Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka 2022.

Petu godinu zaredom u osnovnim školama se tradicionalno održava Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka. Ovim programom koji se održava svake godine na Dan zaštitnika pčela i pčelara Sv. Ambrozija, 7. prosinca, želi se educirati učenike i njihove roditelje o važnosti meda kao sastavnog dijela prehrane, kao i pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.

I ove godine su ga obilježili naši najmlađi učenici sa učiteljicama i pomoćnicima u nastavi kroz tradicionalnu kreativnu radionicu. Izrađivali su pčele od papira, saće, bojali prigodne materijale te promatrali na edukativnom prikazu životni ciklus jedne pčele. Radionicu su završili ukrašavanjem prostora škole s izrađenim ukrasima. Kako je to izgledalo pogledajte na fotografijama, a osmijesi na njihovim licima govore o uspješnosti ovog projekata.

Svi učenici su dobili prigodnu vrećicu u kojoj se nalaze med zapakiran u nacionalnu staklenku za med i edukativna slikovnica o pčelarstvu "Pčelica Jelica i medo Edo".

Free Joomla Lightbox Gallery

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica