OTVARANJE NOVIH ŽIVOTNIH ZAJEDNICA ZA ODRASLE OSOBE S AUTIZMOM

Korisnička ocjena:  / 21
LošeNajbolje 

Moto obilježavanja Svjetskog dana svijesti o autizmu 2016. godine je „Autizam – poštovanje, prihvaćanje, inkluzija“. Imamo čast da objavimo otvaranje dviju novih životnih zajednica za odrasle osobe s autizmom Centra za autizam u Zagrebu, kojima svjedočimo da osobe s autizmom i kompleksnim potrebama podrške mogu živjeti u lokalnoj zajednici i biti prihvaćene kao susjedi i građani. Prvu zajednicu Centar za autizam je otvorio 2011. godine, a sada nakon pet godina zahvaljujući podršci Grada Zagreba koji nam je dodijelio dva socijalna komforna stana na korištenje i inicijalna sredstva za osnovno opremanje, možemo s ponosom reći da provodimo deinstitucionalizaciju i nastojimo uključiti naše korisnike u život lokalne zajednice.

Treba istaći zalaganje oba gradska ureda koja nas prate u transformaciji Centra za autizam u suvremen rehabilitacijski centar, i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport koji je trenutno nadležan za cijeli Centar ispred osnivača, kao i Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom koji treba preuzeti nadležnost nad socijalnim programom Centra za autizam. U opremanju stanova osim Grada Zagreba pomogli su nam i donatori: INA d.d., Končar – Elektroindustrija d.d., Emmezeta, Abbie, SanctaDomenica, Elektronički računi d.o.o., zatim prijatelji Centra, pojedini roditelji korisnika, zaposlenici Centra za autizam i DV En-ten-tini, kao i lokalne organizacije u Jelkovcu.

Imali smo čast da ove dvije životne zajednice otvori Gradonačelnik Grada Zagreba gosp. Milan Bandić i to baš 2. travnja 2016. na Svjetski dan svjesnosti o autizmu.

O otvaranju stambenih zajednica možete pročitati i na stranicama zagreb.hr i zna.hr

{gallery}aktivnosti-odrasli/2016/Otvaranje_zajednica_Sopnica{/gallery}

GDJE SMO

Kalendar šk.god.2021/22

Galerija Slika i Radova