ŠKOLSKI PROJEKT „ŠKOLA U ŠUMI“

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

U periodu od listopada 2021. do svibnja 2022. proveden je školski projekt „Škola u šumi“.

Projekt je nastao na prijedlog Hrvatskih šuma, odnosno kao izdvojeni dio predloženih radionica. Obuhvaćao je učenike odjela za učenike s IT, točnije učenike kombiniranih razrednih odjela 2.,3. i 4. razreda, 5.,7. i 8. razreda te 6., 7. i 8 razreda.

Cilj projekta je bio približiti učenicima ljepotu šume, ukazati na važnost šume za život svih živih organizama, ukazati na raznolikost biljnog i životinjskog svijeta te na važnost očuvanja šume, prepoznati najčešće bilje i drveće u šumi, prepoznati i razlikovati vazdazeleno i listopadno drveće. Projekt smo provodili prema utvrđenom vremeniku i tematskim cjelinama od listopada do svibnja, boravkom u obližnjoj šumi, odlaskom na poučnu stazu, izradom herbarija, plakata, bojanjem predložaka te malim radionicama unutar školskih prostora.

Kako je većina projekta provođena pod epidemiološkim ograničenjima, nismo uspjeli provesti neke susrete sa voditeljicom projekta iz Hrvatskih šuma, ali smo unatoč tome bili u stalnom kontaktu te ju obavještavali o učinjenom.

Što nam je poklonio projekt? Druženje, boravak u prirodi, istraživanje, praćenje promjena u prirodi, upoznavanje različitih mjesta u prirodi, putovanje različitim prijevoznim sredstvima... A ono najvažnije, osvijestio nam je da bez čuvanja šume nema života.

 

Free Joomla Lightbox Gallery