji,

Pozivamo vas da nam se priključite na konferenciji na kojoj ćemo prikazati nastavne materijale nastale u sklopu europskog projekta „Dobre aplikacije za obrazovanje“. Upoznat ćemo vas s ciljevima projekta, osobitostima učenja djece  s poremećajem iz spektra autizma te predstaviti rezultate projekta: nastavne materijale iz hrvatskog jezika, matematike i prirode i društva.

Cilj projekta jest izrada nastavnih materijala iz navedenih predmeta kako bismo unaprijedili poučavanje učenika s autizmom i intelektualnim teškoćama u redovnim školama i školama s posebnim uvjetima.

Priključite se konferenciji i sami zaključite mogu li vam materijali biti korisni.

Detaljan program konferencije uskoro će biti objavljen na web stranici Centra za autizam:

https://www.centarzaautizam.hr/

 

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti/registrirati na poveznici:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwpcOupqTMpEtGdTRiYuYO-zB_H7WJW4fO_

Treći međunarodni sastanak projekta "Dobre aplikacije za obrazovanje"

                                 

 

GOOD APPLICATIONS FOR EDUCATION

GA – TE

U Zagrebu je 15. i 16. svibnja 2023. održan Treći međunarodni sastanak europskog projekta Dobre aplikacije za obrazovanje GA – TE. Na sastanku su bili predstavnici projektnih timova iz triju partnerskih ustanova: OŠ Anton Skala iz Beograda, OŠ Antona Janše iz Radovljice i Centra za autizam iz Zagreba.

Prvog radnog dana koordinatorica Snežana Babović Dimitrijević projekta iznijela je pregled dosadašnjih aktivnosti. Također, definirani su zadaci do kraja projekta. Programeri koji rade na aplikaciji uključili su se putem ZOOM-a kako bismo zajednički razmotrili funkcioniranje aplikacije i dogovorili načine njenog poboljšanja. Predstavnik projektnog tima iz Slovenije Gregor Skumavc podnio je izvješće o evaluaciji projekta. Između ostaloga, prikazan je i prijedlog evaluacije nastavnih materijala za printanje. Svaki evaluacijski upitnik potrebno je prilagoditi jezicima partnera.

Prikazan je i prijedlog evaluacije za mobilnu aplikaciju. Pripremaju se i evaluacijski upitnici za edukacije o upotrebi nastavnih materijala nastalih u projektu koje će svaki projektni tim održavati u svojoj zemlji za učitelje i stručne suradnike. Ravnateljica Centra za autizam Žarka Klopotan podnijela je izvješće o diseminaciji ovog projekta tijekom drugog dana sastanka. Korišteni su različiti načini diseminacije, od sudjelovanja na seminarima i stručnim skupovima do izrade platforme za edukaciju i diseminaciju (što su učinili kolege iz Radovljice). Kako je službeni završetak projekta 14. srpnja 2023. neophodno je da svi partneri počnu s edukacijom za učitelje i stručne suradnike u lipnju. Ravnateljica OŠ Anton Skala iznijela je financijsko izvješće o projektu.

Sudionici sastanka obišli su predškolski program Centra za autizam i upoznali se s didaktičko-metodičkim postupcima u radu s djecom rane dobi.

Evaluacijski upitnici pokazali su da su sudionici sastanka izuzetno zadovoljni organizacijom sastanka u Centru za autizam i rezultatima zajedničkog rada.

 2021-1-RS01-KA220-SCH-000034462

Opširnije:Treći međunarodni sastanak projekta "Dobre aplikacije za obrazovanje" 

Više članaka ...

 1. Erasmus+ Special Hearts for a Beautiful Earth
 2. KONFERENCIJA Razred “A”: uključivanje i podrška za učenike s poremećajem iz spektra autizma u redovnim osnovnim školama
 3. ZAVRŠNI TRANSNACIONALNI SASTANAK I MEĐUNARODNA KONFERENCIJA EU PROJEKTA RAZRED „A“
 4. Poziv na konferenciju
 5. 2. Transnacionalni sastanak partnera međunarodnog Erasmus+ projekta The A Class u Centru za autizam
 6. Special Hearts for a Beautiful Earth u Zagrebu
 7. Erasmus+ projekt razred “A”: obuka za učitelje i druge stručnjake koji rade s učenicima s poremećajem iz spektra autizma u redovnim osnovnim školama
 8. Drugi međunarodni sastanak projektnih timova europskog projekta
 9. GAMESS - Games for students with Autism as an effective Methodology in Education for the development of social skills
 10. Edukacija u sklopu Erasmus + projekta: Razred “A”: uključivanje i podrška za učenike s poremećajem iz spektra autizma u redovnim osnovnim školama
 11. 1.Znanstveno stručna konferencija „Poduzetnički mindset kao preduvjet povećanja mobilnosti i konkurentnosti na tržištu rada razvojem ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje, socijalno poduzetništvo i društveno odgovorno ponašanje“
 12. Special Hearts for a Beautiful Earth - Constanta, Rumunjska
 13. „Special Hearts for a Beautiful Earth“ SHBE
 14. Projekt Good applications to education (GATE) - Dobre aplikacije za obrazovanje
 15. 2. Transnacionalni sastanak partnera međunarodnog EU projekta u sklopu Erasmus+ projekta: Razred “A”: uključivanje i podrška za učenike s poremećajem iz spektra autizma u redovnim osnovnim školama
 16. Dozvali smo sunce
 17. Likovne radionice
 18. Krećemo se i vježbamo
 19. Transnacionalni sastanak Erasmus+ projekta „Its OK!“
 20. „To je u redu!“

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica