S "Plavcima" na Bundeku!

U subotu 6. travnja 2024., družili smo se s „Plavcima“ – Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske – Ravnateljstvo policije provelo je kampanju Postani policajac, Policajac – prijatelj pomagač, te kampanju Budi navijač, a ne razbijač u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom.

Ove godine obilježava se i deset godina suradnje Specijalne olimpijade Hrvatske i MUP-a RH. Policajci akademci  pružaju potporu sportašima s intelektualnim teškoćama i invaliditetom na natjecanjima Specijalne olimpijade. Podržali su naše aktivnosti obilježavanja Svjetskog dan svjesnosti o autizmu.  Učenici i korisnici Centra za autizam, članovi Specijalne olimpijade prisustvovali su otvorenju kampanje zajedničkim Torch Runom, pod  stručnim vodstvom Jadrijević Sandre,  Oštrić Nensi i Matijevac Tomislava s učenicima i korisnicima Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda i Centra za rehabilitaciju Zagreb.

U sklopu kampanje organizirali su utrku građana i policije kako bi časno zanimanje policajca/policajke približili mladim sugrađanima i sugrađankama. Cilj je utrke zajedničkim trkačkim koracima kroz prekrasan Bundek proslaviti dan u kojem su hrvatski građani, policajci i nogometaši poslali snažne i jedinstvene poruke:

„Budi navijač, a ne razbijač!“

„Budi zakon! Odaberi poziv, a ne posao!“.

Utrke su bile organizirane na 5 kilometara te na 2,4 kilometra kolika je dionica trčanja na testiranju za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Uz sportski program, pratili smo i bogat program prezentacije različitih tehničko taktičkih vještina i glazbenih nastupa. Uživali smo družeći se s vršnjacima, policijskim službenicima i polaznicima Policijske akademij

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica