SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O AUTIZMU: PORUKE PRIHVAĆANJA I DJELOVANJA

Dragi prijatelji i svi iz zajednice koji podržavate osobe s autizmom, 

Danas obilježavamo Svjetski dan svjesnosti o autizmu, dan koji nam pruža priliku da zajedno razmišljamo o značenju prihvaćanja, razumijevanja i djelovanja za sve nas, bez obzira na naše razlike. Iz perspektive predškolaca, osnovnoškolaca i odraslih korisnika Centra za autizam u Zagrebu, želimo vam poslati važne poruke.

Iako se ponekad čini da smo različiti, istina je da nas više toga povezuje nego razdvaja. Naše glavne potrebe su univerzalne: ljubav, obrazovanje, prijateljstvo, inkluzija, igra, dostojanstven život, strpljenje, prihvaćanje, rad... To je osnovno što svima treba, bez obzira na osobine i posebnosti.

Za današnji, nama važan dan, pripremili smo video spot koji ističe naše potrebe i poruke. Kroz naše priče i iskustva, želimo vam pokazati koliko je neophodno razumijevanje i podrška za sve nas koji živimo s autizmom. Naša zajednica je raznolika, i uz vašu pomoć zajedno gradimo mostove prihvaćanja i spajanja.

Pozivamo vas da se pridružite našem pokretu za svjesnost, prihvaćenost i djelatnu podršku.

Neka Svjetski dan svjesnosti o autizmu bude podsjetnik da svatko od nas ima svoju ulogu u stvaranju inkluzivnog  društva.

Hvala vam što ste uz nas.

Vaši prijatelji iz Centra za autizam u Zagrebu

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica