Županijsko stručno vijeće učitelja hrvatskoga jezika

„Podrška učenicima iz poremećaja spektra autizma u redovnom razredu osnovne škole“

Suradnja Centra za autizam i OŠ Granešina traje dugi niz godina kroz projekt „Bogatsvo različitosti.“ Na poziv voditeljice ŽSV-a Anite Poslon, prof.hrvatskog jezika, naše kolegice sudjelovale su 29. lipnja 2022. godine na četvrtom  Županijskom stručnom vijeću učitelja hrvatskoga jezika uOŠ Granešina  stemom „Podrška učenicima iz poremećaja spektra autizma u redovnom razredu osnovne škole“.

Temu „Zašto nam trebaju prilagodbe u nastavi hrvatskog jezika za učenike s poremećajem iz spektra autizma“ prezentirale su Radmila Amanović, prof.defektolog- logoped, učitelj savjetnik i mr. Ljiljana Umićević, prof.defektolog, učitelj savjetnik. Prezentaciju i upoznavanje učitelja hrvatskog jezika u redovnom sustavu s ilustriranim, prilagođenim romanom „Naša priča iz vlaka“ održale su Sandra Rožman, prof.defektolog i Stanka Pinjuh, mag.educ.art.

Zanimljivo predavanje „Kako prilagoditi nastavne materijale za rad s učenicima s poremećajem iz spektra autizma i uključiti ih u suradničko učenje?“ o suradnji OŠ Granešina i našeg Centra, prezentirala je Tatyana Butorac, prof., izvrsni savjetnik.

Predavanje je proteklo u ugodnom i suradničkom ozračju, a razmjena iskustava zasigurno će svim  sudionicima biti od koristi u budućem radu s učenicima s poremećajem iz spektra autizma.

Sudjelovanjem na ŽSV-u, još smo jednom dokazali kako je suradnja i dijeljene znanja jedina mogućnost danjeg napretka, a bez napretka nema ni edukacije.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica