Slikarske teksture u Nacionalnom muzeju moderne umjetnosti

Na drugom katu Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti kriju se mnoga umjetnička ostvarenja značajnih hrvatskih likovnih umjetnika. Jednog sunčanog četvrtka su se na tom istom, šarenom drugom katu, našli i naši školski likovnjaci koji su sa velikim entuzijazmom i žarom stvarali inspirirani Vekićem, Penavušom, Dimitrijevićem, Bourekom i mnogim drugim umjetnicima novog cjelovitog kronološkog postava zbirke Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti od 19.st do danas.

Učenici kombiniranog razrednog odjela 6.-7.-8.razreda istraživali su različite slikarske teksture slikajući temperama. U jednom trenu su sakrivali poteze kista, dok su ga u drugom trenu naglašavali. Na glatke, zaglađene površine su dodavali teksturalne namaze guste tempere. Osim igre sa teksturama i bojama, novost im je bila slikati na podu, na foliji koja svakim pomakom proizvede zvuk, pucketa. Njihov je likovni rad na taj način dobio i novu dimenziju

Izuzetno ponosni na svoj rad, učenici jedva čekaju nova-stara, stabilnija vremena, kada će posjet muzeju ponovno postati draga rutina.

Free Joomla Lightbox Gallery

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica