ZAJEDNO U PLAVOM

Korisnička ocjena:  / 1
LošeNajbolje 

Ovogodišnje obilježavanje Dana svjesnosnosti o autizmu (kao i cijelog mjeseca travnja, kao Mjeseca svjesnosti o autizmu) potaknulo nas je na ostvarivanje prve suradnje s DV Utrina, a krenuli smo s područjem likovnosti. Iako je suradnja na početku bila zamišljena u vidu zajedničke likovno-kreativne radionice, zbog loše epidemiološke situacije od toga smo odustali, tako da su se aktivnosti odvijale u skladu sa svim propisanim mjerama, te smo radili odvojeno, u svojim “balončićima”. Cilj je bio upoznavanje i druženje djece našeg i susjednog vrtića u radnom, veselom i kreativnom ozračju, sa zadatkom izrade velike zajedničke slagalice, koja bi simbolizirala povezanost naših dvaju vrtića na temu autizma. Za temu likovne suradnje odabrali smo slagalicu u kojoj će biti objedinjeni vizualni simboli autizma: oblici puzzla, baloni i plava boja, a nazvali smo je “ZAJEDNO U PLAVOM”.

U radu smo koristili različite likovne tehnike, poštujući dječje afinitete i individualne sklonosti: crtali smo, slikali, rezali, trgali i gužvali papiriće, lijepili, otiskivali dlanove..., radili smo mnoštvo veselih motiva - cvijeće, srca, duge, leptire, ukrašavali smo plave balone obojanim puzzlima, napravili veliko sunce...

Djeca iz skupine “Lavići” (skupina djece s teškoćama u razvoju) iz DV Utrina, svoj dio velike slagalice vrijedno su radili uz pomoć svojih teta, prof. eduk. reh. Ivane Atalić, odgajateljice Maje Kelave i njegovateljice Stele Bosek. I naši klinci bili su vrlo kreativni i vrijedni i svoje zadatke uspješno su odradili na satovima likovne terapije, sa svojom likovnom terapeutkinjom Ljiljanom Horvatić, prof. lik. kulture.

Fotografije koje smo snimili u oba vrtića najbolje “govore” i pokazuju dio veselja  i stvaralačkog ozračja u kojem je nastao naš zajednički uradak, kojega smo na kraju spojili na panou u prostoru našeg vrtića. Dva “zagrljena djeteta”

koja u rukama drže mnoštvo plavih balona veselo će vam se smješiti slijedećih nekoliko tjedana.

S  nadom u skoro “novo (staro) normalno”, veselimo se budućim suradnjama, druženjima i zajedničkim aktivnostima. Bez zaštitnih maski.

Free Joomla Lightbox Gallery

Ako želite ostaviti komentar molimo Vas da se registrirate na stranicu.
Hvala!