Edukacija u sklopu Erasmus + projekta: Razred “A”: uključivanje i podrška za učenike s poremećajem iz spektra autizma u redovnim osnovnim školama

 

Na Univerzitetu Masaryk u gradu Brnu u Češkoj, od 11. do 15. 07. 2022., održane su edukacije u sklopu projekta Razred “A” na temu “Naučite kako koristiti strategije upravljanja ponašanjem u svom razredu”.
Svaka zemlja partner je imala svoja tri predstavnika (Danska, Sjeverna Makedonija, Češka, Cipar, Španjolska i Italija). Centar za autizam su predstavljale kolegice Ana Melita Pokupec, Vinka Šunjić i Ivana Majsec. Predstavljeni su materijali koji će se koristiti na edukacijama  za podršku učiteljima osnovnih škola u procjeni i upravljanju ponašanjima djece s PSA. Materijali će se koristiti kao inovativni obrazovni paket utemeljen na znanosti primijenjene analize ponašanja u redovnim razredima.


Specifične teme edukacije uključuju:

- Strategije upravljanja ponašanjem
- Funkcije ponašanja
- Korištenje potkrepljenja u učionici
- Gašenje
- Žetonske ekonomije
- Grupna uvjetovanja

 Centar za autizam kao partnerska organizacija je sudjelovao u predstavljanju prezentacija na tamama “Funkcije ponašanja” i “Gašenja” te diskusijama na svim drugim temama koje su predstavljali ostali partneri kao dijelove priručnika namijenjenog za e-platformu. Predlagani su različiti načini približavanja poremećaja iz spektra autizma i primijenjene analize ponašanja učiteljima iz redovnih škola, koji su također prisustvovali edukacijama.

Nakon ove petodnevne uspješne suradnje dogovorena je edukacija učitelja iz redovnih škola koja će se održati na Cipru u gradu Nikoziji od 10.10. do. 14. 10. 2022.  
Svaka zemlja partner će slati jednog edukatora i četiri učitelja iz redovnih škola.  Centar za autizam će slati učitelje iz dvije Osnovne škole “Granešina” i “Vjenceslav Novak” s kojima imamo dugogodišnju suradnju.

Dogovoren je termin transnacionalnog sastanka koji će se održati u Zagrebu 9. i 10. 11. 2022.

Aktivnosti projekta možete pratiti na stranici https://theaclass.eu/ ili na Facebook – u https://www.facebook.com/KA2TheAclass/

Zagreb,15.07.2022. 

Razred “A” projektni tim

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica