Obilježavanja Svjetskog dana svijesti o autizmu u Nacionalnom muzeju moderne umjetnosti

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

U cijelome svijetu travanj je obojen u plavo. U ovo vrijeme pandemije, kada se gotovo sve aktivnosti sele na ekrane, prijateljstvo i partnerstvo dvije velike ustanove se nastavilo. Centar za autizam i Nacionalni muzej moderne umjetnosti nastavili su svoju višegodišnju suradnju i obilježili ovogodišnji Svjetski dan svijesti o autizmu okruženi nekim od najvećih velikana hrvatskog likovnog stvaralaštva.
Naši su učenici i korisnici mogli uživati u radovima boje travnja koje su stvarali umjetnici poput Kate Mijatović, Ljerke Šibenik i Anta Jerkovića ili Emanuela Vidovića, na izložbi Predsuvremena akcija – postmoderna reakcija pod stručnim vodstvom muzejske pedagoginje, voditeljice pedagoškog odjela i dugogodišnje prijateljice Centra za autizam - Iris Poljan, mag.educ.art.
 Osim obilaska izložbe, učenici su imali priliku stvarati u samome prostoru muzeja. Iako bi i pogled kroz prozor na prekrasan zeleni Zrinjevac bio dovoljna inspiracija, u Nacionalnom muzeju moderne umjetnosti inspiracije doista ne manjka.
Prva je grupa inspiraciju za svoje stvaralaštvo pronašla u radovima Julija Knifera, dok se druga grupa za inspiraciju okrenula prema teksturalno ekspresivnijem Ivi Gattinu. Oba rada, oba umjetnika, obije inspiracije imaju i neke zajedničke čimbenike- monokromiju. Naši su učenici i korisnici svoje interpretacije radova spomenutih umjetnika izrađivali u kombiniranoj tehnici kolaža. Istraživali su oblike, igrali su se teksturama i izlazili su u prostor preuzimajući ulogu umjetnika u kreativnom okruženju muzeja. Zadovoljni rezultatima svoga rada, učenici su sretno i ponosno svoje radove ponijeli u školu gdje ćemo i sami imati malu izložbu i dašak atmosfere Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti prenijeti i u naš prostor.
Sretni smo i ponosni na ovu suradnju i dugogodišnje prijateljstvo, te smo sigurni da će, kada napokon završi ovo teško razdoblje, naše prijateljstvo i suradnja postati još veće i snažnije.

Free Joomla Lightbox Gallery

Ako želite ostaviti komentar molimo Vas da se registrirate na stranicu.
Hvala!

GDJE SMO

Kalendar šk.god.2021/22

Galerija Slika i Radova