ŠARENE SLAGALICE PRIJATELJSTVA 2021. GODINE

Korisnička ocjena:  / 1
LošeNajbolje 

Suradnja Centra za autizam i Hrvatskog školskog muzeja započela je 2016. godine povodom obilježavanja Svjetskog dana svijesti o autizmu, kreativnom radionicom „Šarene slagalice prijateljstva“. 

Kreativna radionica osmišljena je s ciljem poticanja na suradnju i zajedništvo, te uključivanje učenika s poremećajem iz spektra autizma u lokalnu zajednicu, kao i osvještavanje šire javnosti na postojanje djece i osoba s autizmom, na njihove sklonosti, interese i mogućnosti. Aktivnosti radionice svake godine imaju zajedničku poveznicu, a to je motiv slagalice, odnosno puzzle, kao prepoznatljiv simbol autizma.

„Šarene slagalice prijateljstva“ realizirane su i ove godine pod vodstvom pedagoginje iz Hrvatskog školskog muzeja Ivane Dumbović Žužić, ravnateljice Centra za autizam Žarke Klopotan i učiteljica Katarine Crnoja i Ksenije Sambol. Ovu godinu radionica je bila povezana uz izložbu „Bertuchovo  slikovno carstvo“, realizirana je putem Zoom aplikacije a marljivi učenici iz Centra za autizam bojali su motive biljaka i životinja te na kraju izradili zajedničku sliku na slikarskom platnu  i nazvali ju  „Stablo prijateljstva“.

Ovo  je šesta godina  suradnje Centra za autizam i Hrvatskog školskog muzeja i tom prigodom osmišljen je prigodan letak, kao i  poklon za djelatnike  muzeja; školske pločice za pisanje tzv. tablice, na kojima  se nalaze fotografije i zapisi prijašnjih kreativnih radionica „Šarene slagalice prijateljstva“.

Stvaranje ugodnog prijateljskog ozračja, međusobno pomaganje i poticanje, stjecanje novih znanja i iskustava ono je što treba njegovati i dalje, veseliti se svakoj novoj slagalici u šerenom mozaiku ove hvale vrijedne suradnje.

Free Joomla Lightbox Gallery

Ako želite ostaviti komentar molimo Vas da se registrirate na stranicu.
Hvala!

GDJE SMO

Kalendar šk.god.2021/22

Galerija Slika i Radova