Slikarske teksture u Nacionalnom muzeju moderne umjetnosti

Korisnička ocjena:  / 1
LošeNajbolje 

Na drugom katu Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti kriju se mnoga umjetnička ostvarenja značajnih hrvatskih likovnih umjetnika. Jednog sunčanog četvrtka su se na tom istom, šarenom drugom katu, našli i naši školski likovnjaci koji su sa velikim entuzijazmom i žarom stvarali inspirirani Vekićem, Penavušom, Dimitrijevićem, Bourekom i mnogim drugim umjetnicima novog cjelovitog kronološkog postava zbirke Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti od 19.st do danas.

Učenici kombiniranog razrednog odjela 6.-7.-8.razreda istraživali su različite slikarske teksture slikajući temperama. U jednom trenu su sakrivali poteze kista, dok su ga u drugom trenu naglašavali. Na glatke, zaglađene površine su dodavali teksturalne namaze guste tempere. Osim igre sa teksturama i bojama, novost im je bila slikati na podu, na foliji koja svakim pomakom proizvede zvuk, pucketa. Njihov je likovni rad na taj način dobio i novu dimenziju

Izuzetno ponosni na svoj rad, učenici jedva čekaju nova-stara, stabilnija vremena, kada će posjet muzeju ponovno postati draga rutina.

Free Joomla Lightbox Gallery