„OD STAROG NOVO, ZA DAR OD SRCA“

Korisnička ocjena:  / 2
LošeNajbolje 

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od 16.studenog do 21.prosinca 2020. godine organizirao je  ekološko-obrazovni nagradni natječaj “Od starog novo, za dar od srca”.
Kako bi obilježili božićne blagdane ukrasima, darovima,  kreativnim rješenjima izrađenim prema načelima ponovne uporabe, a ujedno, i iznenadili svoje najmilije poklonima koje su učenici  sami izradili.
Cilj natječaja bio je da se djeci i mladima u okviru zadane teme, uz elemente ponovne uporabe (eng. upcycling), približi pravilan način gospodarenja otpadom i potakne promjena svijesti o vrijednosti stvari.

Uz malo mašte i kreativnosti natjecatelji su trebali  izraditi poklone za svoje najmilije ili  blagdanske ukrase i dekoracije od predmeta i materijala koje više ne koriste, te im tako dati novu svrhu.

Na navedenom natječaju sudjelovali su i naši učenici; Jurica, Andrija i Marko, učenici 15. odgojno obrazovne osnovnoškolske skupine Programa za osnovno školovanja učenika s autizmom, uz podršku svojih učiteljica Katarine Crnoja i Ksenije Sambol .

Od recikliranih materijala (tuljka za namatanje konca, zidnih obloga, vune, stare božićne kuglice, kapsule od kave i ostalih predmeta…) izradili su anđela. Postupak izrade je snimljen i video uradak poslan na natječaj.

 „Anđeo za mamu“; kako su ga nazvali,  dobio je pohvale a učenici i mentori prigodne nagrade i darove!

Free Joomla Lightbox Gallery

Ako želite ostaviti komentar molimo Vas da se registrirate na stranicu.
Hvala!