KONFERENCIJA EUROPSKOG PROJEKTA - GAMESS

 

„Igre za autistične učenike kao učinkovita metoda u obrazovanju za razvoj socijalnih vještina“ 

 

27. veljače 2024. U Centru za autizam održana je konferencija Erasmus+ projekta GAMESS. Konferencija je okupila više od osamdeset sudionika, kako uživo tako i putem Zoom platforme, a njen fokus bio je na strateškom partnerstvu među zemljama partnerima te prezentaciji ostvarenih projektnih rezultata. Ravnateljica Centra za autizam, Žarka Klopotan, istaknula je važnost inovativnih pristupa kao što je GAMESS u poboljšanju kvalitete obrazovanja za autistične učenike.

Važnost tematike projekta prepoznat je i od strane HKER-a u ime kojeg je govorila Radmila Popović, zamjenica predsjednika HKER-a. Luka Juroš, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, istaknuo je važnost razvijanja socijalnih vještina kod učenika i povezanost s tehnologijom. Pomoćnica ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje, Mara Capar, istaknula je suradnju Centra za autizam i Agencije.

Glavni dio programa započeo je prezentacijom „Predstavljanje projekta“, koju je izložila Ana Ružić, edukacijska rehabilitatorica. Sudionici su se upoznali sa svrhom i ciljem projekta. Psihologinja Centra za autizam, Ivana Sladić Kljajić, predstavila je Kurikulum za razvoj socijalnih vještina, dok je dr. sc. A. Adjorlu (Aalborg University) putem video prezentacije predstavio VR igre. Na kraju formalnog dijela, Ana Ružić je predstavila Priručnik školskih grupnih igara za socijalne vještine. Sudionici su pokazali interes za projektnim rezultatima s kojima su bili upoznati.

Nakon pauze, održana je radionica na kojoj su članice projektnog tima, Ana Melita Pokupec, Stanka Pinjuh, Ana Ružić i Ivana Sladić Kljajić, predstavile nekoliko školskih društvenih igara. Kakva je bila atmosfera možete vidjeti iz priloženih fotografija.

Sve materijale vezane uz GAMESS projekt možete pronaći na stranici: https://gamessproject.eu/

Svi materijali su besplatni i dostupni te se mogu prilagođavati prema potrebama učitelja i ostalih korisnika.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica