ACE Arts and Creativity in Education druga međunarodna umjetničko znanstvena konferencija 18.-19.10.2020.

Korisnička ocjena:  / 2
LošeNajbolje 

Drugu godinu za redom Učiteljski fakultet u Zagrebu je u suradnji s Muzejom za umjetnost i obrt, Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu, Akademijom dramskih umjetnosti, Muzičkom akademijom te Školom primijenjene umjetnosti i dizajna organizira konferenciju koja predstavlja i postavlja novitete i trendove u području kreativno-umjetničke edukacije.

Konferencija je ove godine prihvatila (nepoželjne) virtualne trendove nametnute pandemijskim uvjetima. U dva dana sudionici su imali prilike sudjelovati na brojnim predavanjima, radionicama i prezentacijama niza znanstvenih radova iz različitih područja umjetnosti i obrazovanja.

Stručnjaci iz umjetničkih i znanstvenih područja iz Hrvatske, Slovenije, Kanade, SAD-a, Njemačke, Švicarske i Velike Britanije podijelili su svoja iskustva u predavanjima i izlaganjima podijeljenim na 2 dana, gotovo 20 sati predavanja u paralelnim sesijama.

Centar za autizam na ACE konferenciji predstavio je svoj projekt ilustriranog romana:
Anđela, Borna i Samuel – Naša priča iz vlaka

Ilustracije učenika Centra za autizam inspirirane doživljajem romana „Vlak u snijegu” Mate Lovraka i istoimenim filmom iz 1976. godine”

Sandra Rožman i Stanka Pinjuh prezentirale su dvogodišnji projekt, od začetka ideje do realizacije i tiska, objašnjavajući razradu plana i metode rada u svim fazama projekta.

Projekt kao i sam proizvod - ilustrirani roman namijenjen učenicima s prilagođenim obrazovnim potrebama - naišao je na simpatije, odobravanja i hvale stručnjaka iz područja obrazovanja, edukacije svih razina (od vrtića pa sve do visokog obrazovanja) i svih područja umjetnosti. 

 

Ako želite ostaviti komentar molimo Vas da se registrirate na stranicu.
Hvala!

GDJE SMO

Kalendar šk.god.2021/22

Galerija Slika i Radova