Autizam.hr upotrebljava neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu preko kontrola dostupnima na stranici Pravila privatnosti. Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Kako izgleda naša škola na daljinu

Korisnička ocjena:  / 1

Prošlo je već više od mjesec dana kako nastavu održavamo na daljinu. Za to nismo bili niti najmanje spremni-niti mi učitelji, niti roditelji, a ponajmanje naši učenici. I onda, dan po dan, počela su se dešavati mala čuda. Učili smo, istraživali, snalazili se na sve moguće i nemoguće načine,  stvarali, pronalazili nova rješenja, komunicirali novim kanalima - svi mi - učenici, roditelji, učitelji - zajedno i složno. Usmjereni samo k jednom cilju - da se djeca osjećaju sigurno i voljeno, a opet, da iz dana u dan stječu neka nova znanja i vještine. I mislimo da smo u tome uspjeli i da nam dobro ide. Tako smo obilježili i za nas značajne datume: Svjetski dan osoba s Down sindromom,  kao i Svjetski dana svjesnosti o autizmu. Sada znamo da možemo rješavati nove izazove koji su pred nama, ali naravno da bi sve bilo ljepše kada bi mogli biti zajedno u svojim razredima sa svojim prijateljima i učiteljicama. 

Vatiti ćemo se još jači. Sigurni samo u to!

PJEŠAČKA TURA NA BLIZNECU

Korisnička ocjena:  / 2

Nova tura pješačenja na Bliznecu, projekta koji se provodi kroz mjesec ožujak na Medvednici održana je 11.3.2020. Pješačili su učenici kombiniranog 4.,5.i 6. razreda.Sunčan dan i malo vjetra osigurali su odlično druženje i akrivno kretanje na svježem zraku u okruženju šume, koja se budila u predproljetnom vremenu.Učenici i njihove učiteljice  tjelesno zdravstvene kulture Andrijana Đumlan-Cetin i Lea Biloglav hodali su Blizneckom stazom, čitali tekstove s postavljenih panoa i učili o biljnom i životinjskom svijetu i geološkoj strukturi  Medvednice.

Naučeno su po povratku preneli svojim prijateljima u školi.

Opširnije:PJEŠAČKA TURA NA BLIZNECU

PJEŠAČKA TURA NA BLIZNECU

Korisnička ocjena:  / 0

Započelo je provođenje projekta Pješačka tura na  Bliznecu. Dan bez kiše bio je idealan za hodanje i poučavanje u prirodi. Učenici kombiniranog 6.,7.,i 8.razreda i njihova razrednica,defektologinja Marina  Andričić i učiteljice tjelesne i zdravstvene kulture Andrijanom Đumlan-Cetin i pripravnica Lea Biloglav  pješačili su poučnom stazom na Bliznecu.Projekt se provodi u korelaciji s međupredmetnom temom Prirode i društva .Prva od četiri predviđene pješčke ture za učenike 2.do 8. razreda programa intelektualnih teškoća održana je dana 4.3.2020. Hodanje i učenje i sve to spojeno s ugodnim druženjem pravi je primjer Škole za život.

Opširnije:PJEŠAČKA TURA NA BLIZNECU

Muzej Mimara - Umjetnost dodirom

Korisnička ocjena:  / 0

Dana 26. 2. 2020. učenici Odjela intelektualnih teškoća,  posjetili su  multisenzornu izložbu izabranih umjetnina Muzeja Mimare, pod nazivom Umjetnost dodirom – iz stalnog postava. Izložba je prilagođena za taktilno razgledavanje za osobe s invaliditetom, osobe oštećenog vida te djecu s teškoćama u razvoju.

U svrhu ove izložbe za taktilno je razgledavanje bilo prilagođeno pet slika koje pripadaju Zbirkama slikarstva Nizozemske i Italije. Iz Zbirke europske skulpture muzeja za ovu je izložbu izabrana umanjena kopija brončane skulpture Putta talijanskog kipara Andree del Verrocchia. Ostali su predmeti gipsani odljevi ili originalne skulpture od žada u stvarnim veličinama koje smo mogli opipati. Također, uz izloške su dostupni različiti predmeti koji služe za taktilnu usporedbu koji dočaravaju motive koji se nalaze na izabranim slikama.

Ova multisenzorna izložba može se dotaknuti, čuti i pomirisati što pruža drugačiji doživljaj umjetnina i pridonosi jedinstvenom iskustvu. Izabrana djela skroman su presjek onoga što Muzej Mimara nudi, ali i početak  dugoročnog projekta obogaćenja kulturne ponude i korak prema inkluzivnosti posjetitelja kojima taktilna percepcija, umjesto isključivo vizualne, za sada nije dostupna u mjeri u kojoj bi obogatila živote svih pojedinaca zainteresiranih za umjetnost.

Opširnije:Muzej Mimara - Umjetnost dodirom