Prva zimska avantura

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

 

Lijepo je bilo vidjeti ispred škole razdragana i uzbuđena lica naših učenika pred polazak. Nestrpljivo su iščekivali početak dosad nedoživljene avanture. Adam, Andrija, Leon i Rino odlaze na trodnevni izlet put Sljemena, a Josip na jednodnevni, hrabro, prvi puta bez roditelja, u pratnji njihovih učiteljica.

Vijugava cesta vodila ih je kroz sljemenski krajolik koji se s nadmorskom visinom mijenjao. Na vrhu dočekale su ih krupne, nježne pahulje koje su njihovo odredište, Dom Crvenog križa, učinile još ljepšim. I tako je započela, uistinu, avantura.

Nakon doručka užurbano su se vraćali u sobu i pripremali za jutarnji izlazak. Skafanderi, kape, rukavice, buce, sanjke. Izmjenjivalo se grudanje, spuštanje niz snježne brežuljke, hodanje po utabanim stazicama. Poslije obilnog ručka učenici su samostalno birali aktivnosti prema interesu. Neki društvene igre, modeliranje plastelinom, rješavanje dječjih križaljki a neki edukativne igre na tabletu. Nakon odmora kroz smijeh, ponovo spremanje za izlazak van. Učenici su izrađivali snjegovića, utrkivali se u spuštanju sanjkama, istraživali sljemenske obronke prekrivene snježnim prekrivačem, okrepljivali se uz vruće fritule i omiljenu coca – colu.

Nakon večere uljepšavanje za disco  večer i druženje s učenicima OŠ Vrapče. Ples, sreća, smijeh.

Navečer umorni, preplavljeni dojmovima i planinskim zrakom učenici su se žurno pripremali za spavanje kako bi što prije dočekali jutro.

Trenutak povratka došao je s izmiješanim osjećajima. Srećom, zbog susreta s roditeljima ali i iznenađenjem što je tako brzo prošlo to prelijepo druženje. Izlet je završio ali iskustvo kao i sjećanja na zajedničke provedene trenutke zasigurno ostaju zauvijek.

Pogledajte kako nam je bilo:

 

Free Joomla Lightbox Gallery