SVJETSKI DAN SVIJESTI O AUTIZMU- SURADNJA CENTRA ZA AUTIZAM I HUMANA NOVE

Korisnička ocjena:  / 1
LošeNajbolje 

Započeo je mjesec travanj i posebno važan dan; 2.travanj, Svjetski dan svijesti o autizmu. Tim povodom započela je još jedna zanimljiva suradnja; Centra za autizam i Socijalne zadruge Humana Nova iz Zagreba,a ujedno i prva aktivnost programa obilježavanja Svjetskog dana svijesti o autizmu, koji se obilježava već četrnaestu godinu.

Socijalna Zadruga Humana Nova u Zagrebu je društveno odgovorno poduzeće koje zapošljava većinom osobe s invaliditetom i marginalizirane osobe, s ciljem pružanja prilike da svatko ima jednaka prava pri zapošljavanju.

U Zagrebu, na adresi Avenija Dubrava 27, nalazi se second hand prodavaonica koja funkcionira na principu donacija građana, direktno u prodavaonicu ili u spremnike diljem grada. Odjeća se pregledava i sortira, očuvani odjevni predmeti prodaju se  po simboličnim cijenama, a ostali odlaze na daljnju prenamjenu.

Ravnateljica Centra za autizam, Žarka Klopotan s velikim veseljem prihvatila je poziv na suradnju, nakon što ju je kontaktirala gospođica Iva Agatić, voditeljica društvenih mreža i osoba zadužena za ostvarivanje suradnje, volonterka u Humani Nova.

Tim povodom, učiteljice iz Centra za autizam Katarina Crnoja i Ksenija Sambol ukrasile su izlog prodavaonice Humana Nove radovima učenika Učeničke zadruge „Grana“. Izlog je ukrašen plavim cvjetovima s puzzlom u sredini, kao simbolom autizma, te radovima keramičarske i tkalačke sekcije, likovno-kreativne i krojačke sekcije Učeničke zadruge.

Zasigurno će pogled na izlog prodavaonice privući  prolaznike i izmamiti osmijeh na lica, a ujedno i potaknuti na razmišljanje da postoje osobe, tu u našoj blizini, kojima je potrebno neizmjerno razumijevanje, podrška i ljubav svih nas, pa stoga poštujmo ih i budimo uz njih!

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Ako želite ostaviti komentar molimo Vas da se registrirate na stranicu.
Hvala!