Prva pričest i Potvrda za učenike Centra za autizam

U subotu,  13. svibnja 2023. u župi Svetog Ivana XXIII., pape, kojoj po lokaciji pripada Centar za autizam, prisustvovali smo proslavi života naših učenika kroz svečanu svetu misu i primanje svetih sakramenata Prve pričesti i Potvrde. Sakrament Svete prve pričesti primilo je četrnaest učenika, a Svetu potvrdu osamnaest.

Misno slavlje predvodio je župnik Kristo Brkić u prisutnosti majki, očeva, kumova i bliže rodbine. Svojom prisutnošću ovaj događaj su uzveličali ravnateljica Centra za autizam Žarka Klopotan, voditeljice odjela za autizam i intelektualne teškoće te učiteljice i asistentice naših prvopričesnika i krizmanika. Cjelokupnu pripremu učenika za sakramente vodio je vjeroučitelj Nenad Palić u suradnji s učiteljima. Svaki učenik kao dar je dobio dječju Bibliju i uspomenu. Ozračje u crkvi bilo je prožeto iščekivanjem, ganućem, uzbuđenjem i ushitom. 

O važnosti i ljepoti svečanosti više od riječi govore radosna dječja lica te zadovoljstvo roditelja i svih nas koji smo bili tome svjedoci.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica