Zajedničko druženje i likovna radionica

Dana 21. svibnja šest učenica i jedan učenik koji su polaznici 2., 5., 6. i  7. razreda OŠ Granešina došli su nam u posjet. Jedanaest učenika Centra za autizam uživalo je u njihovim govorno-scenskim aktivnostima pri čemu su izveli dramske iskaze iz „Nikina dnevnika“ i „Zagorski cug“. Učenica 6. razreda pročitala je svoju pjesmu „Ljepota prirode“ s kojom se natjecala na Lidranu. Nakon toga svi zajedno smo čitali, pjevali omiljene pjesme i glumili likove iz poznatih priča. Također, pjevali smo i plesali na ritam pjesme „Rim Tim Tagi Dim“ koja na je sve oduševila.  

U nastavku je uslijedila zajednička likovna radionica pod nazivom "Slikanje balonima". Radionica je održana u razredu  gdje su učenici  istraživali tehniku slikanja otiskivanjem balona i šabloniranja na drvenoj podlozi. Aktivnost je bila osmišljena tako da omogući svim učenicima da sudjeluju prema svojim sposobnostima i interesima, čime se poticala inkluzija i ravnopravno sudjelovanje. Tijekom radionice učenici su se međusobno upoznavali, surađivali i dijelili ideje, čime su razvijali socijalne vještine i jačali osjećaj zajedništva. Po završetku radionice učenici su svoje radove ponijeli kućama.

Cilj ovog zajedničkog druženja bio je razvijati interese i kreativnost učenika, potaknuti suradnju učeničkih zadruga, inkluziju i međusobno razumijevanje među učenicima. Posjeta učenika iz susjedne škole bila je prilika za zajedničke aktivnosti. Upravo one mogu promicati razumijevanje i prihvaćanje različitosti te pokazuju kako učeničko zadrugarstvo može biti moćno sredstvo povezivanja i izražavanja za sve učenike.

 

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica