ZAVRŠNI TRANSNACIONALNI SASTANAK I MEĐUNARODNA KONFERENCIJA EU PROJEKTA RAZRED „A“

Projekt Razred „A“: uključivanje i podrška za učenike s poremećajem iz spektra autizma u redovnim osnovnim školama, razvijen u sklopu Erasmus+ programa, ušao je u svoju završnu fazu.

S ciljem finalizacije intelektualnih rezultata i dogovora oko završnih aktivnosti 14. veljače 2023. u Aarhusu (Danska) je održan završni transnacionalni sastanak predstavnika zemalja partnera: EURO-NET (Italija), Inercia Digital Sl (Španjolska), Masaryk University (Češka), Stando Ltd (Cipar), Association for improving quality of life of people with autism spectrum disorders "Blue Firefly" (Makedonija) i koordinator Sosu Ostjylland (Danska). Centar za autizam predstavile su Ana Ružić i Magdalena Jančec.

15. veljače 2023. godine održana je Međunarodna konferencija projekta na kojoj je sudjelovalo ukupno 80 učitelja i drugog nastavnog osoblja. Tema konferencije bilo je predstavljanje projekta Razred „A“ i razmjena iskustava među učiteljima, drugim stručnjacima i predstavnicima autistične zajednice.

16. veljače 2023. godine organizirana je posjeta Srednjoj školi Egmont https://www.egmont-hs.dk/ i Internatu BGI  https://bgiakademiet.dk/ . Srednja škola Egmont potiče uključivanje učenika s teškoćama u razvoju i učenika urednog razvoja u svojstvu osobnih pomoćnika učenicima s teškoćama. Posebnost internata BGI je odvajanje učenika nakon završetka osnovne škole od roditelja s ciljem osamostaljivanja i razvijanja vještina života u zajednici.