Dan planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje je godišnje obilježavanje koje se održava 22. travnja s ciljem podizanja svijesti o važnosti zaštite okoliša i očuvanja prirodnih resursa na našem planetu. Ovaj dan služi kao podsjetnik na izazove s kojima se susrećemo u vezi s očuvanjem okoliša te potiče pojedince, zajednice i organizacije diljem svijeta da preuzmu aktivnu ulogu u brizi za Zemlju.

Prvi je put obilježen 22. travnja 1970. godine, a od tada je postao globalni događaj koji okuplja ljude diljem svijeta u akcijama za zaštitu okoliša.

Obilježavanje Dana planeta Zemlje kroz različite aktivnosti poput bojanja kredom, pisanja tekstova, izrade stabala od otisaka ruku, ispisanih poruka za očuvanje našeg planeta i izrade cvjetova od papira bilo je zabavno i edukativno iskustvo za naše učenike, a što je najvažnije promicali su svijest o važnosti očuvanja našeg planeta.

Kroz ove aktivnosti, učenici Centra za autizam imali su priliku izraziti svoju kreativnost, osnažiti svoj glas u promicanju očuvanja okoliša i osjećati se povezano sa zajednicom koja dijeli iste vrijednosti.

Free Joomla Lightbox Gallery

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica