ERFCON2023

U organizaciji Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 5. do 7. svibnja 2023. godine u Zagrebu održana je 10th Međunarodna znanstvena konferencija ERFCON2023 -„Istraživanje u obrazovnim i rehabilitacijskim znanostima“. Ova konferencija bila je hibridni događaj koji se održao virtualno i osobno u hotelu Dubrovnik u Zagrebu.

U okviru ERFCON23 održana je i predkonferencija “Asistivna tehnologija u edukaciji i rehabilitaciji” u organizaciji Odsjeka za motoričke poremećaje, kronične bolesti i art terapije Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Laboratorija za asistivnu tehnologiju ERF-a. Na predkonferenciji je predstavljen CARNET-ov projekt “Podrška ostvarenju jednakih mogućnosti u obrazovanju za učenike s teškoćama u razvoju - ATTEND” čiji je cilj stvoriti jednake mogućnosti za djecu s teškoćama u razvoju, njihovo uspješnije uključivanje u društvo i na tržište rada.

Prvog dana ERFCON-a održano je i predstavljanje knjige „Prava i usluge socijalne skrbi za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji“ autora Marinea Milić Babić, Marine Hranj Zeko i Zdravke Leutar. Tijekom tri dana konferencije, sudionici su imali priliku slušati plenarna predavanja i usmena izlaganja, sudjelovati u radionicama i pogledati poster prezentacije te se upoznati sa suvremenim spoznajama, rezultatima istraživanja, projektima i primjerima dobre prakse iz područja inkluzivne edukacije i rehabilitacije, logopedije, socijalne pedagogije i kriminologije.

Stručnjaci Centra za autizam Zagreb sudjelovali su na ERFCON-u predstavljanjem poster prezentacija pod naslovom:

1. Renata Vragović, Žarka Klopotan: „Expectations of parents of young adults with ASD from the support system“

2. Dragana Mamić, Monika Jakobović: „The importance of sensory processing difficulties in the school environment“.

Također, kroz usmeno izlaganje predstavljeno je istraživanje autorica Ljiljane Umićević, Ivane Sladić Kljajić i Anite Poslon na temu „Attitudes of primary school students toward peers with autism“ kao i suradnja OŠ Granešina i Centra za autizam u okviru osmogodišnjeg projekta „Bogatstvo različitosti“.

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica