„Naš kvart Poljanice“ u srijedu, 13.04.2022.

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

https://www.centarzaautizam.hr/images/aktivnosti-autizam/2022/Poljanice/1649926038629%20copy.jpg

 „Inkluzivno i kvalitetno obrazovanje za sve“ moto je ovogodišnjeg obilježavanja svjetskog dana svjesnosti o Autizmu. Krilatica koju smo toliko puta čuli i koja nam je vodilja u radu i prije nego su Ujedinjeni narodi 2007. godine odlučili donijeti odluku o obilježavanju dana osoba s Autizmom. Cilj obilježavanja ovog dana je prenijeti poruku o potrebi prebacivanja fokusa sa “svjesnosti” na “prihvaćanje” autizma te promicanja daljnjeg uključivanja u društvo. Davanje podrške osobama s autizmom i uključivanje u ravnopravan život zajednice bila je naša krilatica ove godine, naša inkluzija, ono naše s čime se budimo, radimo i odlazimo na počinak.
Dragi naši susjedi, prošle godine, godine izolacije zbog covid-19 epidemije, imali ste nas priliku upoznati samo preko plakata gdje smo se predstavili i u kratkim crtama napisali nešto o sebi. Ali da se podsjetimo. Mi smo jedna od stambenih jedinica Centra za autizam u Zagrebu.  Živimo u prekrasnom stanu na istoku Zagreba. Orijentacija stana je južna tako da nam cijeli dan sja sunce, imamo i balkon, a ispred balkona prekrasan park i igralište. U stanu nas je osmero, a stanova je stotinu. Nas osam, svatko na svoj način, sto stanova isto na svoj način. Pa hajdemo spojiti „različite načine“, hajdemo se upoznati, hajdemo se družiti. Ideja nam je bila zajedničko druženje s našim dragim susjedima u parku ispred zgrade u kojoj živimo. Odabrali smo srijedu.
U druženju  sa susjedima krenimo redom: Ujutro odlazak u trgovinu, kupnja svih potrebnih stvari koje svi volimo i kojima nitko ne može odoljeti: slatkiši, sokovi, čokolade, pereci... s time nikako ne možeš pogriješiti, to svi vole. Sretna okolnost nam je i to da nam se bliži blagdan Uskrsa, pa smo imali spremne pisanice i čestitke koje samo sami izradili i koje smo mogli pokloniti. Bilo je to isticanje naših snaga i naših jakih strana. U zajedništvu s učiteljima, kineziterapeutom, odgojiteljima bili smo u prilici pokazati što znamo, i nešto naše male susjede naučiti, da znamo svirati i pjevati pa se možemo zabaviti. Sve nam se idealno poklopilo da se predstavimo u najboljem izdanju. Tako je bilo. Veselje i sreća dovoljno je vidljiva na slikama. Bilo nam je lijepo, a osmijeh naših najmlađih susjeda govori sve.
Hvala vam puno u ime svih nas osam!

Free Joomla Lightbox Gallery