PROJEKT „ČAROBNA ŠUMA“

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

Projekt Čarobna šuma počeli smo provoditi 14.9.2017. vođeni mišlju kako i koliko je čovjeku potreban dodir s prirodom i koje su dobrobiti boravka u šumi i prirodi za učenike s poremećajem iz spektra autizma. Od tada je Čarobna šuma dio našeg školskog kurikuluma i provodili smo je jednom do dva puta tjedno u najbližim nam šumama-Dotršćina, Grad mladih, Maksimir, Medvednica.

U ožujku 2020.godine projekt Čarobna šuma jedan je od odobrenih projekata natječaja Zaklade ICF čiji je primarni fokus edukacija obitelji, kao i pružanje stalne edukacije javnosti o važnosti inkluzije djece i mladih s teškoćama u razvoju.

U želji da osnažimo roditelje djece s poremećajem iz spektra autizma osmislili smo projekt zajedničkih druženja na otvorenom, proširili smo ideju projekta na radionice s roditeljima kroz partnersku suradnju za postizanje zadovoljstva kod djece i roditelja.

Zajedničkim boravkom u šumi, na livadi, pored rijeke ili potoka, okruženi pozitivnom energijom koja se neminovno i nevidljivo prenosi u takvom okruženju očekuju se smanjenje nepoželjnih ponašanja, viši stupanj samopouzdanja, samim tim i povećanje motivacije te bolja i kvalitetnija suradnja između učenika, učitelja i roditelja. Pobuđuje se osjećaj pripadnosti grupi s kojom borave, produbljuju se odnosi i povjerenje. Roditelji će imati priliku neposredno se uključiti u rad ne samo sa svojim djetetom nego i drugom djecom koja će boraviti u šumi, a uz stručnu podršku učitelja i pratitelja. Zamišljeno je kao edukativna nadogradnja za roditelje. Uz pripremne materijale o dobrobitima boravka na otvorenom (prezentacijski materijal, video snimke i fotografije naših odlazaka u Čarobnu šumu) voljeli bismo potaknuti kod roditelja želju za aktivnim uključivanjem.

Primarno je da roditelji dožive takvo iskustvo kako bi ga mogli implementirati u svoje roditeljske vještine i stil života.

Tako smo uz pomoć Zaklade dobili priliku nabaviti opremu za daljnje provođenje naše Šume. Obogatili smo dosadašnju opremu nabavkom drona kojim ćemo na sveopće veselje moći moderno dokumentirati sva naša druženja. Također smo bogatiji za lopte, frizbije, štapove za hodanje, kišne kabanice, pedometre, dalekozore, naglavne svjetiljke, šatorsko krilo, ruksake, termosice, zviždaljke s kompasom, navlake za ruksake, piknik deke, toki vokije, prostirke za vježbanje na otvorenom, setove prve pomoći i dr..

Jedva čekamo krenuti!

Free Joomla Lightbox Gallery

Ako želite ostaviti komentar molimo Vas da se registrirate na stranicu.
Hvala!