PROJEKT ŽIVJETI ZDRAVO

Korisnička ocjena:  / 1

Projekt Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo "Živjeti zdravo" utemeljen je na Nacionalnom programu koji je usmjeren na poboljšanju zdravlja populacije kroz implementaciju u lokalnoj zajednici informiranjem, edukacijom i senzibiliziranjem svih građana o pozitivnim aspektima zdravih stilova života: promicanje tjelesnog,spolnog i mentalnog zdravlja, te smanjenjem pobola od kroničnih nezaraznih bolesti. Projektom se nastojalo dati doprinos smanjenju negativnog učinka različitih čimbenika, te stvoriti okruženja u kojima je svim osobama u Republici Hrvatskoj omogućena najviša razina zdravlja i zdravog života. I naš centar sudjeluje u tom projektu aktivnim 10 minutnim vježbanjem učenika, defektologa i učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture oba programa.
U programu intelektualnih teškoća projekt se organizirao i proveo kroz predavanje o zdravoj prehrani, razgovor s učenicima 1.-8. razreda i svih odgojno-obrazovnih skupina, te zajedničkim vježbanjem prikazanih vježbi s plakata u školskoj sportskoj dvorani. Učenici, defektolozi, edukacijski rehabilitatori, voditeljica programa zajedno su vježbali sa svojim demonstratoricama i voditeljicama projekta učiteljicama tjelesne i zdravstvene kulture i kineziterapije Sandrom Jadrijević i Andrijanom Đumlan-Cetin.

Opširnije:PROJEKT ŽIVJETI ZDRAVO

Božićna priWEBba 2020

Korisnička ocjena:  / 0

U inat tmurnim i teškim oblacima neobičnog vremena u kojem živimo, naši su učenici pokazali da je božićna priredba, kreativno i nadasve primjereno nazvana priWEBba, itekako moguća... i da ne postoji tako mračan oblak koliko može biti sjajno naše sunce. I da ne postoji tako tmurno vrijeme, koliko šareno može biti naše srce što mu se odupire.

Video se može pogledati klikom na fotografiju.

Sveti Niko Centrom šeta nosi djeci darove!

Korisnička ocjena:  / 2

Tra-la-la-la-la došao nam je sveti Nikola! No ove godine se naš dobri, stari Nikola ipak morao malo više paziti. Kako nam je Nikola stariji gospodin, tako u ovim okolnostima mora jako paziti na svoje zdravlje. Zbog duge i guste brade maske mu ne stoje najbolje, pa je tako odlučio da ipak neće stupati u kontakt sa našim učenicima. (pa kako bi samo odolio da ih ne zagrli??)

No to ne znači da sveti Nikola nije mislio na naše učenike! A ne! On je preko svojih prijatelja iz Erste card cluba našim učenicima napunio čizmice bili oni u školi ili kod kuće- svi su zaslužili slatkiše u svojim čizmicama!

Dragi naš Nikola i svi tvoji prijatelji iz Erste card cluba- HVALA! Nedostajao si nam ove godine ali svi ćemo se potruditi i dalje biti dobri i poslušni i nadamo se da ćemo se družiti u 2021.!

Opširnije:Sveti Niko Centrom šeta nosi djeci darove!

Svi sveti

Korisnička ocjena:  / 1

I ove smo godine u školi obilježili blagdan Svih svetih. Prisjetili smo se naših najmilijih i svih naših prijatelja, učenika i kolega koji više nisu s nama, no zauvijek su u našim mislima.

Prisjetimo se naših voljenih, zapalimo svijeću, ostavimo cvijet, no budimo odgovorni i pazimo jedni na druge!

 

Pati bez suze, živi bez psovke,
i budi mirno nesretan.
Tašte su suze, a jadikovke
ublažit neće gorki san.

Podaj se pjanom vjetru života,
pa nek te vije bilo kud;
pusti ko listak nek te mota
u ludi polet vihor lud.

Leti ko lišće što vir ga vije
za let si, dušo, stvorena.
Za zemlju nije, za pokoj nije
cvijet što nema korijena.

                         Tin Ujević

Opširnije:Svi sveti

ACE Arts and Creativity in Education druga međunarodna umjetničko znanstvena konferencija 18.-19.10.2020.

Korisnička ocjena:  / 2

Drugu godinu za redom Učiteljski fakultet u Zagrebu je u suradnji s Muzejom za umjetnost i obrt, Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu, Akademijom dramskih umjetnosti, Muzičkom akademijom te Školom primijenjene umjetnosti i dizajna organizira konferenciju koja predstavlja i postavlja novitete i trendove u području kreativno-umjetničke edukacije.

Konferencija je ove godine prihvatila (nepoželjne) virtualne trendove nametnute pandemijskim uvjetima. U dva dana sudionici su imali prilike sudjelovati na brojnim predavanjima, radionicama i prezentacijama niza znanstvenih radova iz različitih područja umjetnosti i obrazovanja.

Stručnjaci iz umjetničkih i znanstvenih područja iz Hrvatske, Slovenije, Kanade, SAD-a, Njemačke, Švicarske i Velike Britanije podijelili su svoja iskustva u predavanjima i izlaganjima podijeljenim na 2 dana, gotovo 20 sati predavanja u paralelnim sesijama.

Centar za autizam na ACE konferenciji predstavio je svoj projekt ilustriranog romana:
Anđela, Borna i Samuel – Naša priča iz vlaka

Ilustracije učenika Centra za autizam inspirirane doživljajem romana „Vlak u snijegu” Mate Lovraka i istoimenim filmom iz 1976. godine”

Sandra Rožman i Stanka Pinjuh prezentirale su dvogodišnji projekt, od začetka ideje do realizacije i tiska, objašnjavajući razradu plana i metode rada u svim fazama projekta.

Projekt kao i sam proizvod - ilustrirani roman namijenjen učenicima s prilagođenim obrazovnim potrebama - naišao je na simpatije, odobravanja i hvale stručnjaka iz područja obrazovanja, edukacije svih razina (od vrtića pa sve do visokog obrazovanja) i svih područja umjetnosti. 

 

Svjetski dan kravate

Korisnička ocjena:  / 1

Kravata oko vrata znak je nas Hrvata!

Usprkos svim brigama koje nas more, i smo godine u našoj školi, na nama svojstven način, obilježili Svjetski dan kravate.

Imena hrvatskih velikana koje naši učenici svakodnevno susreću na novčanicama, tablama zagrebačkih ulica i trgova, na spomenicima koji krase naš grad, u pričama koje čitaju i slušaju u školi, često ostanu nepovezana s njihovim likom i djelom.

Učenici su te hrvatske velikane upoznali slikajući njihove portrete. Svaki je učenik imao svog velikana, heroja i heroinu, te je saznao nešto više o životu i radu osobe koju portretira.

Osim što portreti hrvatskih velikana sada krase zidove naše škole oni nas podsjećaju da budemo hrabri i jaki poput njih.

Opširnije:Svjetski dan kravate

EUROPSKI TJEDAN ŠKOLSKOG SPORTA

Korisnička ocjena:  / 0

Europski tjedan školskog sporta  u Republici Hrvatskoj obilježava se ove godine  23.-30. 9. 2020. Učenici Programa intelektualnih teškoća Centra za autizam obilježili su ga vježbanjem poligona u velikoj školskoj sportskoj dvorani. Aktivni  su bili svi prisutni učenici 1.-8. razreda i jedanaest odgojno-obrazovnih skupina (dana 28.9.2020.) uz potporu svojih učiteljica i učitelja defektologa i edukacijskih rehabilitatora i učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Sandre Jadrijević, Lee Biloglav (pripravnice) i Andrijane Đumlan-Cetin.

Lijepo je bilo vidjeti koliko nas je puno bilo i kako smo aktivni.

Opširnije:EUROPSKI TJEDAN ŠKOLSKOG SPORTA