ADOS-2 OPSERVACIJSKI PROTOKOL ZA DIJAGNOSTIKU AUTIZMA

Korisnička ocjena:  / 3
LošeNajbolje 

U periodu od 13. do 16. srpnja 2021. godine, Magdalena Jančec, edukacijska rehabilitatorica u Predškolskom programu Centra za autizam sudjelovala je na edukaciji ADOS-2 Opservacijski protokol za dijagnostiku autizma. Edukacija je održana u organizaciji Naklade Slap, pod vodstvom doc. dr. sc. Maje Cepanec i doc. dr. sc. Sanje Šimleša.

ADOS-2 je opservacijski protokol koji predstavlja „zlatni standard“ u postupku dijagnostike poremećaja iz spektra autizma i namijenjen je širokom dobnom rasponu sudionika (od 12 mjeseci do odrasle dobi). Omogućava standardiziranu procjenu komunikacijskih vještina, interakcije, igre i sveukupnog općeg ponašanja pojedinaca, te strukturirano kodiranje istih. Tijekom edukacije polaznici su imali priliku upoznati svih 5 modula instrumenta i samostalno primijeniti pojedine zadatke na sudionicima sa sumnjom na poremećaj iz spektra autizma.

Sudjelovanjem u ovoj edukaciji djelatnica Centra za autizam dobila je potrebno znanje i vještine kao i nužno osnaživanje za učinkovito provođenje ADOS -2 instrumenta. Nadamo se da će uskoro biti zadovoljeni svi potrebni preduvjeti za početak primjene testa u dijagnostičke svrhe u Predškolskom programu Centra za autizam.

Free Joomla Lightbox Gallery

Ako želite ostaviti komentar molimo Vas da se registrirate na stranicu.
Hvala!

GDJE SMO

Kalendar šk.god.2021/22

Galerija Slika i Radova