„Igrajmo se kao nekad“ na Smotri učeničkih zadruga Grada Zagreba

U srcu Zagreba, u prekrasnom parku Zrinjevac, 6.6.2024. održana je 21. Smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba, na kojoj se predstavila šesnaestu godinu za redom i naša učenička zadruga Grana.

Na ovogodišnjoj Smotri sudjelovale su 43 učeničke zadruge, 30 iz osnovnih škole, 8 iz srednjih škola i 5 iz centara za odgoj i obrazovanje. Prosudbeno povjerenstvo od deset članova pomno je proučilo svaku kategoriju važnu za vrednovanje, pa su tako zadrugari i njihovi mentori mogli biti ocijenjeni s maksimalnih 40 bodova i to iz:  pisanog izvješća o radu učeničke zadruge u prošloj školskoj godini, edukaciji voditelja i suradnika učeničke zadruge, sudjelovanju  i djelovanju unutar svoje škole i van nje, suradnji s drugim školama ali i financijskim pokazateljima rada zadruge. Osim toga svaka zadruga morala je pripremiti video prikaz praktičnog rada kao i pisani prikaz istog, po etapama i s potrebnim objašnjenjima i slikovnim prikazom. Oštro oko povjerenstva pomno je promotrilo estetski izgled svakog izložbenog prostora, kao i ambalažu, cjenik i deklaraciju svakog izrađenog proizvoda. Vodilo se računa i na koji način se zadruga i zadrugari predstavljaju, za naše učenike za tu priliku izradili smo socijalnu priču i potreban slikovni materijal. I na kraju, ali ne manje važno vodilo se računa o ekološkim principima zadruge, njegovanju baštine i tradiciji zavičaja, inovacijama i poduzetništvu, odnosno uspjehu proizvoda na tržištu.

Ove godine predstavili smo  se temom "Igrajmo se kao nekad". Naša zadrugarka Petra marljivo je crtala tradicijske igračke našega kraja te je tako od njezinih crteža nastala vesela bojanka. Također od istih crteža nastala je i igra "Pamtilica".

Zadrugari Ivan, Marin, Davor i Mate brižno su bojali, rezali, bušili, lijepili i spajali reciklirane drvene elemente, stare kuhače, loptice i čepove pa su tako nastala tradicijska glazbala bubanj, klepetaljke, zvečke i udaraljke. Ali izradili su zadrugari i niz društvenih igara kao što su "Srčeko i kišobran", "Ulovi u čašicu", " Povuci pogodi", "Prenesi lopticu", a za najmlađe tu je i mobil za kolijevku, i sve to s motivima našega grada.

Zahvaljujući marljivim i vrijednim zadrugarima i njihovim mentorima naša učenička zadruga probila  se na sam vrh liste vrednovanja, s ostvarenih 39 bodova,  što nam omogućuje da u rujnu ove godine  predstavljamo svoj grad na Državnoj  Smotri učeničkih zadruga koja će se održati u Poreču.

Ponosni smo što svoj Centar i svoj grad već sedmi puta predstavljamo na jednom tako prestižnom natjecanju na nivou Republike Hrvatske.

Free Joomla Lightbox Gallery

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica