Special Hearts for a Beautiful Earth u Zagrebu

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

 

Centar za autizam bio je domaćin transnacionalnoj aktivnosti, aktivnosti obuke „The Soul of the Earth“, Erasmus+ projekta Special Hearts for a Beautiful Earth. U razdoblju od 10. do 14. listopada naši su partneri iz Rumunjske, CENTRUL SCOLAR PENTRU EDUCATIE INCLUZIVA "MARIA MONTESSORI„ Constanta, România i Turske, NAZILLI OZEL EGITIM MESLEK OKULU, Nazilli, Türkiye sudjelovali u mnogim kreativnim, likovno-dramskim radionicama. Poveznica svih kreativnih radionica bila je izrada lutaka i osmišljavanje dramske izvedbe kojom ćemo učenicima prenijeti važnost brige o okolišu. Naši su gosti imali priliku slušati izuzetno zanimljiva predavanja kao što je predavanje „Mirisne kapljice iz Centra za autizam“ kojim je naša Ksenija Sambol, voditeljica #UZGrana predstavila nagrađeni projekt na kojem je radila sa Katarinom Crnojom. Izuzetno zanimljivo i korisno predavanje bilo je ono  mr.sc. Sandra Hamin, voditeljice Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje. Gospođa Hamin je na simpatičan i zanimljiv način prenijela strateški plan kojim Grad Zagreb planira dodatno pojačati ekološku svijest svih svojih građana. Veliko finale ove projektne aktivnosti bila je izvedba predstave „Duša Zemlje“ koja se odvila pred punom školskom dvoranom. Ako je suditi po reakcijama učenika, predstava je apsolutni hit! U narednoj fazi projekta upravo ćemo tu lutkarsku predstavu koristiti kao metodu osvještavanja važnosti recikliranja i brige za okoliš kod naših učenika.

Još se jednom zahvaljujemo svim predavačima koji su obogatili ovu projektnu aktivnost, svim kolegicama i kolegama koji su sudjelovali u radionicama, kuharicama i spremačicama na svoj pomoći oko priprema, te najviše našim odraslim korisnicima koji su nam ustupili svoje prostore na korištenje.

Hvala dragim partnerima iz Rumunjske, CENTRUL SCOLAR PENTRU EDUCATIE INCLUZIVA "MARIA MONTESSORI„ Constanta, România i Turske, NAZILLI OZEL EGITIM MESLEK OKULU, Nazilli, Türkiye na suradnji. Bilo nam je apsolutno zadovoljstvo biti vaši domaćini!

 

Free Joomla Lightbox Gallery