Transnacionalni sastanak projektnih partnera

Korisnička ocjena:  / 0

 

 

 

 

Dana 2. i 3. listopada 2020. g. održan je drugi po redu transnacionalni sastanak projektnih partnera Erasmus+ "ItsOK!" projekta, on line.
Organizator sastanka bilo je Centar za specijalnu edukativnu podršku "Dr. Peter Beron", iz Vidina, Bugarska. Na sastanku su dogovorene daljnje projektne aktivnosti, izrada novih priča za učenje društvenih vještina koje će se uskoro moći preuzeti s portala, te planiranje aktivnosti širenja informacija i novosti o samom projektu.
2019-1-RS01-KA201-000835

 

Sve informacije o tijeku i napretku projekta, kao i preuzimanje dostupnih materijala moguće je na mrežnim stranicama "Its OK!" projekta: http://itsok.rs/

Virtualna konferencija za stručnjake u sklopu projekta ''Osnaživanje stručnjaka za pružanje podrške djeci s poremećajem iz spektra autizma’’

Korisnička ocjena:  / 0

 

 

 

Ovim putem vas želimo obavijestiti da će se planirana konferencija u sklopu projekta ASD-EAST, koja je otkazana zbog situacije s COVID-19, održati virtualnim putem. U prilogu je poveznica na koju se možete registrirati za BESPLATNO SUDJELOVANJE. Iako je virtualna, i za ovu konferenciju ćete također dobiti potvrdnice.

Poveznicu slobodno možete proslijediti svojim kolegama:

https://www.eventbrite.co.uk/e/105962274014

Slobodno nam se javite ako ćete naići na poteškoće kod registracije. Na samoj poveznici ćete naći više informacija.

Vaš ASD-EAST Croatia tim.

asdeast.croatia@gmail.com

http://asd-east.org/

The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein

Sastanak projektnih timova u okviru projekta „To je u redu – It's OK“

Korisnička ocjena:  / 0

                                                                      

U ponedjeljak 9. prosinca u Centru za autizam održan je sastanak projektnih timova u okviru Erasmus+ programa. Na ovom sastanku su osim članova projektnog tima iz Centra za autizam nazočili i članovi iz  OŠ „Anton Skala“ (Beograd), Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama s autizmom (Srbija) te CSOP “Dr Peter Beron“ (Bugarska).

Sastanak je započeo Prijedlogom šestomjesečnog plana aktivnosti, obaveza  i zaduženja partnerskih organizacija OŠ "A. Skala".  Potom je uslijedilo zajedničko određivanje sadržaja u okviru tema za pilot projekt uz prezentaciju. Prijedloge dizajna Praktikuma prezentirali su Ivana Sladić-Kljajić i Alen Conjar.

Idućeg dana na Tribini grada Zagreba održan je sastanak s dnevnim redom prijedloga za pripremu i provođenje pilot projekta, izrada plana diseminacije te prijedlog za promotivni i štampani materijal. Završnu riječ iznijela je ravnateljica Centra za autizam Žarka Klopotan a potom i ravnateljica OŠ „Anton Skala“ Nataša Selić Stanković.

2019-1-RS01-KA201-000835

 

Sve informacije o tijeku i napretku projekta, kao i preuzimanje dostupnih materijala moguće je na mrežnim stranicama "Its OK!" projekta: http://itsok.rs/

Opširnije:Sastanak projektnih timova u okviru projekta „To je u redu – It's OK“

Edukacija na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu

Korisnička ocjena:  / 0

 

19. i 20.10.2019. na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u sklopu ASD-EAST projekta održana je dvodnevna edukacija za 33 edukacijska rehabilitatora koji rade s učenicima s PSA u posebnom sustavu obrazovanja. Hrvatski partneri u projektu su Centar za autizam te Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, a kolegice iz Centra za autizam Ana Ružić i Ivana Sladić Kljajić sudjelovale su kao predavačice te svojim iskustvom doprinijele da se sudionicima predstavi svih šest modula edukacije: Komunikacija, Emocionalna regulacija, Socijalne vještine, Senzorne potrebe, Prilagodba okoline i kurikuluma te Nepoželjna ponašanja.

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo svim stručnjacima koji su se prijavili i aktivno sudjelovali u edukaciji. S veseljem iščekujemo sljedeći ciklus edukacije koji će biti organiziran za edukacijske rehabilitatore - stručne suradnike u školama.

 

Opširnije:Edukacija na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu

Profesionalno osnaživanje asistenata/ pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s PSA (poremećaj iz spektra autizma) 02.10.2018. – 01.10.2019.

Korisnička ocjena:  / 0

 

 

 

Zadnji sastanak projektnog tima i sudionika mobilnosti održan je 23.rujna 2019.u zbornici Centra za autizam u Zagrebu. Svi sudionici mobilnosti dobili su svoje Europass Mobility certifikate na engleskom i hrvatskom jeziku kao i potvrdu o sudjelovanju na projektu od partnera Target Autism. Također smo utvrdili daljnje korake u diseminaciji i po isteku projekta, članak u časopisu “ Autizam” koji će izaći do kraja godine i sudjelovanje na HRA- Radio Sljeme u emisiji “ Eter familias”, 7.listopada 2019.. u kojoj ćemo predstaviti projekt. Projekt je pri kraju ali iskustva ostaju za čitav život. Promjene kreću u nama samima.

 

2018-1-HR01-KA101-046940

Više članaka ...

 1. Profesionalno osnaživanje asistenata/pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s PSA (poremećaj iz spektra autizma)
 2. DISEMINACIJA PROJEKTA PROFESIONALNO OSNAŽIVANJE ASISTENATA/POMOĆNIKA U NASTAVI U RADU S UČENICIMA S PSA (poremećaj iz spektra autizma)
 3. Profesionalno osnaživanje asistenata / pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s PSA-poremećaj iz spektra autizma
 4. Profesionalno osnaživanje asistenata / pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s PSA-poremećaj iz spektra autizma
 5. Profesionalno osnaživanje asistenata / pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s PSA-poremećaj iz spektra autizma
 6. Profesionalno osnaživanje asistenata / pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s PSA-poremećaj iz spektra autizma
 7. Profesionalno osnaživanje asistenata / pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s PSA-poremećaj iz spektra autizma
 8. Profesionalno osnaživanje asistenata / pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s PSA-poremećaj iz spektra autizma
 9. Northampton
 10. Profesionalno osnaživanje asistenata/pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s PSA (poremećaj iz spektra autizma)
 11. Profesionalno osnaživanje asistenata / pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s PSA-poremećaj iz spektra autizma
 12. Profesionalno osnaživanje asistenata/ pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s PSA-poremećaj iz spektra autizma
 13. 2. Transnacionalni sastanak partnera međunarodnog Erasmus+ projekta Autism Spectrum Disorder – Empowering and supporting teachers(ASD-EAST)
 14. Profesionalno osnaživanje asistenata / pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s PSA-poremećaj iz spektra autizma
 15. Profesionalno osnaživanje asistenata/ pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s PSA-poremećaj iz spektra autizma
 16. Profesionalno osnaživanje asistenata/ pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s PSA- poremećaj iz spektra autizma
 17. EU projekt ASD-EAST otvara natječaj za izradu službenog loga projekta
 18. Profesionalno osnaživanje asistenata/ pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s PSA- poremećaj iz spektra autizma
 19. Autism Spectrum Disorder – Empowering and supporting teachers (ASD-EAST)
 20. Profesionalno osnaživanje asistenata/ pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s PSA- poremećaj iz spektra autizma