Transnacionalni sastanak Erasmus+ projekta „Its OK!“

Korisnička ocjena:  / 0

 

 

 

Dana 7. i 8. lipnja 2021.g. održan je treći po redu Transnacionalni sastanak Erasmus+ projekta „Its OK!“, on line.

Ovaj projekt okuplja stručnjake iz Srbije, Bugarske i Hrvatske, a organizator ovog završnog sastanka bili su koodinatori projekta, OŠ „A. Skala“ iz Beograda. Dnevni red sastanka obuhvaćao je prikaz ostvarenih rezultata projekta, predstavljen je model upitnika za evaluaciju, svi partneri prikazali su dosadašnje evaluacije tijekom cijelog projekta, te ostvarene aktivnosti diseminacije. Postignut je dogovor oko izrade završnog izvještaja ovog projekta, obzirom projektne aktivnosti završavaju krajem mjeseca lipnja 2021.g., te dogovor oko izrade newslettera.

Sve informacije o projektu, kao i preuzimanje dostupnih materijala moguće je na mrežnim stranicama projekta „Its OK!“: http://itsok.rs/ do kraja ove kalendarske godine.

2019-1-RS01-KA201-000835

Opširnije:Transnacionalni sastanak Erasmus+ projekta „Its OK!“

„To je u redu!“

Korisnička ocjena:  / 0

 

 

 

 

U sklopu međunarodnog Erasmus+ projekta „To je u redu!“ u organizaciji Centra za autizam iz Zagreba, 23. travnja 2021.g. održana je tribina.

U uvodnom dijelu tribine pozdravnu riječ i dobrodošlicu sudionicima i uvodničarima uputila je ravnateljica Centra za autizam Žarka Klopotan. Potom je govorila pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba Iva Milardović Štimac te pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja Momir Karin. Tribini, koja je ove godine održana online, nazočilo je 262 sudionika.

Program tribine započeo je prezentacijom „To je u redu!“ projekta kojega je sudionicima izložila Monika Jakobović, eduk. reh., koordinatorica projektnog tima iz Zagreba. Cilj ovog projekta je  izgradnja i osnaživanje vještina učitelja koji rade s učenicima s poremećajem iz spektra autizma uz korištenje priča za učenje socijalnih vještina. Rezultat projekta je Metodološki priručnik i repozitorij s pričama kroz odabrane teme područja ponašanja, škole, zdravlja i dnevnih rutina. Nakon predstavljanja projekta, Sanja Šimek, eduk. reh. sudionicima je detaljno govorila o Metodološkom priručniku koji nudi smjernice za izradu i primjenu priča za učenje socijalnih vještina. Slijedilo je opširno izlaganje Magdalene Jančec, eduk. reh., ABA terapeuta o bihevioralnom pristupu poučavanja vještina brige o sebi i toaletnog treninga, koje su sudionici vrlo zainteresirano pratili. Ravnateljica Centra za autizam, gospođa Žarka Klopotan, eduk. reh., specijalist rane intervencije govorila je o preventivnim programima i njihovoj primjeni u praksi istaknuvši njihovu važnost, ciljeve i dobrobit. Slijedilo je izvješće učiteljice razredne nastave Sunčice Sosić Majstorović, prof. mentor i Hrvojke Brčić, eduk. reh., stručne suradnice OŠ Vjenceslava Novaka iz Zagreba koje su prikazale primjenu priča za učenje socijalnih vještina u svojoj školi. Nakon prikaza iz prakse, sudionici su pogledali trinaestominutni video prikaz dvojice učenika, polaznika Centra za autizam, kako čitanju odabrane priče ovog projekta u obiteljskom okruženju. Zatim su Sandra Rožman, eduk. reh. i Stanka Pinjuh, prof. likovne kulture Centra za autizam prezentirale knjigu „Naša priča iz vlaka“, koju su izradili učenici Centra, inspiriranu doživljajima romana „Vlak u snijegu“. Na kraju tribine, u sklopu diseminacijskih aktivnosti, Ana Ružić, eduk. reh. upoznala je sudionike s međunarodnim projektom „Razred A“, a sudionici su dobili evaluacijski upitnik kako bi ocijenili sudjelovanje na tribini.

Tijekom same tribine sudionici su izražavali svoje dojmove i komentare koji su bili veoma pozitivni tako da je cijeli tim zadovoljan odjekom tribine.

2019-1-RS01-KA201-000835

Više članaka ...

 1. Tribina međunarodnog EU projekta „To je u redu“
 2. Obilježavanje svjetskog Dana svijesti o autizmu
 3. Deseta godišnjica prve životne zajednice Centra za autizam u Novom Jelkovcu
 4. Razred “A”: uključivanje i podrška za učenike s poremećajem iz spektra autizma u redovnim osnovnim školama
 5. Projekt Novi Jelkovec
 6. Prvi bilten projekta "It's OK"
 7. Transnacionalni sastanak projektnih partnera
 8. Virtualna konferencija za stručnjake u sklopu projekta ''Osnaživanje stručnjaka za pružanje podrške djeci s poremećajem iz spektra autizma’’
 9. Sastanak projektnih timova u okviru projekta „To je u redu – It's OK“
 10. Edukacija na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu
 11. Profesionalno osnaživanje asistenata/ pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s PSA (poremećaj iz spektra autizma) 02.10.2018. – 01.10.2019.
 12. Profesionalno osnaživanje asistenata/pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s PSA (poremećaj iz spektra autizma)
 13. DISEMINACIJA PROJEKTA PROFESIONALNO OSNAŽIVANJE ASISTENATA/POMOĆNIKA U NASTAVI U RADU S UČENICIMA S PSA (poremećaj iz spektra autizma)
 14. Profesionalno osnaživanje asistenata / pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s PSA-poremećaj iz spektra autizma
 15. Profesionalno osnaživanje asistenata / pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s PSA-poremećaj iz spektra autizma
 16. Profesionalno osnaživanje asistenata / pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s PSA-poremećaj iz spektra autizma
 17. Profesionalno osnaživanje asistenata / pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s PSA-poremećaj iz spektra autizma
 18. Profesionalno osnaživanje asistenata / pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s PSA-poremećaj iz spektra autizma
 19. Profesionalno osnaživanje asistenata / pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s PSA-poremećaj iz spektra autizma
 20. Northampton

GDJE SMO

Kalendar šk.god.2021/22

Galerija Slika i Radova