Nagrađeni likovni radovi na 37. Lovrakovim danima kulture

Lovrakovi dani kulture su manifestacija koja se održava u čast književniku Mati Lovraku u njegovom rodnu mjestu Velikom Grđevcu. Organizatori i domaćini manifestacije su Osnovna škola Mate Lovraka i Općina Veliki Grđevac uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ova manifestacija vrlo uspješno povezuje odgojne, obrazovne, kulturne, turističke i sportske sadržaje, koji su vezani uz djecu, dječje stvaralaštvo i stvaralaštvo za djecu.

Ovogodišnji 37. Lovrakovi dani kulture obilježavali su se od 18. do 27. 5. 2024.

Središnji dan obilježavanja bio je u četvrtak, 23. svibnja kada je u Domu kulture „Mato Lovrak“ održana dodjela Nagrade „Mato Lovrak“ za najbolji roman za mladež i dodjela nagrada nagrađenim učenicima i mentorima na Natječaju za najbolje literarne, novinarske i likovne ostvaraje na temu prijateljstva.

Učenici Centra za autizam, u okviru likovno – kreativne sekcije učeničke zadruge Grana, tri su puta sudjelovali na toj važnoj manifestaciji - 2016., 2021. i 2024. godine, te su svaki put osvojili nagrade za svoje likovne radove. Njihov uspjeh na manifestaciji pokazuje njihov talent i predanost, kao i uporan rad njihovih mentora i učitelja.

Čestitamo učenici Petri Rogini i učeniku Davoru Duilu Hasanagiću  koji su ove godine sudjelovali na Lovrakovim danima kulture! Njihovi likovni radovi su odabrani među najbolje, nagrađeni i uvršteni u zbornik radova „Darovi djetinjstva“. To je izvanredno postignuće koje pokazuje njihovu marljivost i kreativnost.

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica