Pohvala našemu učeniku Anti Buzaru na otvorenju izložbe Tradicija i suvremenost, 5. svibnja 2015. u muzeju Mimara 2015.

UČENIK CENTRA ZA AUTIZAM ANTE BUZAR 
POHVALJEN ZA IZVANREDAN LIKOVNI RAD 
NA NATJEČAJU ZA OSNOVNE ŠKOLE REPUBLIKE HRVATSKE

U muzeju Mimara otvorena je 5. svibnja 2015. izložba Tradicija i suvremenost: Otvori oči i vidi svijet, ove godine pod naslovom NACIONALNI PARKOVI I BIOLOŠKA RAZNOLIKOST HRVATSKE.
Izloženo je 600 učeničkih likovnih radova koje je odabralo likovno povjerenstvo između 3000 radova iz osnovnih škola cijele Hrvatske pristiglih za natječaj koji je organizirala Udruga učitelja likovne izobrazbe, UHULI.

Izloženi su radovi naših učenika Ante Buzara, Ive Zvonarevića i Marka Markovinovića, a Ante Buzar odabran je među 25 pohvaljenih za  izuzetan i originalan rad koji svjedoči likovnu kreativnost. Ponosnog i uzbuđenog Antu su prilikom dodjele pohvale podržali svi članovi obitelji: tata, brat i teta, te učiteljica likovne kulture i likovne terapije Ivana Ježić.
Nadahnut govor pohvale dječjoj kreativnosti i stvaralačkom potencijalu održao je prof. Emil Robert Tanay, red.prof. na Likovnoj Akademiji, koji već 15 godina s udrugom UHULI daje priliku svim učenicima osnovnih škola i centara za odgoj i obrazovanje koje djeluju u okviru osnovnoškolskog obrazovanja iz cijele Hrvatske da pokažu svoje likovne radove na različite poticaje: tako su organizirane izložbe Uskrs i dijete, Igrajmo se, Za svaki zdravi dan, Tradicija i suvremenost, na kojima su sudjelovale tisuće učenika. Prilikom otvorenja nastupile su s narodnim pjesmama i plesovima dječje folklorne grupe KUD Braća Banas i OŠ Josip Kozarac koje su oduševile publiku.
Objavljen je i katalog izložbe u kojemu je uvodnu riječ napisao Ministar prof.dr.sc. Vedran Mornar, MZOS i naglasio važnost vizualnoga i kreativnoga odgoja i obrazovanja za sveukupan razvoj naših učenika, a u predgovoru je prof. Tanay naglasio važnost tradicije koja postoji kao rekontekstualizacija vizualnih odrednica temeljenih na osobnom doživljaju, gdje se poticaji - ove godine životinjski i biljni svijet Hrvatske, transformiraju i kreativno individualno interpretiraju u okviru likovnih zadataka.

Pogledajmo svi izložbu u muzeju Mimara do 12. svibnja jer je vrlo šarena, radosna, zanimljiva i pokazuje širok raspon dječjih likovnih postignuća

Čestitamo našemu Anti i želimo mu još mnogo likovnih zadataka i još mnogo uspjelih likovnih radova!

 

{gallery}dogadjanja/Ante_Buzar_2015{/gallery}

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica